• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkammeVietnamIndokiinan kohokohdat: Vietnam, Laos & Kambodza
17 päivää

Indokiinan kohokohdat: Vietnam, Laos & Kambodza

Koe Indokiinan helmet klassisella kiertomatkalla Vietnamissa, Laosissa ja Kambodzassa. Näe upeita UNESCO-kohteita ja nauti lopuksi leppoisasta lomasta viehättävässä Hoi Anin rannikkokaupungissa.

Tuemme kestävää kehitystä. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Indokiinan kohokohdat: Vietnam, Laos & Kambodza Indokiinan kohokohdat: Vietnam, Laos & Kambodza
17 päivää

Indokiinan kohokohdat: Vietnam, Laos & Kambodza

Koe Indokiinan helmet klassisella kiertomatkalla Vietnamissa, Laosissa ja Kambodzassa. Näe upeita UNESCO-kohteita ja nauti lopuksi leppoisasta lomasta viehättävässä Hoi Anin rannikkokaupungissa.

Tuemme kestävää kehitystä. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Siem Reabiin ja takaisin kotiin Da Nangista
 • Lento Siem Reab – Luang Prabang – Hanoi
 • 12 yötä 3 tähden hotelleissa
 • 1 yö 4 tähden Emeraude-miniristeilyaluksella Halonginlahdella
 • 1 yö 4 hengen makuuhytissä Livitrans-junassa Hanoista Da Nangiin
 • 14 x aamiainen (3.-16. päivä)
 • 3 x lounas (6., 9. ja 11. päivä)
 • 1 x illallinen (11. päivä)
 • Paikallinen englantia puhuva opas kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • Kuljetukset ilmastoidulla autolla, bussilla tai minibussilla
 • Kaikki mainitut kuljetukset ja retket kansainvälisessä 1-14 hengen ryhmässä, Aasiamatkat -matkatoimistoperheen asiakkaiden kanssa
 • Mahdollisuus varata lisäöitä Hoi Anissa ja jatkaa matkaa Phu Quocin saarella, Huén kuninkaallisessa kaupungissa tai Ho Chi Minhin kaupungissa (Saigon)
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

Kattava retkipaketti:

 • Angkor Watin temppelikompleksi ja auringonlasku Angkorissa Kambodzassa
 • Angkor Thomin rauniokaupunki, Bayon, Phimeanakas ja Ta Phrom sekä Elefanttiterassi
 • Kaupunkikierros Luang Prabangissa Laosissa, Wat Xieng Thongin ja Wat Main temppelit, kuninkaallinen palatsi ja Phousi-vuori
 • Kuang Sin putoukset ja karhukeskus vehreän trooppisen viidakon keskellä Luang Prabangissa
 • Kaupunkikierros Hanoissa, Ho Tsi Minhin mausoleumi, Thang Longin keisarillinen linnoitus, Kirjallisuuden temppeli, Punaisenjoen yli kulkeva Long Bien -silta, kiertoajelu polkupyörätaksilla vanhassa kaupungissa sekä Hoan Kiem -järvi
 • Yöpymisen sisältävä risteily Halonginlahdella
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Matka alkaa Kambodzan Siem Reabista, jossa sijaitsevaa Angkor Watin temppelikompleksia ja Angkorin rauniokaupunkia pidetään syystäkin yhtenä maailman merkittävimmistä ja vaikuttavimmista nähtävyyksistä.

Seuraavaksi on vuorossa Laos ja kaunis Luang Prabangin kaupunki, joka on todellinen Indokiinan helmi ja Laosin sydän ja sielu. Kaupungin arkkitehtuuria luonnehtivat monet upeat temppelit, ja sitä ympäröivät henkeäsalpaavan kauniit luontomaisemat, metsäiset vuoret, komeat vesiputoukset ja kiehtovat luolat.

Vietnamin tunnelmallisessa pääkaupungissa Hanoissa sinua odottavat skoottereita kuhisevat kadut, vanhan kaupunginosan pienet putiikit ja ranskalaisen korttelin viehättävät siirtomaa-aikaiset rakennukset. Kaupungin keskellä sijaitseva Hoan Kiem -järvi ja sen kuuluisa punainen silta kutsuvat leppoisille kävelyretkille. Hanoissa vierailet mm. Thăng Longin keisarillisessa linnoituksessa ja Kirjallisuuden temppelissä, käyt katsomassa historiallista Long Bien -siltaa ja kiertelet vanhaa kaupunkia pyörätaksin kyydissä.

2 päivän miniristeilyllä Halonginlahdella voit nauttia ainutlaatuisesta luontomaisemasta, jossa vihreät karstisaaret kohoavat luotisuorina sinivihreästä merestä.

Kiertomatka huipentuu hurmaavaan Hoi Aniin, jonka tunnelma ja kauneus tekevät vaikutuksen kaikkiin siellä vieraileviin. Satamakaupunki tunnetaan etenkin arkkitehtuuristaan, silkintuotannostaan, taitavista räätäleistään ja vanhasta kaupunginosastaan. Vanhan Hoi Anin kaupunkikuvaan kuuluvat niin värikkäät lyhdyt kuin japanilaistyyliset rakennukset, kiinalaiset temppelit ja Ranskan siirtomaavallan aikaiset keltaiset kauppatalot.

Miksi valita tämä matka?

 • Klassisella kiertomatkalla vierailet merkittävissä nähtävyyksissä ja nautit kauniista luontomaisemista kolmessa Ranskan Indokiinan maassa: Vietnamissa, Laosissa ja Kambodzassa
 • Näe 5 UNESCO:n maailmanperintökohdetta, kuten Angkor Watin temppeli, koe Laosin sielu kauniissa Luang Prabangin kaupungissa, risteile satumaisella Halonginlahdella ja ihastu hurmaavaan Hoi Aniin
 • Tämä matka tarjoaa täydellisen yhdistelmän ohjelmaa täynnä olevia retkipäiviä ja vapaita päiviä, jolloin voit lähteä tutustumaan kohteisiin omin neuvoin tai osallistua lisäretkille
 • Jatka matkaa rantalomalla eksoottisella Phu Quocin saarella, Huến kuninkaallisessa kaupungissa tai Ho Chi Minhin kaupungissa (Saigon)

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö valitulta lentokentältä

Tänään on edessä lento valitulta lentokentältä kohti Kambodzassa sijaitsevaa Siem Reabia. Matkalla on välilasku/välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Siem Reabiin

Laskeuduttuasi Siem Reabin lentokentälle suuntaat ensin maahantulotarkastukseen, jossa esität e-viisumisi. Hankkimalla e-viisumin ennen matkaa pääset tarkastuksesta läpi mahdollisimman nopeasti.

Kun olet noutanut matkalaukkusi, siirryt tuloaulaan, jossa oppaasi odottaa. Tunnistat oppaan Aasiamatkat-kyltistä, jossa on oma nimesi. Kuljetus hotellille kestää noin 15 minuuttia, ja sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa rentoutua pitkän lentomatkan jälkeen.

Siem Reab on rento ja viihtyisä kaupunki, jonka viehättävä ranskalainen kortteli ja Siem Reap -jokea reunustavat varjoisat puut kutsuvat leppoisalle kävelykierrokselle. Keskustassa on paljon pieniä putiikkeja, kahviloita ja markkinoita, ja illan tullen niin paikalliset kuin turistitkin kokoontuvat Pub Streetin ravintoloihin ja baareihin. Jokirannan rauhallisemmalta alueelta löytyy myös joitain todella hyviä ravintoloita.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Kokopäiväretki: Angkor Wat ja Angkor Thom Siem Reabissa

Tänään on vuorossa yksi koko matkan kohokohdista eli vierailu Angkor Watin valtavassa temppelikompleksissa ja Angkor Thomin vaikuttavassa rauniokaupungissa, jotka ovat molemmat UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.

Opas noutaa sinut hotelliltasi, josta on vain 5 km matka aivan Siem Reabin ulkopuolella sijaitseviin nähtävyyksiin. Temppelialue on varsin suuri, joten pisimmät etäisyydet taitetaan autolla, josta noustaan tutkimaan mielenkiintoisimpia kohteita oppaan johdolla.

Rauniokaupunkia ja temppeleitä ympäröi vallihauta ja vehreä kasvillisuus. Alueella vallitsee seesteinen ja harras tunnelma, ja kävijä voi tuntea kuin astuneensa aivan eri maailmaan.

Kierros alkaa Angkor Thomin 12 kilometriä pitkän kaupunginmuurin kauniilta eteläportilta ja vallihaudalta, joka pysyy kuivankin kauden aikana rehevän vehreänä. Angkor Thom tarkoittaa ”isoa kaupunkia”, ja se olikin Khmer-valtakunnan suurin kaupunki. Kaupunginmuuri rakennettiin 1100-luvun lopussa. Seuraava kohde on yksi päätemppeleistä eli Bayonin temppeli, jonka lukemattomat Buddhat tervehtivät vierailijaa toinen toistaan arvoituksellisemmilla hymyillä. Retki jatkuu 350 metriä pitkälle Elefanttiterassille, josta käsin kuningas aikoinaan tarkasti joukkojaan, johti seremonioita ja katseli esityksiä. Elefanttiterassin nimi viittaa terassia koristaviin norsuja esittäviin hiekkakiviveistoksiin. Seuraavaksi on vuorossa kuninkaan yksityinen temppeli eli pyramidinmuotoinen Phimeanakas, jonka nimi tarkoittaa jumalten taivaallista palatsia. Lopuksi vieraillaan vielä kuuluisassa Ta Prohm -temppelissä. Ta Prohm tunnetaan raunioiden keskelle kasvaneista puista, jotka ovat nivoutuneet yhteen rakennusten kanssa niin, että kivet ja rungot näyttävät sulautuneen toisiinsa.

Tämän jälkeen aurinko alkaa olla kuumimmillaan, joten on aika palata takaisin Siem Reabiin pitämään lounastauko. Maittavan lounaan ja ansaitun lepotauon jälkeen lähdetään tutustumaan Kambodzan parhaiten säilyneeseen temppeliin eli Angkor Watiin, joka on yksi maailman suurimmista uskonnollisista rakennuksista. Angkor Wat tekee vaikutuksen jokaiseen, jolla on onni nähdä se omin silmin. Tarunhohtoinen temppeli on rakennettu kolmeen kerrokseen, ja kokonaisuuden kruunaa viisi lootuskukan silmun muotoista tornia. Temppelin sisäpihalla ja holvikäytävillä voit ihailla lukemattomia friisejä ja taidokkaita kaiverruksia, ja temppelin ylimmästä kerroksesta puolestaan avautuu henkeäsalpaavan kaunis näköala. Ihaillessasi auringonlaskua Angkorin yllä voit muistella päivän monia mielenkiintoisia vaikutelmia ja elämyksiä.

Päivä 4: Vapaa päivä Siem Reabissa

Tänään ei ole suunniteltua ohjelmaa, joten voit käyttää päivän rentoutuen uima-altaan reunalla, lähteä tutkimaan kaupunkia omin neuvoin tai osallistua jollekin jännittävistä lisäretkistämme.

Siem Reab lähiympäristöineen tarjoaa paljon nähtävää. Voit kierrellä ranskalaisessa korttelissa, kävellä jokirannassa ja käydä Psaar Chaan markkinoilla. Jokirannasta lähtevillä sivukaduilla voit törmätä pieniin kultakattoisiin temppeleihin ja upean vehreisiin puutarhoihin. Suosittelemme myös retkeä Royal Gardensiin, joka on viehättävä pikku puutarha vastapäätä kuninkaallista residenssiä. Ja kun kävely alkaa väsyttää, voit istahtaa viihtyisään kahvilaan tai ravintolaan katselemaan kaupungin elämää.

Päivä 5: Siem Reab – Luang Prabang

Sinut noudetaan hotelliltasi alkuiltapäivästä ja viedään Siem Reabin lentokentälle, josta lennät Luang Prabangiin Laosiin.

Perille saavuttuasi kuljet maahantulotarkastuksen läpi ja saat turistiviisumisi. Tämän jälkeen noudat matkalaukkusi ja siirryt tuloaulaan, jossa oppaasi odottaa. Tunnistat oppaasi Aasiamatkat-kyltistä, jossa on oma nimesi. Matka lentokentältä hotellille Luang Prabangiin vie noin 15 minuuttia, minkä jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Luang Praban on yksi Indokiinan kauneimmista helmistä, ja siksi se on valittu myös UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Ydinkeskusta sijaitsee niemekkeellä Mekong- ja Nam Khan -jokien yhtymäkohdassa, missä sitä ympäröivät metsäiset vuoret, vesiputoukset ja luolat. Vehreyttä ei puutu myöskään kaupungin keskustasta, jossa voit myös nähdä monia kauniita temppeleitä hiljaisten pikkukatujen varsilla.

Luang Prabang on entinen kuninkaallinen pääkaupunki, joka on edelleen Laosin sydän ja sielu. Kaupunkikuvan ainutlaatuisessa mosaiikissa näkyvät niin perinteinen laosilainen arkkitehtuuri kuin ranskalaisen siirtomaa-ajan tyylisuunnat.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 6: Kokopäivän kaupunkikierros Luang Prabangissa ja vierailu Kuang Sin putouksilla

Aamu ja aamupäivä aloitetaan vierailulla Wat Xieng Thongissa, joka on yksi Luang Prabangin suurimmista ja kauneimmin koristelluista temppeleistä. Erikoisilla kultamaalauksilla koristeltua temppeliä kutsutaan myös kultaiseksi luostariksi, ja sen kerroksellisen katon reunat ulottuvat lähes maahan asti. Temppelikompleksi on yksi parhaista Luang Prabangin klassisen 1500-luvun arkkitehtuurin edustajista. Aiemmin siellä pidettiin muun muassa kuninkaiden kruunajaiset, ja vielä tänäkin päivänä se toimii vuosittain toistuvien merkittävien juhlien näyttämönä.

Kierros jatkuu toiseen luangprabangilaiseen temppeliin eli Wat Main temppeliin, joka oli aiemmin kuninkaallisen perheen oma temppeli ja Laosin buddhalaisten johtohahmon Pra Sangkharatin residenssi. Temppelin fasadi on kullattu, ja sisäpuolella upeasti kaiverretut kullatut pylväät loistavat kilpaa kultaisten Buddhan patsaiden kanssa. Temppelissä vallitsee majesteettisen arvokas tunnelma.

Vastapäätä Wat Main temppeliä sijaitsee entinen kuninkaallinen palatsi, joka rakennettiin kauniille, puutarhojen ympäröimälle paikalle vuonna 1904. Tuolloin alue oli vielä Ranskan siirtomaa, jonka kuningas oli Sisavang Vong. Nykyään palatsi toimii kansallismuseona, jossa voit kierrellä hyvin säilyneissä kuninkaallisissa huoneissa ja ihastella harvinaisia uskonnollisia esineitä ja kulttuuriaarteita. Täällä voit helposti kuvitella, miten hulppeissa oloissa ylhäisö aikoinaan eli elämäänsä.

Kuninkaallisen palatsin jälkeen noustaan 328 askelmaa Phousi-vuorella sijaitsevalle kaupungin korkeimmalle kohdalle. Matkan varrella ohitetaan monia pieniä temppeleitä ja Buddhan patsaita. Sisukas kiipeäminen palkitaan huipulla, josta avautuu henkeäsalpaavan upea panoraamanäköala Luang Prabangiin: kaupunkia halkovat joet, temppelit, vehreä luonto ja taustalla kohoavat vuoret muodostavat unohtumattoman kauniin maiseman.

Herkullisen lounaan jälkeen on vuorossa lyhyt 30 km ajomatka Luang Prabangin eteläpuolelle, jossa sijaitsevat Kuang Sin putoukset. Halutessasi voit myös pulahtaa virkistäytymään putouksiin kuuluvaan luonnonaltaaseen. Trooppisen viidakon ympäröimä Kuang Sin vesiputous laskee kolmessa tasossa jyrkän mäen huipulta alapuolella oleviin lampiin. Putous on korkeimmillaan 60 metriä, ja matalimmassa kohdassa olevissa tyynissä lammissa on mahdollista uida.

Päivän päätteeksi käydään vielä lähistöllä sijaitsevassa Sun Bear Reserve -karhukeskuksessa. Free The Bears -järjestön ylläpitämä keskus toimii turvasatamana avun tarpeessa oleville malaijikarhuille. Karhut ovat erittäin uhanalaisia, koska niiden sappea käytetään luontaislääketieteessä. Keskuksen työntekijät kertovat täällä työstään suloisten karhujen parissa.

Majoitus:
Päivä 7: Vapaa päivä Luang Prabangissa

Päivä on vapaata aikaa nauttia Luang Prabangin tunnelmasta ja mielenkiintoisista nähtävyyksistä tai osallistua jollekin jännittävistä lisäretkistämme.

Luang Prabangin keskusta toimii näyttämönä ainutlaatuiselle rituaalille, joka tapahtuu varhain joka aamu. Yli 300 munkkia vaeltaa aamunkoitteessa hiljaisuuden vallitessa pitkin kaupungin katuja keräten almuja paikallisilta asukkailta. Perheet lähettävät jonkun jäsenistään kadun varrelle odottamaan munkkeja, joiden keräysastioihin he lahjoittavat almunsa ruoan tai juoman muodossa. Munkkikulkueen arvokkuus ja rituaalin kunnioittava hiljaisuus tekevät lähtemättömän vaikutuksen.

Kannattaa myös vierailla Luang Prabangin värikkäällä ja vilkkaalla iltatorilla, joka kuuluu Kaakkois-Aasian parhaiden markkinoiden joukkoon. Torikauppaa käydään joka ilta klo 17-23.

Päivä 8: Luang Prabang – Hanoi

Tänään on aika jatkaa matkaa ja sanoa näkemiin viehättävälle Luang Prabangille. Sinut noudetaan hotelliltasi alkuiltapäivästä ja viedään lentokentälle, josta lennät Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin. Saavuttuasi Hanoin lentokentälle kuljet maahantulotarkastuksen läpi ja noudat matkalaukkusi. Tuloaulassa sinua odottaa opas Aasiamatkat-kyltin kanssa, ja saat kyydin kentältä hotellillesi. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Hanoi on tunnelmallinen ja vilkas kaupunki, jonka kadut ovat täynnä skoottereita ja pyörätakseja. Vanhan kaupungin katuja reunustavat pienet putiikit ja ranskalaista korttelia puolestaan luonnehtivat kauniit siirtomaa-aikaiset rakennukset ja rauhalliset puistoalueet. Kaupungin keskellä sijaitseva Hoan Kiem -järvi ja sen kuuluisa punainen silta kutsuvat leppoisille kävelyretkille.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 9: Kokopäivän kaupunkikierros Hanoissa

Tänään on tiedossa elämyksiä kaikille aisteille jännittävällä kaupunkikierroksella, joka vie sinut Hanoin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Opas noutaa sinut hotelliltasi. Retken ensimmäinen etappi on Ho Tši Minhin mausoleumi, joka sijaitsee Ba Dinh -aukiolla. Mausoleumissa lepäävä Ho Tši Minh on kunnioitettu maanisä, joka johti Vietnamin vapaustaistelua ranskalaisia siirtomaahallitsijoita vastaan. Mausoleumi rakennettiin vuonna 1973, ja sen mallina käytettiin Leninin mausoleumia.

Seuraavaksi on vuorossa Thăng Longin keisarillinen linnoitus, joka valittiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 2010. Linnoitus toimi yli tuhannen vuoden ajan poliittisen vallan keskuksena, ja tänä päivänä siellä tehdään edelleen arkeologisia kaivauksia ja tutkimuksia. Herkullisen vietnamilaisen lounaan jälkeen on vuorossa Kirjallisuuden temppeli, joka on yksi Hanoin parhaiten säilyneistä ja kauneimmista rakennuksista ja erinomainen esimerkki perinteisestä vietnamilaisesta arkkitehtuurista. Temppeli rakennettiin vuonna 1070 yliopistoksi, jossa korkeassa asemassa olevat virkamiehet eli mandariinit koulutettiin Kungfutsen oppien mukaisesti. Alueella on myös useita arkkitehdin suunnittelemia kauniita pihoja, joiden viheralueilla opiskelijat saattoivat rentoutua luentojen välissä.

Matka jatkuu historiallisesti merkittävälle Long Bien -sillalle, joka kulkee Punaisenjoen yli. Vuonna 1903 valmistunut silta rakennettiin Ranskan siirtomaavallan aikana, ja siitä tuli strategisesti tärkeä kohde ranskalaisten pyrkiessä hallitsemaan alueitaan Pohjois-Vietnamissa. Sillalla on edelleen suuri merkitys kaupungin kulttuuriperinteessä, ja se mainitaankin usein lauluissa ja runoissa. Tänä päivänä sillalla kulkee siirtomaahallitsijoiden sijasta ruuhkaksi asti pyöräilijöitä, jalankulkijoita ja skoottereita.

Seuraavaksi on aika lepuuttaa jalkoja polkupyörätaksissa, jonka kyydissä tehdään puolen tunnin kierros Hanoin vanhassa kaupungissa. Vanha kaupunginosa on täynnä kauppoja ja kojuja, joista paikalliset hankkivat niin nuudelinsa kuin Buddha-patsaansa. Korttelin 36 kapeaa katua on nimetty kaupiteltavien tuotteiden mukaan (tinakatu, bambukatu jne.). Päivän päätteeksi juodaan vielä kahvilassa kupillinen vietnamilaista kahvia ja nautitaan näköaloista Hoan Kiem -järvelle.

Päivä 10: Vapaa päivä Hanoissa

Päivä on vapaata aikaa tutustua Hanoihin omassa tahdissa tai osallistua jollekin mielenkiintoisista lisäretkistämme.

Vietnamin pääkaupunki tarjoaa paljon nähtävää. Voit helposti viettää tunteja pelkästään Hoan Kiem -järven rannalla sijaitsevassa vanhassa kaupunginosassa kierrellen. Täällä voit ihastella siirtomaa-ajan viehättäviä rakennuksia, istuskella kahviloissa ja ravintoloissa ja koluta kauppoja ja taidegallerioita.

Päivä 11: Hanoi – miniristeily Halonginlahdella

Aamulla on edessä ajomatka kohti legendaarista Halonginlahtea, jonka sadat vihreät karstisaaret kohoavat luotisuorina merestä, jonka väri vaihtelee vuodenaikojen mukaan syvänsinisestä jadenvihreään. 1500 km² kokoinen lahti alkoi muotoutua nykyisen kaltaiseksi jo 300 miljoonaa vuotta sitten, ja ainutlaatuisten luontomaisemiensa ansiosta se on valittu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Kun olet kirjautunut sisään pienelle Emeraude-risteilyalukselle, voit suunnata suoraan aurinkokannelle kohottamaan tervetuliaismaljan ja nauttimaan hyvän lounaan. Laiva ottaa kurssin kohti lahden lumoavan kauniita maisemia ja satoja pieniä saaria, joista suurin osa on asumattomia. Matkan varrella tehdään pysähdys Sung Sotin luolassa, joka on yksi lahden suurimmista ja kauneimmista luolista. Illan tullen voit seurata vietnamilaisen ruoan valmistusta tai osallistua kokkaukseen itse. Tarjolla on myös mustekalan kalastusta. Päivän päätteeksi voit istahtaa aurinkokannelle ihastelemaan laskevan auringon upeita värejä.

HUOMAA!! Epävakaan tai myrskyisen sään sattuessa Vietnamin viranomaiset voivat turvallisuussyistä kieltää purjehtimisen Halonginlahdella. Näin käy muutaman kerran vuodessa. Tässä tapauksessa miniristeily korvataan hotellimajoituksella ja retkellä Hanoissa.

Päivä 12: Miniristeily Halonginlahdella – Hanoi – yöjuna Da Nangiin

Tänään voit aloittaa päiväsi virkistävällä uimaretkellä Halonginlahdessa tai nauttia auringonnoususta laivan aurinkokannella. Laiva aloittelee paluumatkaansa aamiaisen aikaan. Kotimatkalla käydään vuodenajasta riippuen vielä katsomassa joko Ti Topin saarta (kesäkaudella) tai helmiviljelmää (talvikaudella). Myöhään iltapäivällä alus kiinnittyy kotisatamaansa, josta matka jatkuu takaisin Hanoihin. Täällä sinulla on hetki vapaata aikaa, jonka jälkeen sinut saatetaan asemalle ja junaan, jolla matkustat kohti Da Nangia. Yöjuna lähtee Hanoista klo. 19.00 ja saapuu perille Da Nangiin seuraavana päivänä klo. 11.00.

Lisämaksusta voit valita junamatkan sijasta lennon Hanoista Da Nangiin. Tämä vaihtoehto sisältää yhden yön ylimääräisen majoituksen Hoi Anissa.

Päivä 13: Da Nang – Hoi An

Heräät kauniisiin maisemiin junan kulkiessa pitkin rannikkoa. Ikkunasta näkyvät vihreät vuoret ja upean sininen meri.

Puolenpäivän aikaan saavut perille Da Nangiin. Da Nangissa sinua on vastassa opas, joka ajaa sinut hotellillesi Hoi Aniin. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Hoi An on värikäs ja viehättävä satamakaupunki, johon ei voi olla rakastumatta. Kaupunki tunnetaan etenkin arkkitehtuuristaan, silkintuotannostaan, taitavista räätäleistään ja vanhasta kaupunginosastaan, jonka ansiosta se on valittu myös UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.

Vanhan kaupungin läpi virtaa Thu Bồn -joki, jonka rannasta lähtevät historialliset kadut muodostavat kiehtovan labyrintin. Kaikkialla voit nähdä entisten siirtomaavaltojen jälkeensä jättämät vaikutukset. Kaupunkikuvaan kuuluvat niin värikkäät lyhdyt kuin japanilaistyyliset rakennukset, kiinalaiset temppelit ja Ranskan siirtomaavallan aikaiset keltaiset kauppatalot. Joka puolella näkyy kauppoja, katukeittiöitä, kahviloita ja ravintoloita, joiden lomassa kävellessä saat helposti kulumaan tunteja. Vaikka kadut ovat täynnä elämää ja turisteja on paljon, kaupunginosa on onnistunut säilyttämään vanhanaikaisen charminsa ja autenttisuutensa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 14-15: Vapaita päiviä Hoi Anissa
Päivä 16: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään Da Nangin lentokentälle, josta lennät välilaskujen kautta Suomeen. Jos olet varannut jatkomatkaksi rantaloman eksoottisella Phu Quocilla tai kaupunkiloman Ho Chi Minhin kaupungissa (Saigon) tai Huen keisarillisessa kaupungissa, jatkat Hoi Anista suoraan valitsemaasi kohteeseen.

Päivä 17: Kotiinpaluu

Laskeudut takaisin Suomeen unohtumattoman loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Ho Chi Minhin kaupunki (Saigon), 3 yötä

Ho Chi Minhin kaupunki (Saigon) on jännittävä sekoitus huippumodernia ja ikivanhaa. Viehättävät siirtomaa-aikaiset rakennukset seisovat vieri vieressä kiiltävien pilvenpiirtäjien, koristeltujen temppelien ja eksoottisten markkinoiden kanssa. Kaupungin merkittävimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Notre Damen katedraali, Gustav Eiffelin suunnittelema vanha postitalo, jälleenyhdistymisen palatsi ja elämää kuhiseva China Town. Ho Chi Minhin kaupunki on tänä päivänä Vietnamin talouden dynamo, minkä huomaa etenkin monista tyylikkäistä liikkeistä ja putiikeista, kahviloista ja ravintoloista. Vietnamin sodan historialla on luonnollisesti merkittävä roolinsa kaupungin elämässä.

Ho Chi Minhin kaupunki on myös erinomainen tukikohta, kun haluat lähteä päiväretkelle vehreään Mekongin suistoon tai tutkimaan kuuluisia Cu Chi -tunneleita.

Lisämatka sisältää 3 yön hotellimajoituksen aamiaisella, lennon Da Nangista Ho Chi Minhin kaupunkiin sekä lentokenttäkuljetukset.

Rantaloma Phu Quocin saarella, 3 yötä

Vietnamin länsirannikon edustalla Siaminlahden lämpimissä vesissä sijaitseva Phu Quoc on Vietnamin suurin saari (samaa kokoluokkaa kuin Kemiönsaari). Saaren rannat ovat kauniita, palmujen varjostamia hiekkarantoja, kun taas saaren keskustaa hallitsee tiheämpi vehreä metsä. Saarta ympäröi kristallinkirkas ja tyyni vesi, joka sopii erinomaisesti uimiseen. Phu Quocin eteläpuolella sijaitseva An Thoin saaristo puolestaan tarjoaa alueen parhaat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Paras aika vierailla saarella on marraskuusta huhtikuuhun.

Rantaloma sisältää 3 yön hotellimajoituksen aamiaisella, lennon Phu Quociin sekä lentokenttäkuljetukset Phu Quocissa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Huén keisarillinen kaupunki, 3 yötä

Vietnamin viimeinen keisarillinen pääkaupunki Hué sijaitsee noin 3 tunnin ajomatkan päässä Hoi Anista pohjoiseen. Hué oli 1600-luvulta 1800-luvulle hallinneen Nguyễn-dynastian pääkaupunki ja vuodesta 1802 vuoteen 1945 koko Vietnamin pääkaupunki.  Vaikka monet rakennukset vaurioituivat pommituksissa Vietnamin sodan aikaan, entisen loiston aistii edelleen kaupungin tunnelmassa. Sodalta säästyneet rakennukset on pääosin restauroitu, ja kaupungin arvokkaimmat rakennukset ovat nykyään UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.

Kaupungin merkittävimmät nähtävyydet ovat sen vanha linnake ja vaikuttavat keisarilliset haudat. Pekingin Kielletyn kaupungin inspiroima linnake, joka rakennettiin 1800-luvulla, sijaitsee kaupungin läpi virtaavan Song Huong -joen eli niin kutsutun parfyymijoen pohjoisrannalla. Joki on saanut nimensä hajuvettä muistuttavasta tuoksusta, joka syntyy syksyisin veteen putoavista orkideankukista. Useimmat keisarilliset haudat sijaitsevat joen varrella useamman kilometrin matkalla. Keisarien muistoksi on rakennettu toinen toistaan komeampia monumentteja, yksi jokaiselle keisarille.

Kulinaristille kaupunki on oikea unelmakohde, sillä huélaista keittiötä pidetään vietnamilaisten keskuudessa yhtenä maan parhaista. Ruoan tarjollepanoon kiinnitetään täällä erityistä huomiota, ja annoksista pyritään tekemään kauniita ja harmonisia. Värien, muotojen ja makujen tasapainosta syntyy todellisia gastronomisia taideteoksia.

Lisämatka sisältää 3 yön hotellimajoituksen aamiaisella, kuljetuksen Hoi Anista Huéen sekä kuljetuksen lentokentälle joko Huéen tai Da Nangiin.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 611 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.