TURVATAKUU - Lue lisää
KotiBlogi7 matkakohdetta vuodelle 2019

7 matkakohdetta vuodelle 2019

10.12.2018
Näytä kaikki

matkakohdetta vuodelle 2019

Suunnitteletko matkaa vuonna 2023? Katso vuoden 2023 parhaat matkakohteet täällä

Haaveiletko uusista matkakohteista?

Haluatko vuonna 2019 vihdoin tehdä unelmiesi matkan, josta olet jo kauan haaveillut?

Jos haaveilet kiehtovista kaukolomakohteista – Afrikasta ja Aasiasta – ehkä juuri nyt on oikea aika ottaa härkää sarvista?

Olemme koonneet alle 7 ehdotusta matkakohteista, joihin kannattaa suunnata vuonna 2019.

Tansania – safariajeluja, vuorikiipeilyä ja äärettömiä hiekkarantoja

Serengetin

Tansania on itäafrikkalainen safarikohde omassa luokassaan.

Yksi maan vetonauloista on Serengetin kansallispuisto, jonka ekosysteemin uskotaan olevan yksi maailman vanhimmista. Toinen mielenkiintoinen kohde on ainutlaatuinen Ngorongoron kraatteri, jonka eläimistö on uskomattoman rikas ja monipuolinen.

Jos haaveilet vuoren valloittamisesta, Tansania on juuri oikea kohde. Täällä voit nimittäin nousta jylhälle Kilimanjarolle, joka on Afrikan korkein vuori ja maailman korkein vapaasti seisova vuori.

Tansaniassa voit myös yhdistää safarimatkaan tai vuorikiipeilyyn rentouttavan rantaloman upealla Sansibarin saarella, joka tarjoaa liidunvalkeita hiekkarantoja, värikkäitä cocktaileja ja luksuselämää. Mitä muuta voisi toivoa? Kenties hieman kulttuuria? Siitäkään ei saarella ole pulaa, sillä maailmankuulun Stone Townin sokkeloiset kadut suorastaan huokuvat historiaa.

Paras matkustusajankohta: Paras matkustusajankohta riippuu siitä, mitä haluat kokea. Kilimanjaron ilmasto on melko tavalla erilainen kuin esimerkiksi Serengetin kansallispuiston. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että Tansania on erinomainen matkakohde ympäri vuoden: marraskuusta maaliskuuhun voit nähdä Serengetissä paljon suloisia eläinpoikasia, ja toukokuun loppupuolelta kesäkuuhun voit päästä todistamaan vaikuttavaa Suurta eläinvaellusta ihan läheltä.

Japani – perinteiden sulatusuuni

Kiotoon

Jos haluat kokea Japanin ennen kuin Olympialaiset täyttävät Tokion kadut vuonna 2020, ensi vuosi on juuri oikea hetki matkustaa maahan. Japani on hyvin erilainen muihin Aasian maihin verrattuna, ja japanilainen kulttuuri on ainutlaatuisen mielenkiintoinen ja vaikuttava.

Japani on jännittävä yhdistelmä ikivanhoja aasialaisia perinteitä ja vilkkaiden suurkaupunkien modernia elämänmenoa.

Kiehtovat kontrastit voit kokea esimerkiksi maan pääkaupungissa Tokiossa, jossa hypermoderni teknologia kohtaa perinteisen Japanin – ja tuloksena on yksinkertaisesti ainutlaatuinen suurkaupunkikohde. Jos olet kiinnostunut erityisesti perinteistä, sinun kannattaa suunnata Kiotoon – Japanin sydämeen – jonka tuhannet pyhäköt ja historiallinen tunnelma kutsuvat tutustumaan tähän kiehtovaan kaupunkiin. Mihin vuodenaikaan tahansa matkustatkin, Japani tarjoaa valtavasti kulinaarisia elämyksiä, ja japanilaisen ruokakuluttuurin voidaankin sanoa olevan nähtävyys itsessään.

Paras matkustusajankohta: Jos haluat nähdä kirsikankukat kauneimmillaan, matkusta Japaniin maaliskuun ja huhtikuun välisenä aikana. Japani tarjoaa kuitenkin runsaasti elämyksiä ja nähtävää ympäri vuoden.

Kenia – klassisia safareja ja ainutlaatuista luontoa

Masai Mara

Kenia on yksi koko Afrikan perinteisimmistä safarikohteista.

Kuka tahansa Keniaan matkustava voi odottaa kokevansa uskomattomia eläinelämyksiä Kenian kansallispuistoissa.

Masai Mara on yksi Kenian kuuluisimmista luontokohteista, jonka äärettömillä tasangoilla elää todella monipuolinen eläimistö. Masai Marassa voit nähdä omin silmin kaikkien big five -eläinten lisäksi muun muassa kirahveja, seeproja, gaselleja, gnuuantilooppeja ja monia muita kiehtovia eläimiä – ympäri vuoden. Täällä voit kokea myös jokavuotisen suuren eläinvaelluksen, ja gnuuantilooppilaumojen dramaattinen matka vaarallisen Mara-joen yli onkin erityisen vaikuttava näky.

Kenia tarjoaa myös monia muita mielenkiintoisia luontokohteita, joista parhaimpien joukkoon kuuluvat Itä-Tsavon punaiset maastot, Naivashajärven linnut ja virtahevot sekä Amboselin kansallispuisto, jossa elävät Kenian suurimmat norsut.

Paras matkustusajankohta: Jos haluat nähdä Suuren eläinvaelluksen, matkusta Masai Maraan kesäkuun/heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana. Jos taas haluat välttää sadekauden, älä ajoita matkaasi huhti-toukokuuhun (suuri sadekausi) tai lokakuun lopusta joulukuuhun (pieni sadekausi). Näillä kahdella sadekaudella on suurin vaikutus Kenian ilmastoon. Masai Mara on kuitenkin mahtava kohde ympäri vuoden.

Thaimaa – yksi maailman suosituimmista matkakohteista

Suuri palatsi

Thaimaa on ollut jo vuosien ajan yksi maailman suosituimmista lomakohteista. Eikä ihme.

Thaimaasta löytyy nimittäin jokaiselle jotakin; lapsille ja aikuisille, kulinaristeille, historiafaneille, kulttuurinnälkäisille ja vain rentoutumista kaipaaville. Thaimaa on myös lompakkoystävällinen lomakohde!

Pääkaupunki Bangkok on vilkas ja kiehtova suurkaupunki, jonka monet upeat nähtävyydet tekevät taatusti vaikutuksen. Nähtävyyksistä mielenkiintoisimpia ovat Suuri palatsi, joka toimi kuningasperheen kotina 150 vuoden ajan, sekä lukemattomat markkinat, joita kierrellessäsi pääset halutessasi harjoittelemaan tinkimistä. Pohjoisessa sijaitseva Chiang Mai on hieman erilainen mutta erittäin viehättävä kaupunki, jonka vetonauloihin kuuluu esimerkiksi vuoren rinteille rakennettu pyhä Wat Prathat Doi Suthepin temppeli. Etelä-Thaimaan upeiden lomasaarien kauniilla paratiisirannoilla on mukava viettää muutama rentouttava rantalomapäivä matkan kuin matkan päätteeksi.

Paras matkustusajankohta: Thaimaa on upea kohde ympäri vuoden. Sää vaihtelee kuitenkin melko paljon riippuen siitä, suuntaatko Pohjois-, Keski- vai Etelä-Thaimaahan. Pohjois-Thaimaa on parhaimmillaan lokakuusta maaliskuuhun, Keski-Thaimaa ja Itä-Thaimaan rannikot marraskuusta toukokuuhun ja Etelä-Thaimaa marraskuusta maaliskuuhun (länsirannikko) ja kesäkuusta lokakuuhun (itärannikko).

Etelä-Afrikka – elämysten sateenkaari

Kapkaupunki

Etelä-Afrikka on fantastinen, monipuolinen ja monimuotoinen maa, joka tarjoaa paljon vaihtoehtoja kaikenlaisista lomista pitäville. Etelä-Afrikkaa kutsutaan Sateenkaarivaltioksi maan kulttuurin ja etnisen monimuotoisuuden vuoksi, ja tämä monimuotoisuus on myös yksi syy sille, miksi Etelä-Afrikka on niin mielenkiintoinen matkakohde.

Maan monipuolisuus näkyy sen tarjoamissa elämyksissä – luontoretkistä viininmaisteluun.

Krugerin kansallispuisto, Etelä-Afrikan suurin kansallispuisto, on vaikuttava luontokohde, joka tarjoaa upeita safarielämyksiä. Puiston eläimistö on rikas, ja alueella elää niin nisäkkäitä kuin matelijoita ja peräti yli 500 eri lintulajia.

Ainutlaatuinen luonto odottaa sinua kaikkialla Etelä-Afrikassa. Omatoimisella autolomalla maailmankuululla Garden Routella pääset ihailemaan rannikon karuja ja jylhiä kalliomaisemia, kultaisia hiekkarantoja ja monia viehättäviä pikkukaupunkeja. Ja kaupungeista puheen ollen: Kapkaupunki on moneen otteeseen valittu yhdeksi maailman parhaista kaupungeista, ja vierailu suurkaupungissa on ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys. Kaupunki tarjoaa paljon erilaisia nähtävyyksiä, joten tehtävää ja nähtävää riittää taatusti jokaiselle.

Paras matkustusajankohta: Etelä-Afrikan lempeä ilmasto tekee maasta loistavan lomakohteen ympäri vuoden. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Etelä-Afrikassa on talvi silloin, kun meillä Suomessa on kesä. Vuoden lämpimimpinä kuukausina marraskuusta helmikuuhun Krugerin kansallispuistossa on sadekausi, joten matkusta näiden kuukausien ulkopuolella, jos haluat välttää kaikkein sateisimmat kelit.

Kiina – tuhatvuotista historiaa

Kiinan muuria

Kiina on mahtavan kokoinen matkailumaa ja niin suuri, että yhden eliniän aikana ei millään ehdi kokemaan kaikkea, mitä sillä on tarjottavanaan.

Harvaan maahan mahtuu niin monia erilaisia kulttuureja – tai oikeastaan kokonaan erilaisia ”maita” – kuin Kiinaan. Yhden viisumin saatuasi voit kuitenkin vierailla niissä kaikissa, ilman turhia rajanylityksiä.

Kiina on täynnä kiehtovia nähtävyyksiä. Pääkaupunki Peking tarjoaa suuren joukon historiallisia kohteita, kuten Kielletty kaupunki ja Kesäpalatsi, ja kaupungin pohjoispuolelta löytyy myös hyvin säilynyt pätkä yli 8000 km pituista Kiinan muuria. Jos matkustat hieman kauemmaksi pääkaupungin ulkopuolelle, voit käydä katsomassa esimerkiksi yli 2000-vuotiaita Terrakottasotureita, jotka edelleen seisovat asennossa Xi’anin kaupungissa. Kauempana lännessä Sichuanin maakunnassa sijaitsevassa Chengdussa voit päästä tapaamaan uhanalaisia pandoja.

Paras matkustusajankohta: Kiinaan voi matkustaa milloin vain, mutta koska maa on kooltaan niin suuri, lämpötilat ja sääolosuhteet voivat vaihdella alueellisesti todella paljon vuoden mittaan.

Botswana – ainutlaatuisia safarielämyksiä ja majesteettisia norsuja

Botswana

Botswana on yksi koko Afrikan hienoimmista safarikohteista. Maan hallitus on panostanut erittäin paljon luonnon säilyttämiseen muun muassa rajoittamalla turistien määrää.

Yksi Botswanan ehdottomista ykköskohteista on Choben kansallispuisto, jossa voit päästä kokemaan yksityisemmän safarielämyksen muihin Afrikan safarimaihin verrattuna. Choben vetonaula on sen upea ja edelleen varsin koskematon luonto. Puistossa elää myös valtavasti erilaisia eläimiä.

Chobe tunnetaan etenkin norsuistaan, ja Botswanan norsukanta onkin maailman tihein. Lisäksi voit nähdä muita klassisia safarieläimiä, kuten leijonia ja leopardeja. Choben läpi virtaava Chobe-joki tarjoaa hieman erilaisia safariretkiä, nimittäin jokisafareja, joiden aikana pääset näkemään vedessä viihtyviä eläimiä, kuten krokotiileja ja virtahepoja.

Paras matkustusajankohta: Choben kansallispuistossa voit vierailla mihin vuodenaikaan tahansa. Vältä kuitenkin matkustamista tammi- ja helmikuussa, jolloin sateet ovat kovimmillaan. Kuiva kausi kestää toukokuusta lokakuuhun, jolloin iltaisin voi olla viileämpää.

Minne haluat matkustaa vuonna 2019?

Haaveiletko elämysmatkasta vuonna 2019?

Olemme koonneet 7 matkakohdetta kolmesta maanosasta, joiden joukosta löytyy taatusti täydellinen vaihtoehto myös sinulle.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä matkaneuvojiimme.

Hyvää matkaa!

TourCompass – Turistista matkalaiseksi