• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen

Matkat Japaniin

Japani on yksi Aasian vanhoista suurista kulttuureista, joka arvostaa perinteitä mutta katsoo samalla myös tulevaisuuteen.

Japani on loistava matkakohde, joka tarjoaa kaikkea hypermoderneista miljoonakaupungeista ja luotijunista Alppien autenttisiin pikkukyliin ja hienoihin historiallisiin linnoihin.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Japaniin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 56 080.

Japani Japani

Matkat Japaniin

Japani on yksi Aasian vanhoista suurista kulttuureista, joka arvostaa perinteitä mutta katsoo samalla myös tulevaisuuteen.

Japani on loistava matkakohde, joka tarjoaa kaikkea hypermoderneista miljoonakaupungeista ja luotijunista Alppien autenttisiin pikkukyliin ja hienoihin historiallisiin linnoihin.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Japaniin.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 56 080.

Miksi kannattaa matkustaa Japaniin?

Japani on yksi koko Aasian kiehtovimmista kohteista. Nousevan auringon maassa sinua odottavat koko mantereen mittakaavassa merkittävät nähtävyydet, luostarit ja pyhäköt, henkeäsalpaavan kauniit puutarhat ja vaihtelevat luonnonmaisemat, hypermoderni huipputeknologia ja herkulliset gastronomiset elämykset.

Japani on monin tavoin ainutlaatuinen matkakohde. Japanilainen kulttuuri on pohjoiseurooppalaiseen verrattuna hyvin erilainen, joten vierailijaa odottaa täällä poikkeuksellisen mielenkiintoinen maa ja kansa sekä monet uudenlaiset ja kiehtovat elämykset. Jo pelkästään japanilaisten ihmisten kohtaaminen ja heidän erikoiset tapansa, ylpeät perinteensä, vieraanvaraisuutensa, nöyryytensä ja avuliaisuutensa tekevät taatusti lähtemättömän vaikutuksen.

Toisaalta vuosisatoja vanhat traditiot, joita edelleen vaalitaan teehuoneissa, viehättävät geishat, pyhäköt, temppelit ja japanilaiset puutarhat ja toisaalta nyky-Japanin hypermoderni arkkitehtuuri ja huipputeknologia luotijunineen (Shinkansen) luovat kontrastin, joka valloittaa kenen tahansa matkailijan sydämen.

Harvat tietävät, että Japanin tuhannet Tyynessämeressä sijaitsevat saaret tarjoavat myös upeita hiekkarantoja ja trooppista eksotiikkaa. Kiertomatka onkin mahdollista päättää rentouttavaan rantalomaan, jonka aikana voit nauttia niin hienoista hiekkarannoista kuin hyvistä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksista. 

Kiertomatkamme Japanissa

Osa matkoista kattaa hieman pienemmän maantieteellisen alueen mutta tarjoaa vastaavasti enemmän mahdollisuuksia syventyä Kiotoon ja Tokioon, kun taas osa tarjoaa mahdollisuuden kiertää Japania isommassa mittakaavassa. Joitain matkoja on lisäksi mahdollista pidentää yhdistämällä niihin rantaloma.

Alla voit lukea lisää nähtävyyksistä ja elämyksistä, jotka odottavat sinua kiertomatkoillamme.

Kioto

Kioto on Japanin sydän, jossa perinteet näkyvät vahvasti kaikkialla. Mukulakivet peittävät edelleen monia ikivanhoja katuja, ja kaikkialla näkyy päiväksi traditionaaliseen kimonoon pukeutuneita turisteja.
Kiotossa pääset osallistumaan perinteiseen teeseremoniaan. Kävelet läpi elävien ja aktiivisten geishakorttelien, jossa voit nähdä hohtaviin silkkikimonoihin pukeutuneita geishaoppilaita eli maikoja kiirehtimässä teehuoneesta toiseen. Kaupungin lähes 2000 pyhäkköä ja muuta vanhaa rakennusta luovat Kiotoon kiehtovaa historiallista tunnelmaa. Oman osuutensa tunnelmaan tuovat kaikkialla näkyvät viehättävät puutarhat ja vesiväylät.

Tokio

Tokiossa kaikki on suurta, uutta ja tehokasta. Kaupungissa on monta keskustaa, joista jokaisella on oma tarinansa ja merkityksensä. Shinjukulle ovat ominaisia jylhät pilvenpiirtäjät, joissa terästä ja lasia ei ole säästelty, sekä siellä täällä todelliset arkkitehtoniset helmet.

Uskomattoman tehokkaan liikenneverkoston ytimessä olevat mega-asemat ovat jo itsessään visiitin arvoisia. Samanaikaisesti metropoli pitää sisällään lukuisia rakkaudella vaalittuja historiallisia ja kulttuurisesti arvokkaita kohteita, joita ovat esimerkiksi Keisarillinen palatsi, kauniit ja paljon kävijöitä houkuttelevat puistot sekä Senso-jin temppeli.

Shibuyan erillisalue tunnetaan kenties parhaiten maailman vilkkaimmasta valo-ohjatusta tienristeyksestä, jossa tuhannet ihmiset ylittävät kadun samanaikaisesti, kun liikennevalot näyttävät vihreää samanaikaisesti kaikista suunnista tuleville ihmisille ja punaista kaikille ajoneuvoille. Vilkas risteys on erityisen vaikuttava näky ylhäältä katsottuna, mihin ympäröivät rakennukset tarjoavat monia mahdollisuuksia.

Puistot ja zen-puutarhat

Japanin puistot ja puutarhat ovat maailmankuuluja, eikä syyttä. Upeita puutarhoja löytyy usein etenkin pyhäköiden ja temppeleiden yhteydestä.

Tokion isommissa puistoissa, kuten Uenossa, voit etenkin kirsikkapuiden kukinnan (sakura) aikaan maalis-huhtikuun taitteessa kokea monia kansanjuhlia. Japanilaisille kirsikankukkien katselu eli hanami on yksi vuoden merkittävimpiä juhlia. He pakkaavat piknikin koriin ja menevät koko perheen voimin puistoon nauttimaan yhdessäolosta ja ihailemaan puista hiljakseen leijailevia, herkän vaaleanpunaisia kukkia.

Kiotossa sijaitsevan Daitoku-ji-temppelikompleksin alueella on useita temppeleitä, joilla kullakin on oma zen-puutarhansa. Niistä kenties suosituin valokuvauskohde on Ryogen-in.

Shinkansen

Shinkansen-luotijunat ovat maailman nopeimpia, ja niillä matkustaminen on ainutlaatuinen kokemus.

Junalla taitat helposti 500 km matkan vain kahdessa tunnissa. Luotijunien virtaviivainen muotoilu tekee niistä myös kauniita. Rautatieasemilla luotijunille on varattu omat laiturinsa. Kun odotat laiturilla omaa junaasi, voit vain ihmetellä muiden ohikulkevien Shinkansen-junien vaikuttavaa nopeutta, kun ne suhahtavat ohitsesi kuin ohjukset. Kun jo istut omalla paikallasi, voit tuskin huomata junan lähtemistä liikkeelle. Shinkansenit kiitävät maisemien läpi kuin nuolet, eikä niiden valtavaa voimaa ja nopeutta voi olla ihailematta.

Onsen

Jos haluat tuntea itsesi japanilaiseksi, onsen on siihen paras paikka. Nimi ’onsen’ tarkoittaa kuumaa lähdettä, mutta onsenilla tarkoitetaan myös kylpyaltaita, joihin saadaan vesi kuumista lähteistä. Onsenissa kylpemisellä on satojen vuosien historia Japanissa. Onsen-kylpylöissä kylvetään alasti, ja käyttäytymistä koskevat määrätyt säännöt. Niin naiset kuin miehetkin kylpivät yhdessä aina siihen saakka, kun länsimainen turismi alkoi yleistyä vain joitakin vuosia sitten. Tänä päivänä useimmissa onsen-kylpylöissä eri sukupuolet kylpevät erikseen, mutta voit silti kokea niissä autenttisen japanilaisen kulttuurielämyksen.

Onsen-kylpylöitä on sekä yksityisiä että yleisiä, ja kivennäispitoisessa vedessä oleskelua pidetään yleisesti terveellisenä. Onsenit ovat usein Ryokanien eli kylpylämajatalojen yhteydessä. Ryokanit ovat traditionaalisia majataloja, joissa nukutaan futoneilla ja nautitaan perinteisestä japanilaisesta ruoasta.

Aktiivinen, terveellinen ja herkullinen loma

Japani tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia aktiiviseen ja terveelliseen lomailuun sekä valtavasti kulinaarisia nautintoja. Japanilaisten keskimääräinen elinajanodote on maailman korkein, mikä on lähinnä seurausta erittäin terveellisestä ruokavaliosta, johon kuuluu paljon tuoreita kasviksia, kalaa, tofua ja paljon muuta. Japanilaiset arvostavat laatua myös ruokakulttuurissaan. Tuoreet raaka-aineet ovat avainasemassa, joten tiedossasi on lukuisia monipuolisia, vaihtelevia ja herkullisia makuelämyksiä.

Japanilaisen keittiön erikoisuuksiin kuuluvat misokeitto, yakitori, sukiyaki, nuudelit, vihreä tee ja sake sekä tietenkin sushi ja kobe-naudanliha. Kala ja äyriäiset kaikissa muodoissaan ovat japanilaisten ylivoimaista suosikkiruokaa, mutta myös kanaa, naudanlihaa ja porsaanlihaa on yleisesti saatavilla – samoin kuin hevosenlihaa, joka on Japanissa varsin tavallinen ruokalaji.

Useimmat japanilaiset pyrkivät ylläpitämään terveellisiä ja aktiivisia elämäntapoja, jotka ovat hyväksi sekä sielulle että ruumiille. Pyöräily ja patikointi ovat suosittuja, ja turistinkin on helppo ottaa osaa paikallisten aktiiviseen elämään, koska patikkareittejä ja pyöräteitä on kaikkialla.

Yhdistä kiertomatkaan rantaloma trooppisella Okinawan saarella

Kaunis trooppinen Okinawan saari sijaitsee Tyynessä valtameressä n. 2000 km päässä Tokiosta. Okinawa tarjoaa erinomaiset puitteet rentouttavalle rantalomalle tapahtumarikkaan kiertomatkan päätteeksi. Saarella voit nauttia valkoisista hiekkarannoista, turkoosinsinisestä vedestä ja upeista koralliriutoista sekä erinomaisista snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksista.

Haluatko tietää lisää matkoistamme?

Voit tutustua paremmin yksittäisiin Japanin-matkoihin valitsemalla kunkin matkan kohdalla ”Lue lisää” -painikkeen. Kunkin matkan sivulla on paljon tietoa matkaohjelmasta ja hinnoista ja paljon muuta.

Onko sinulla kysyttävää?

Voit lukea lisää Japaniin matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista kohdassa käytännön tietoa.

Jos sinulla on kysyttävää Japanista, matkan varaamisesta tai muista matkoistamme Itä- ja Kaakkois-Aasiaan, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

Aasiamatkat.fi – Kiehtovat kiertomatkat!

Sää kohteessa Japani kuukausi kuukaudelta

Kuten Suomessakin, myös Japanissa on neljä vuodenaikaa, ja vuodenajat osuvat myös samaan aikaan. Japanilaiset ovat ylpeitä neljästä vuodenajastaan, ja yllättävän suuri osa japanilaisista uskoo vuodenaikojen vaihtelun olevan juuri Japanissa esiintyvä ainutlaatuinen ilmiö. Suurimmassa osassa Japania vallitsee lauhkea ilmasto.

 

Japanin neljä vuodenaikaa:

 • Kevät kestää maaliskuusta toukokuuhun ja on yksi parhaista vuodenajoista matkustaa Japaniin. Lämpötilat ovat miellyttäviä, tukalimmat helteet ovat vasta edessä, ja sateet ovat vähäisiä. Maalis-huhtikuuhun osuu myös kolme viikkoa kestävä kirsikankukinta. Kirsikankukan eli sakuran kukkimista kutsutaan hanamiksi, ja se on japanilaisille tärkeä juhla. Voit lukea lisää oppaastamme Japanin kirsikankukkajuhlaan. Keväällä päivälämpötilat vaihtelevat 10-20 asteen välillä, joten vaikka joinain päivinä takki voit tulla tarpeeseen, lämpimimpinä päivinä ulkona voi liikkua paitahihasillaan. Keväällä voi silloin tällöin esiintyä sadekuuroja.
 • Kesä alkaa kesäkuusta ja kestää elokuuhun. Kesäkuukaudet ovat Japanissa vuoden kuumimpia ja kosteimpia. Etenkin heinä- ja elokuussa elohopea nousee korkealle ja ilmankosteus on suuri, kun taas sadekausi (tsuyu) alkaa jo kesäkuussa. Sadekauden pituus ja intensiteetti vaihtelee vuodesta toiseen. Kesällä päivälämpötilat vaihtelevat yleensä 20-25 ja 32 asteen välillä, eivätkä 30-35 asteen helteetkään ole epätavallisia. Taifuunisesonki kestää toukokuusta syyskuuhun. Taifuunien riski on suurimmillaan elokuussa, tosin pääasiassa maan eteläosissa.
 • Syksy kestää syyskuusta marraskuuhun. Syksyllä lämpötilat ovat miellyttäviä, ja kesälle tyypillinen korkea ilmankosteus laskee merkittävästi. Päivälämpötilat liikkuvat vuoden loppua kohti tultaessa 15 ja 25 asteen välillä. Vaahterapuut verhoutuvat upeisiin ruskan sävyihin, mikä antaa maisemalle aivan omanlaisensa ja todella upean ilmeen muihin vuodenaikoihin verrattuna.
 • Talvi kestää joulukuusta helmikuuhun ja tuo tullessaan kylmät pakkassäät ja paksun lumipeitteen etenkin Japanin Alpeille ja pohjoisessa sijaitsevalle Hokkaidon saarelle. Vastaavasti lähempänä Tyyntä valtamerta sijaitsevat kaupungit, kuten Tokio, Kioto, Osaka ja Hiroshima, saavat nauttia lumisateista vain harvoin. Päivälämpötilat pysyttelevät 10 asteen molemmin puolin, mutta öisin elohopea laskee usein pakkasen puolelle.

 

Japani on pitkä maa, joka ulottuu pohjoisesta kauas etelään ja idästä pitkälle länteen. Tästä syystä myös tyypilliset säät ovat hyvin erilaisia eri kaupungeissa, kuten alla olevasta säätilastosta voi nähdä.

Tokion säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 8 9 12 17 21 24 28 29 26 20 15 11
Keskim. alin lämpötila 2 2 5 10 14 18 22 23 20 15 9 4
Sademäärä mm. 43 58 94 119 132 182 128 147 181 158 84 44
Kioton säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 8 9 13 19 24 27 31 33 28 22 17 11
Keskim. alin lämpötila 1 2 4 9 14 19 23 24 20 13 8 3
Sademäärä mm. 50 80 120 130 160 240 230 130 220 100 80 50
Osakan säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 9 9 13 19 24 28 31 33 29 23 17 12
Keskim. alin lämpötila 3 3 6 11 16 20 24 25 21 15 10 5
Sademäärä mm. 50 70 110 130 150 230 140 90 170 110 70 30
Hiroshiman säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 10 11 14 20 24 27 31 32 29 23 17 12
Keskim. alin lämpötila 2 2 5 10 15 19 24 25 21 14 8 4
Sademäärä mm. 45 67 124 142 178 147 259 111 170 88 68 41
Kanazawan säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 7 7 11 17 22 25 29 31 27 21 16 10
Keskim. alin lämpötila 1 1 3 8 13 18 22 24 20 13 8 3
Sademäärä mm. 270 172 159 137 155 185 232 139 225 177 265 282

 

Katsele valokuvia
Valokuvat
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä Aasiamatkat.fi

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään meille sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat useiden vuosien kokemukseen matkaelämysten järjestämisestä Aasiasss.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@aasiamatkat.fi

Soita:
09 424 56 080

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa. Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Aasiamatkat.fi -matkatoimiston uudistetulle verkkosivulle

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.