• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkammeVietnamVietnamin kohokohdat pohjoisesta etelään
14 päivää

Vietnamin kohokohdat pohjoisesta etelään

Klassinen kiertomatka pohjoisesta etelään: viehättävä Hanoi, miniristeily Halonginlahdella, lumoava Hội An, sykkivä Hồ Chí Minhin kaupunki ja vehreä Mekongin suisto. Jatka matkaa rantalomalla.

Vietnamin kohokohdat pohjoisesta etelään Vietnamin kohokohdat pohjoisesta etelään
14 päivää

Vietnamin kohokohdat pohjoisesta etelään

Klassinen kiertomatka pohjoisesta etelään: viehättävä Hanoi, miniristeily Halonginlahdella, lumoava Hội An, sykkivä Hồ Chí Minhin kaupunki ja vehreä Mekongin suisto. Jatka matkaa rantalomalla.

Miksi valita tämä matka?

 • Klassinen Vietnamin kiertomatka, jonka aikana käydään pääkaupunki Hanoissa, UNESCO:n maailmanperintökohteissa Hội Anissa ja Halonginlahdella sekä Hồ Chí Minhin kaupungissa ja Mekongin suistossa
 • Näet Vietnamin kontrastit pohjoisesta etelään ja vierailet kauniissa Hanoissa, viehättävässä Hội Anissa ja kiehtovassa Hồ Chí Minhin kaupungissa
 • Miniristeily Halonginlahden satojen vihreiden karstisaarten lomassa on maailmanluokan luontoelämys
 • Jatka matkaa rennolla rantalomalla rauhallisessa Phan Thiếtin/Mui Nen kalastajakylässä, vilkkaassa Nha Trangissa tai eksoottisella Phú Quốcin saarella

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset

Matka lyhyesti

14 päivän kiertomatkan aikana pääset näkemään kaikki Vietnamin klassiset nähtävyydet paikallisten englantia puhuvien oppaiden johdolla. Matkaan sisältyy myös vapaata aikaa, joten voit halutessasi lähteä tutkimaan ympäristöä myös omin neuvoin. Kiertomatka alkaa leppoisasta Pohjois-Vietnamista ja maan pääkaupungista Hanoista, jonka modernin sykkeen ja vanhan kaupunginosan välinen kontrasti on kiehtova kokemus. UNESCO:n suojelemaan luonto- ja kulttuuriperintöön tutustutaan Halonginlahdella ja Hoi Anin vanhojen kortteleiden kaduilla, kun taas maan lähihistoriaan perehdytään Cu Chi -tunneleissa, jotka symboloivat Vietkongin gerillasotaa amerikkalaisia vastaan. Ho Chi Minhin kaupunki on Vietnamin taloudellisen elämän keskus ja Hanoihin verrattuna aivan omanlaisensa kaupunki. Mekongin suisto on Vietnamin vilja-aitta, jossa sinua odottavat viehättävät kelluvat kauppatorit, vehreät riisiterassit ja rehevät hedelmäplantaasit. Voit pidentää matkaa muutaman päivän joko rantalomalla Phan Thietin leppoisilla hiekkarannoilla tai ainutlaatuisella Angkorin temppelialueella Kambodzassa.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Hanoihin ja takaisin kotiin Ho Cho Minhin kaupungista
 • Sisäinen lento Vietnamissa välillä Da Nang-Ho Chi Minhin kaupunki
 • 9 yötä kolmen tähden hotelleissa
 • 1 yö 4 tähden Emeraude-risteilyaluksella
 • 1 yö neljän hengen makuuhytissä Livitrans-junassa Hanoista Da Nangiin
 • Paikallinen englanninkielinen opas kiertomatkalla
 • 10 x aamiainen (3.-5. ja 7.-13. päivä)
 • 2 x lounas (4. ja 12. päivä)
 • 1 x illallinen (4. päivä)
 • Kuljetukset ilmastoidussa autossa tai minibussissa
 • Kaikki retket tehdään maks. 14 hengen pienryhmissä ja mukana on vain Aasiamatkojen asiakkaita
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta
 • Mahdollisuus pidentää matkaa rantalomalla

Kattava retkipaketti:

 • Kaupunkikierros Hanoissa, sis. Kirjallisuuden temppeli, cyclo-ajelu vanhassa kaupungissa ja vesinukketeatteri
 • Yöpymisen sisältävä risteily Halonginlahdella
 • Cu Chi -tunnelit
 • Kokopäiväretki Mekongin suistoon, sis. veneretki ja vierailu pienissä paikallisissa käsiteollisuusyrityksissä
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Suomesta

Lähtö Suomesta valitulta lentokentältä. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Hanoihin

Saavuttuasi Hanoin lentokentälle kuljet maahantulotarkistuksen läpi, jonka jälkeen noudat matkatavarasi. Tuloaulassa sinua odottaa opas, jonka tunnistat Asiatours-kyltistä. Opas kuljettaa sinut hotellillesi, jossa majoitut seuraavat kaksi yötä. Sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa. Lähde vaikkapa kävelylle kiehtovan vanhan kaupungin kapeille ja kiireisille kaduille, viipyile nähtävyyksien luona ja kuuntele kaupungin eksoottisia ääniä. Esimerkiksi hotellin lähistöllä sijaitsevan Hoan Kiem -järven ympäri kävelee suurten puiden varjostamaa reittiä noin puolessa tunnissa.

Päivä 3: Kiertoajelu Hanoissa

Tänään on vuorossa mielenkiintoinen puolen päivän sightseeing-kierros, jonka aikana käydään läpi Hanoin tärkeimmät nähtävyydet. Kierros alkaa Kirjallisuuden temppelistä, joka rakennettiin 1100-luvulla kiinalaisen Kungfutsen oppilaille. Lähes tuhat vuotta vanha temppeli on yksi harvoista jäljellä olevista perinteistä vietnamilaista arkkitehtuuria edustavista rakennuksista. Tämän jälkeen on vuorossa Ngoc Son eli Jadevuoren temppeli, joka sijaitsee pienellä saarella viehättävällä Hoan Kiem -järvellä. Temppeliin kuljetaan pitkin kaunista Huc-siltaa, jonka nimi tarkoittaa ”paikka, johon aamuauringon ensi säteet osuvat”. Täällä saat kuulla kertomuksen keisarista, taikamiekasta ja jättiläiskilpikonnasta ja tarinan siitä, miten järvi sai nimensä. Seuraavana vuorossa on jännittävä kiertoajelu, jonka aikana tutkitaan vanhan kaupunginosan 36 katua perinteisen pyörätaksin eli cyclon kyydissä. Tänne hanoilaiset kokoontuvat shoppailemaan kaikkea mahdollista nuudeleista Buddhan patsaisiin. Vanhan kaupungin 36 katua on nimetty niillä perinteisesti myytävien tuotteiden mukaan. Vielä tänäkin päivänä bambukadulla ja tinakadulla myydään nimiensä mukaisia tavaroita. Päivän kiertoajelu huipentuu perinteiseen vesinukketeatteriesitykseen.

Päivä 4: Hanoi – Halonginlahti – Miniristeily

Hanoista matka jatkuu Punaisenjoen rehevän suiston läpi Halonginlahdelle.

Halonginlahti on yksi Vietnamin ainutlaatuisimmista luontoalueista. Vihreiden karstisaarten luotisuorat rinteet kohoavat merestä, jonka väri vaihtelee vuoden mittaan syvän sinisestä jadenvihreään. Monilla saarista on isoja luolia. Lahden suurin saari on Cat Ba, jolla sijaitsee useita kyliä. Myös monilla pienemmistä saarista on pieniä kalastajakyliä. Turisteille Halonginlahti on ennen kaikkea ainutlaatuinen ja kiehtova luontoalue, mutta vietnamilaisille siihen liittyy myös paljon dramaattisia taruja lohikäärmeistä. Halonginlahti on kooltaan noin 1500 km², ja se julistettiin UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1994.

Tänään ohjelmassa on miniristeily Halonginlahdella. Laiva ottaa suunnan kohti lahden syrjäisimpiä saaria, ja sinun tarvitsee vain nauttia merinäköaloista ja toinen toistaan ihmeellisemmistä saarista. Voit tutustua kalastajakylän elämään. Voit myös omistaa risteilyn vain rentoutumiselle ja näkymistä nauttimiselle ja mahdollisesti myöhemmin pulahtaa iltauinnille turkoosinsiniseen veteen.

HUOM!! Epävakaan tai myrskyisen sään sattuessa Vietnamin viranomaiset voivat turvallisuussyistä kieltää purjehtimisen Halonginlahdella. Näin tapahtuu muutaman kerran vuodessa. Tässä tapauksessa miniristeily korvataan hotellimajoituksella ja retkellä Hanoissa.

Lisäretket

Valinnaiset retket: Haluatko kokea Halonginlahden ilmasta käsin? Kuvankaunis Halonginlahti esiintyy erityisesti edukseen ilmasta käsin, jossa lahden valtava kokoja vedestä kohoavat dramaattiset karstisaaret pääsevät oikeuksiinsa.

Päivä 5: Halonginlahti – Hanoi – Junamatka Da Nangiin

Voit aloittaa päivän virkistävällä pulahduksella Halonginlahden kirkkaaseen ja lämpimään veteen tai vain nauttia kauniista auringonnoususta laivan aurinkokannelta. Voit osallistua myös ohjattuun aamuvoimisteluun (useimmiten tai chi) dzonkin aurinkokannella. Aamiainen tarjoillaan samalla, kun laiva aloittaa matkansa kohti satamaa. Matkalla on aikaa vielä vierailla tippukiviluolassa, jossa voit ihastella kiehtovia stalaktiitteja ja stalagmiitteja. Maihinnousun jälkeen palataan takaisin Hanoihin. Sinulla on muutama tunti vapaata aikaa, jonka jälkeen opas saattaa sinut rautatieasemalle, josta alkaa junamatka kohti Da Nangia.

Yöjuna lähtee Hanoista klo. 19.00 ja saapuu perille Da Nangiin seuraavana päivänä klo. 11.00.

Lisämaksusta voit valita myös lennon Hanoista Da Nangiin yöjunan sijasta. Tämä vaihtoehto sisältää yhden ylimääräisen yöpymisen Hoi Anissa.

Päivä 6: Hoi An

Heräät kauniisiin näkymiin junan kulkiessa pitkin rannikkoa. Ikkunasta voit nähdä vihreät vuoret ja upean sinisen meren.

Puolessavälissä aamupäivää saavut Da Nangiin, jossa sinua on vastassa opas. Opas vuorostaan ajaa sinut hotellillesi Hoi Aniin. Sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa. Voit tutustua kaupunkiin omin neuvoin tai osallistua jollekin mielenkiintoisista retkistämme.

Hoi An on kaunis ja kiehtova kaupunki, johon ei voi olla rakastumatta. Hoi An tunnetaan etenkin viehättävästä arkkitehtuuristaan, silkkituotannostaan, taidokkaista räätäleistään ja vanhasta kaupunginosasta, joka on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.

Vanhankaupungin läpi virtaavan Thu Bon -joen rannalla oleva satama on hieno esimerkki eurooppalaisen Itä-Aasian kauppakomppanian 1500-1700-lukujen suuruuden aikaisesta kansainvälisestä kauppasatamasta.

Jokirannasta kaupungille kuljetaan läpi viehättävien historiallisten katujen labyrintin. Kaikkialla voit nähdä entisten siirtomaavaltojen jälkeensä jättämät vaikutukset. Kaupunkikuvaan kuuluvat niin värikkäät lyhdyt kuin japanilaistyyliset rakennukset, kiinalaiset temppelit ja Ranskan siirtomaavallan aikaiset keltaiset kauppatalot. Joka puolella näkyy kauppoja, katukeittiöitä, kahviloita ja ravintoloita, joiden lomassa kävellessä saat helposti kulumaan tunteja. Vanhassa kaupunginosassa käytössäsi on myös ilmainen WiFi.

Hoi Anin vanhan kaupungin status UNESCO:n maailmanperintökohteena houkuttelee luonnollisesti paikalle paljon turisteja. Vaikka kadut ovat täynnä elämää, kaupunginosa on onnistunut säilyttämään vanhanaikaisen charminsa ja autenttisuutensa. Rauhallista tunnelmaa osaltaan edistää myös se, että autoilla, skoottereilla ja moottoripyörillä ei ole pääsyä alueelle.

Majoitut Hoi Anissa kolme yötä, joten sinulla on runsaasti aikaa tutustua kaupunkiin perinpohjaisesti.

Päivät 7-8: Hoi An
Päivä 9: Hoi An – Ho Chi Minh City

Tänään sinut noudetaan hotelliltasi ja ajetaan Da Nangin lentokentälle, josta lennät Vietnamin suurimpaan kaupunkiin eli Ho Chi Minhin kaupunkiin.

Saapuessasi Ho Chi Minhin kaupungin lentokentälle sinua on vastassa opas, joka vie sinut 1. kaupunginosassa sijaitsevalle hotellillesi. 1. kaupunginosaa kutsutaan edelleen Saigoniksi ja sitä pidetään kaupungin ydinkeskustana, kun taas 2.-11. kaupunginosat tunnetaan yhdessä Ho Chi Minhin kaupunkina.

Päivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omin neuvoin. Voit myös varata jonkin maksullisista lisäretkistämme.

Siirtyminen rauhallisesta Hoi Anista hektiseen miljoonakaupunkiin voi olla hätkähdyttävä kokemus: kaupungissa asuu n. 10 miljoonaa ihmistä, ja kaduilla liikkuu lähes yhtä monta skootteria ja moottoripyörää. Ensihämmennyksestä toivuttuasi et voi kuitenkaan olla ihastumatta tähän jännittävään ja moderniin kaupunkiin. Katuvarsien rakennukset ovat kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa, nykyaikaisista lasipilvenpiirtäjistä hyvin säilyneihin siirtomaa-aikaisiin huviloihin.

Hotelliltasi on vain lyhyt matka kuuluisalle Ben Tranh -torille, trendikkäisiin kauppoihin ja ostoskeskuksiin sekä kaupungin moniin nähtävyyksiin, joita ovat esimerkiksi Notre Damen katedraali, Postitalo, Jälleenyhdistymisen palatsi, Sotamuseo, Oopperatalo ja Saigon Skydeck -pilvenpiirtäjä, jonka näköalatasanteelle kiipeävä palkitaan upeilla näkymillä yli koko kaupungin.

Päivä 10: Ho Chi Minhin kaupunki
Päivä 11: Cu Chi -tunnelit

Ohjelmassa on puolipäiväretki Cu Chi -tunneleihin. Vietnamin sodan aikaan Vietkong-sissit rakensivat labyrinttimaisen tunnelijärjestelmän, joka yhdisti maanalaisia komentokeskuksia, kouluja, majoitustiloja ja koulutuskeskuksia ja toimi Vietkong-sissien tukikohtana heidän suunnitellessaan ja toteuttaessaan salamaiskuja amerikkalaisia vastaan. Tunneleiden sisäänkäynnit ovat erittäin pieniä, aivan kuin ne olisi rakennettu erittäin hoikkia ihmisiä varten.

Päivä 12: Kokopäiväretki Mekongin suistoon

Sinut noudetaan hotelliltasi, josta alkaa ajomatka kohti etelää. Pian voit jo nähdä vihreät riisipellot. Täkäläisen ilmaston ansiosta viljelijät voivat istuttaa ja korjata kolme riisisatoa vuodessa.

Matka vie kohti Mekongin suistoa, mutta ennen perille pääsyä vieraillaan paikallisessa Cao Dai -temppelissä. Cao Dai on uskonnollinen liike, jossa yhdistyvät kungfutselaisuus, buddhalaisuus, taolaisuus ja kristinusko.

Tämän jälkeen saavutaan viehättävään Cai Ben pikkukaupunkiin, joka tunnettiin ennen Mekong-joella kelluvista markkinoistaan. Mekong virtaa 4500 kilometrin matkan kuuden maan läpi alkulähteiltään, kunnes se saapuu suistoonsa Ho Chi Minhin kaupungin eteläpuoliselle rannikolle. Suisto tunnetaan Vietnamin ruoka-aittana, ja liikanimensä mukaisesti alue on vehreä ja hedelmällinen. Suistoalue on kooltaan noin 40000 km². Suuri osa alueesta voi kulloinkin olla sademääristä ja vuodenajasta riippuen veden peitossa.

Cai Bessä noustaan yksityisveneeseen, jolla purjehditaan ympäri suistoa. Matkan aikana voit nähdä, kuinka paikalliset kalastavat ja myyvät saalistaan rannalla. Paikalliset kauppiaat voivat myös soutaa luoksesi ja kaupustella vesimeloneita, kookospähkinöitä ja ananasta. Veneretki jatkuu pitkin kapeita kanaaleja. Niitä varjostavat vihreät kookospalmut, joita kutsutaan myös nimellä water coconut tree. Retki päättyy pieneen riisipaperitehtaaseen, jossa pääset seuraamaan paperin valmistusta alusta alkaen.

Päivä jatkuu kävelykierroksella kylässä, jossa saat tuntumaa paikalliseen elämäntapaan. Yksi perhe valmistaa kattoja kookoksenlehdistä, kun taas toisen perheen jäsenet kutovat kaikkea matoista laukkuihin ja tabletteihin.

Seuraavaksi noustaan sampaaniin, joka on perinteinen jokivene, ja purjehditaan suistoa pidemmälle, kunnes pysähdytään nauttimaan myöhäinen lounas paikallisessa kodissa. Pääset myös opettelemaan suositun vietnamilaisen erikoisuuden eli Banh Xeo -lettujen valmistusta. Letut täytetään tavallisesti kasviksilla, mausteyrteillä ja lihalla tai tiikeriravuilla.

Lounaan jälkeen suunnataan kokka takaisin Cai Behen, josta matka jatkuu edelleen Ho Chi Minhin kaupunkiin.

Päivä 13: Ho Chi Minhin kaupunki – Kotiinlähtö

Sinut noudetaan hotellilta ja kuljetetaan lentokentälle, josta kotimatka alkaa. Lennät Ho Chi Minhin kaupungista Suomeen välilaskun/-laskujen kautta. Jos matkaasi sisältyy rantaloma tai vierailu Kambodzassa, siirryt seuraavaan kohteeseesi.

Päivä 14: Saapuminen Suomeen

Laskeudut Suomeen mahtavan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan

Mui Ne, Phan Thiet, 3 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 356 €
Per lapsi alle 12 v.: + 249 €
Lisämaksu yhden hengen huoneesta: + 157 €

Phan Thiet on yksi koko Vietnamin parhaista rantalomakohteista. Phan Thiet on kasvanut pikkuisesta kalastajakylästä ja tunnetaan kaikkialla Vietnamissa herkullisesta kalakastikkeestaan, jolla on tärkeä rooli vietnamilaisessa keittiössä. Rannat sijaitsevat Mui Nen niemellä jonkin matkaa kaupungista koilliseen. Niemi tunnetaan upeista hiekkadyyneistään. Vesi on kirkasta ja lämmintä, ja hieno hiekka on kauniin kullanväristä. Alueella on myös laaja valikoima hyviä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Yksi alueen vetonauloista on sen erinomainen golfkenttä, ja monissa hotelleissa on oma spa-osasto.

Phu Quoc, 3 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 534 €
Per lapsi (alle 12 vuotta): + 456 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 268 €

Vietnamin länsirannikon edustalla Siaminlahden lämpimissä vesissä sijaitseva Phu Quoc on Vietnamin suurin saari (samaa kokoluokkaa kuin Kemiönsaari). Saaren rannat ovat kauniita, palmujen varjostamia hiekkarantoja, kun taas saaren keskustaa hallitsee tiheämpi vehreä metsä. Saarta ympäröi kristallinkirkas ja tyyni vesi, joka sopii erinomaisesti uimiseen. Phu Quocin eteläpuolella sijaitseva An Thoin saaristo puolestaan tarjoaa alueen parhaat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Paras aika vierailla saarella on marraskuusta huhtikuuhun.

Nha Trang, 3 yötä

Hinta:
Per henki kahden hengen huoneessa: + 412 €
Per lapsi (alle 12 vuotta): + 289 €
Yhden hengen huoneen lisämaksu: + 248 €

Nha Trangin ranta on Vietnamin kaunein. Lyhyen matkan päässä rannalta sisämaahan päin kohoavat jylhät vihreäkylkiset vuoret, ja lomakeskuksen edustalla sijaitseva viehättävä saaristo on erinomainen kohde purjehdus-, sukellus- tai snorklausretkelle. Nha Trangissa hotellien ja rannan välissä on vain viehättävä rantabulevardi. Nha Trang on myös yksi Vietnamin parhaista sukelluskohteista, ja täällä toimiikin useita sukelluskeskuksia.

Yhden hengen huoneen lisämaksu 490 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@aasiamatkat.fi

Soita:
09 424 56 080

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa. Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Aasiamatkat.fi -matkatoimiston uudistetulle verkkosivulle

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.