• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkammeSri LankaSri Lankan kohokohdat
13 päivää

Sri Lankan kohokohdat

Nauti 200 metrin korkeudessa näköaloista Sigiriyan leijonakalliolla, lumoudu vehreän ylängon kauneudesta ja tutustu maan ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön jeeppisafarilla Yalan kansallispuistossa.

Tuemme kestävää kehitystä. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Sri Lankan kohokohdat Sri Lankan kohokohdat
13 päivää

Sri Lankan kohokohdat

Nauti 200 metrin korkeudessa näköaloista Sigiriyan leijonakalliolla, lumoudu vehreän ylängon kauneudesta ja tutustu maan ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön jeeppisafarilla Yalan kansallispuistossa.

Tuemme kestävää kehitystä. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno- ja paluulennot Suomesta* Colomboon t/r
 • Junamatka Nanu Oyasta Ellaan
 • 10 yötä kolmen tähden hotelleissa
 • 10 x aamiainen (3.-12. päivä)
 • Paikallinen englantia puhuva opas/kuljettaja kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • Kuljetukset ilmastoidulla autolla tai minibussilla
 • Kaikki mainitut kuljetukset ja retket kansainvälisessä 1-14 hengen ryhmässä, Aasiamatkat -matkatoimistoperheen asiakkaiden kanssa
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

Kattava retkipaketti:

 • Sigiriyan Leijonakallio
 • Dambullan luolatemppelit
 • Matalen maustetarha
 • Geragaman teetehdas Kandyssa
 • Junamatka Nanu Oyasta Ellaan
 • Ravanan putoukset Ellassa
 • Kataragaman pyhiinvaelluskaupunki
 • Safari Yalan kansallispuistossa
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Sri Lanka on Intian valtameren helmi, jossa sinua odottavat vieraanvaraiset ihmiset, uskomattoman kaunis luonto, kiehtova historia ja eksoottiset maisemat – siis kaikki ainekset täydelliseen lomamatkaan.

Matka alkaa yhden yön majoituksella Negombon lomakaupungissa, jossa voit rentoutua pitkän lentomatkan jälkeen ja totutella lämpimämpään ilmastoon ennen varsinaisen kiertomatkan alkamista.

Seuraavana päivänä on edessä ajomatka Sri Lankan vanhaan pääkaupunkiin Sigiriyaan. Täällä sinua odottaa maan tunnetuin symboli, 200 metriä korkea Leijonakallio. Huipulta avautuu henkeäsalpaavan kaunis näköala vanhan kuninkaallisen palatsin raunioiden yli vehreään maisemaan, jota koristavat siniset järvet ja viidakkomaiset metsät.

Vietettyäsi pari päivää Sigiriyassa matka jatkuu kohti Kandyn kaupunkia, joka on sekin yksi Sri Lankan entisistä pääkaupungeista. Matkan varrella ehditään vierailla myös Dambullan luolatemppeleissä ja Matalen hienoissa maustetarhoissa.

Kandy sijaitsee keskisellä ylängöllä, ja sitä pidetään Sri Lankan kulttuurikeskuksena. Kaupungin keskellä sijaitsevat viehättävä tekojärvi Kandy Lake ja Pyhän hampaan temppeli, jossa säilytetään Buddhan hammasta. Kandya ympäröivät vehreät teeviljelmät. Mielenkiintoisella vierailulla teetehtaaseen pääset tutustumaan teenvalmistusprosessiin alusta loppuun asti ja näet, miten kaikille tuttu ”Ceylon-tee” syntyy.

Kandysta matka jatkuu autolla Nanu Oyaan, jossa on vuorossa unohtumaton junamatka läpi kauniin vihreän ylänkömaiseman. Määränpäänä on pikkuinen Ella, joka sijaitsee vihreäkylkisten vuorten, kauniiden teeviljelmien ja pulppuavien vesiputousten ympäröimällä paikalla Ella Gap -rotkon kupeessa.

Matka huipentuu Yalaan, jossa on ohjelmassa jännittävä safari Yalan kansallispuistossa. Täällä pääset lähelle Sri Lankan villiä luontoa ja monipuolista eläimistöä ja saat mahdollisuuden nähdä norsuja, lintuja, karhuja, krokotiileja ja leopardeja luonnollisessa elinympäristössään.

Halutessasi voit myös jatkaa matkaa ihanan rentouttavalla rantalomalla.

Miksi valita tämä matka?

 • Sri Lanka on yksi Aasian kauneimmista ja valokuvauksellisimmista maista, jonka lumoavat maisemat, eksoottiset eläimet, UNESCO-nähtävyydet ja iloiset asukkaat tekevät lähtemättömän vaikutuksen
 • Nauti upeista ylänkömaisemista junamatkalla Ellaan ja näe norsuja, karhuja ja leopardeja jännittävällä jeeppisafarilla Yalan kansallispuistossa
 • Nouse 200 metriä korkealle Sigiriya-kalliolle, lähde tutkimusretkelle Dambullan luolatemppeleihin ja nauti tunnelmasta Kandyn kaupungissa – kaikki UNESCO:n maailmanperintöluettelokohteita
 • Jatka matkaa rentouttavalla rantalomalla Sri Lankassa tai Malediivien valkoisilla postikorttirannoilla

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö Suomesta

Matka alkaa valitulta lentokentältä, josta lennetään Intian valtameressä sijaitsevaan kauniiseen Sri Lankaan. Matkan varrella on välilasku/välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Sri Lankaan – Negombo

Laskeudut Sri Lankan kansainväliselle lentoasemalle, joka sijaitsee maan pääkaupungissa Colombossa. Kuljet maahantulotarkistuksen läpi ja noudat matkalaukkusi. Tuloaulassa sinua odottaa kuljettaja/opas, jonka tunnistat Asiatours-kyltistä – ja heti alkuun saat tuntumaa aitoon srilankalaiseen vieraanvaraisuuteen.

Kuljettaja/opas ajaa sinut Negombon kaupungissa sijaitsevalle hotellillesi, jonne on n. 30 minuutin matka lentokentältä. Sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa rentoutua pitkän lentomatkan jälkeen.

Negombo on hyvä lähtöpiste kiertomatkalle, sillä kaupungissa saa hyvän kuvan maan historiasta ja kulttuurista sekä srilankalaisten ihmisten ystävällisyydestä ja vieraanvaraisuudesta. Srilankalaiset ovat uskomattoman lämpimiä, avuliaita ja hymyileviä.

Negombo on kasvanut vanhasta kalastajakylästä, jonka historia on pitkä. Kalastajat palaavat maihin aikaisin aamulla saaliineen, ja kalaa viedään täältä kaikkialle maahan. Tärkeä kauppapaikka on myös Llelaman kalatori, jossa voit vierailla, jos jaksat herätä varhain.

Negombo tunnetaan kalastajien lisäksi myös pitkistä ja leveistä kultaisista hiekkarannoistaan, jotka kutsuvat ottamaan aurinkoa ja tekemään pitkiä kävelyretkiä huojuvien palmujen ja kalastajien värikkäiden, batiikkivärjätyillä purjeilla varustettujen veneiden lomassa.

Negombon kapeat kadut ovat täynnä vihreitä ja punaisia tuktukeja, kauppoja ja ravintoloita. Voit nähdä kaupungissa myös siirtomaavallan ajalta peräisin olevia rakennuksia, kuten vanhan hollantilaisen linnakkeen, hollantilaisten rakentaman 100 km pitkän kanavaverkoston ja paljon satoja vuosia vanhoja hollantilaisia ja portugalilaisia taloja, julkisia rakennuksia ja kirkkoja.

Ilta on mukava päättää leppoisaan kävelyretkeen rannalla tai rentouttavaan lepäilyyn omalla parvekkeella Intian valtamerelle laskeutuvan auringon väreistä nauttien.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Negombo – lounas Pinnawalassa – Sigiriya

Jos jaksat nousta varhain, voit käydä aamukävelyllä rannassa katselemassa mereltä saaliineen palaavia kalastajia. Voit myös vierailla Llelaman kalatorilla tai vain nauttia rauhallisesta aamuhetkestä hotellillasi.

Aamiaisen jälkeen sinut noudetaan hotelliltasi, josta ajetaan autolla kohti Sigiriyaa. Puolivälissä matkaa pidetään tauko Maha Oya -joen varrella Pinnawalassa. Jokirannassa on muutama ravintola, joissa voit nauttia herkullisen lounaan ja ihailla upeita jokinäköaloja. Hyvällä tuurilla voit päästä todistamaan myös Pinnawalan norsujen orpokodin suloisten asukkaiden kylpyhetkeä, joka tapahtuu kaksi kertaa päivässä.

Lounaan jälkeen palataan takaisin autolle ja jatketaan matkantekoa. Nojaa taaksepäin ja nauti ikkunasta avautuvista maisemista.

Sigiriyaan saapumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa, joten nyt voit rentoutua uima-altaalla ja nauttia ympäröivän luonnon rauhasta täysin rinnoin.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 4: Sigiriyan leijonakallio

Aamiaisen jälkeen sinut noudetaan hotellilta, josta ajetaan Sri Lankan symbolille eli Sigiriyan Leijonakalliolle, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde.

Kuningas Dhatusena hallitsi Sri Lankaa silloisessa pääkaupungissa Anuradhapurassa vuodesta 455 aina vuoteen 473 asti. Kuningas Dhatusenan poika Moggallana oli kruununperimysjärjestyksessä seuraava, mitä Dhatusenan vanhin poika Kashyapa ei katsonut hyvällä. Moggallanan molemmat vanhemmat olivat aatelisia, kun taas Kashyapan äiti oli vain yksi kuningas Dhatusenan jalkavaimoista, ja siksi Kashyapa ei voinut perimysjärjestyssääntöjen mukaisesti nousta valtaistuimelle. Kashyapa syrjäytti isänsä valtaistuimelta, surmasi kuninkaan muuraamalla tämän elävältä seinän sisään ja otti kruunun itselleen. Velipuoli Moggallana puolestaan pakeni Etelä-Intiaan välttääkseen saman kohtalon.

Uudeksi hallitsijaksi noussut kuningas Kashyapa ei ollut kansansa keskuudessa suosittu, minkä lisäksi hän joutui jatkuvasti pelkäämään Moggallana-velipuolensa kostoa. Tästä syystä Kashyapa päätti siirtää pääkaupungin Anuradhapurasta Sigiriyaan, jonka strateginen sijainti oli edullisempi. Hän rakennutti Sigiriya-kallion tasaiselle huipulle loisteliaan palatsin, johon kuului vallihautoja, puutarhoja, koristealtaita ja suihkulähteitä.

Palatsin sisäänkäynti sijaitsi kallion laelle vievän tien puolivälissä, ja se veistettiin jättiläismäisen leijonan muotoon, mistä koko kivimuodostelma sai myös Leijonakallio-nimensä. Tänä päivänä patsaasta ovat jäljellä enää isot leijonantassut.

Kuningas Kashyapa asui palatsissa jalkavaimojensa ja palveluskuntansa kanssa, kunnes Moggallana palasi takaisin pakomatkaltaan Etelä-Intiasta ja toi mukanaan kokonaisen armeijan. Kashyapa joukkoineen hävisi taistelun Moggallanan armeijaa vastaan, ja tappion tullen kuningas surmasi itsensä omalla miekallaan vuonna 495. Kruununsa takaisin voittanut Moggallana siirsi pääkaupungin takaisin Anuradhapuraan, josta käsin hän hallitsi maataan. Sigiriya puolestaan muutettiin buddhalaiseksi luostariksi.

Leijonakallio kohoaa vehreästä ympäristöstään peräti 200 metrin korkeuteen, ja kauempaa katsottuna kukkulan huipulle nouseminen voi tuntua mahdottomalta urakalta – ja nousu onkin rankka. Porrasaskelmia on peräti 1202 kappaletta, ja suosittelemmekin, että nouset rauhalliseen tahtiin ja pidät matkan varrella riittävästi taukoja. Taukojen pitäminen tapahtuu oikeastaan luonnostaan, koska aina vain hienompia maisemia pysähtyy mielellään ihailemaan.

Matkalla pääset ihastelemaan kauniita ja harvinaisen hyvin säilyneitä, sileäksi hiottuun kallioseinämään maalattuja freskoja, joiden sanotaan esittävän kuninkaan jalkavaimoja. Noin puolivälissä törmäät suuren leijonapatsaan valtaviin tassuihin, jotka toimivat aikoinaan kuningas Kashyapan palatsin sisäänkäyntinä. Jos nousu alkaa tuntua liian raskaalta, tämä on hyvä paikka pysähtyä.

Jos päätät jatkaa, voimme taata, että huipun saavuttaminen palkitsee sitkeän kiipeäjän. Kukkulan huipulla pääset nimittäin näkemään vanhan kuninkaallisen palatsin rauniot koko komeudessaan ja sen lisäksi nauttimaan henkeäsalpaavan kauniista näköaloista järville, vihreäkylkisille vuorille ja viereiselle Pidurangala-kalliolle. Ota hetki aikaa ja nauti maisemista ennen kuin suuntaat takaisin alas.

Nousu ja laskeutuminen kestää kaikkiaan noin 2 tuntia + huipulla viettämäsi aika.

Muista varustautua hyvillä vaelluskengillä ja vesipullolla.

Retken jälkeen saat kyydin takaisin hotellille, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 5: Sigiriya

Tänään koko päivä on vapaata aikaa. Voit käyttää sen uima-altaalla rentoutumiseen tai lähteä maksulliselle lisäretkelle, joista voit lukea lisää alla.

Päivä 6: Sigiriya – Dambullan luolatemppelit - Matalen maustetarha – Kandy

Tänään matka jatkuu Sigiriyasta kohti Kandya, ja matkan varrella on aikaa poiketa vielä kahdessa mielenkiintoisessa kohteessa.

Ensimmäinen pysähdyspaikka on vanha kuninkaallinen kaupunki Dambulla, joka tunnetaan monista luolatemppeleistään. Käymme viidessä tärkeimmässä temppelissä, jotka sijaitsevat leveän, 160 metriä korkean ja 600 metriä pitkän kallion uumenissa.

Viidessä luolassa sijaitsee peräti 153 kultaista Buddhan patsasta, Sri Lankan entisten kuninkaiden patsaita ja eri jumalten ja jumalatarten patsaita, mukaan lukien hindujumalat Vishnu ja Ganesha. Monien patsaiden lisäksi temppelit on koristeltu ainutlaatuisilla seinämaalauksilla, jotka kattavat 2100 m² kokoisen alueen. Temppelit rakennutti ensimmäisellä vuosisadalla eaa. hallinnut kuningas Valagamba, ja ne otettiin mukaan UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1991. Luoliin johtavat jyrkät rappuset, ja selkeällä säällä voit nähdä kaukaisuudessa vilauksen Leijonakalliosta.

Dambullasta matka jatkuu edelleen pieneen Matalen kaupunkiin, joka tunnetaan suurista maustetarhoistaan. Matalen ilmasto sopii täydellisesti erilaisten maustekasvien kasvattamiseen, sillä lämmön ja kosteuden tasapaino on täällä juuri oikeanlainen.

Matalen maustetarhassa on vuorossa mielenkiintoinen kierros puiden ja vehreiden kasvien lomassa. Opas kertoo, miten joka päivä käyttämiämme mausteita viljellään ja miltä maustekasvit näyttävät ennen kuin niistä valmistetaan kaupoissa myytäviä mausteita. Kierroksen aikana on hauska käyttää kaikkia aisteja ja yrittää arvata, mikä mauste on milloinkin kyseessä. Voit aistia mm. kurkuman, pippurin, chilin, inkiväärin, kanelin ja vaniljan. Voit nähdä myös kahvipensaita, kaakaopuita, aloe veraa ja kumipuita.

Lopuksi voit käydä ostoksilla maustetarhan omassa kaupassa, jossa on tarjolla mausteiden lisäksi paljon erilaisia tuotteita niin ihonhoitoon kuin hiuksille, vatsalle, kipeille lihaksille – ja paljon muuta. Kierroksen jälkeen jatketaan automatkaa Sri Lankan entiseen pääkaupunkiin Kandyyn, jossa loppupäivä on vapaata aikaa.

Kandy sijaitsee uskomattoman kauniilla, vihreäkylkisten vuorten, teeviljelmien, jokien ja vesiputousten ympäröivällä paikalla. Kandyssa on edelleen paljon vanhoja ja viehättäviä siirtomaa-aikaisia rakennuksia, ja kaupungin keskellä sijaitsevalle Kandy-järvelle kannattaa suunnata vaikkapa leppoisalle kävelyretkelle. Järveä ympäröivillä penkeillä on mukava istuskella ja nauttia maisemista ja ympäröivästä rauhasta. Horisontissa voit nähdä myös 26 metriä korkean valkoisen Buddhan patsaan, joka sijaitsee n. 2 km päässä kaupungin keskustasta. Järven pohjoispäässä kohoaa Sri Lankan pyhin buddhalainen temppeli, Pyhän Hampaan Temppeli. Osaksi juuri temppelin ansiosta Kandy valittiin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1988.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 7: Vierailu Geragaman teetehtaassa Kandyssa

Sri Lanka tunnetaan teestä, ja saarivaltio onkin yksi maailman suurimpia teentuottajia. Skotlantilainen James Taylor käynnisti Sri Lankan teentuotannon vuonna 1867 yhdessä Lipton-teemerkistä tunnetun Thomas Liptonin kanssa. Brittien siirtovallan päättymiseen eli vuoteen 1972 asti saarivaltion nimi oli Ceylon, ja siksi srilankalaista teetä kutsutaan edelleen Ceylonin teeksi.

Tänään pääset vierailemaan Kandyn lähellä sijaitsevassa teetehtaassa. Kuljettaja-opas noutaa sinut hotelliltasi aamiaisen jälkeen, josta ajatte yhdessä Geragaman teetehtaalle. Tehtaassa pääset seuraamaan teentuotantoprosessia opastetulla kierroksella aina lehtien poimimisesta valmiin teen hauduttamiseen. Monet tehtaassa käytetyistä koneista ovat jo yli 150-vuotiaita, eivätkä valmistusmenetelmätkään ole juurikaan muuttuneet sitten vuoden 1867. Kierroksen jälkeen voit maistella eri teelaatuja ja ostaa teetä myös kotiin viemisiksi.

Lopuksi palataan takaisin Kandyyn, jossa loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 8: Kandy – Nanu Oya – Ella

Aamiaisen jälkeen opas/kuljettaja noutaa sinut hotellilta ja vie sinut Nanu Oyan rautatieasemalle. Täältä matkustat junalla viehättävien ylänkömaisemien läpi Ellan kaupunkiin, joka sijaitsee vuorten ympäröimällä paikalla Ella Gap -kanjonin päässä.

Huomaa, että opas/kuljettaja vie matkatavarasi Ellaan, joten sinun tarvitsee pakata junamatkalle mukaasi vain pieni päiväreppu, jossa juomat ja välipalat kulkevat kätevästi.

Juna puksuttaa hiljaiseen tahtiin läpi mäkisen maaston, ja ikkunasta voit ihastella kauniita teeviljelmiä, vesiputouksia ja radanvarsikylien värikästä paikalliselämää. Ellaan saavutaan iltapäivällä. Kuljettaja/opas odottaa sinua asemalla, josta saat kyydin hotellillesi.

Loppupäivä on vapaata aikaa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 9: Ella

Päivä on vapaata aikaa tutustua Ellan kauniiseen ympäristöön, joka tekee vaikutuksen kokeneimpaankin matkaajaan. Voit rentoutua hotellin uima-altaalla maisemista nauttien, tutustua ympäristöön omin neuvoin tai lähteä jollekin maksuttomista retkistämme, joista voit lukea lisää alla.

Päivä 10: Ella – Ravanan vesiputous – Kataragama – Yala

Aamiaisen jälkeen opas/kuljettaja noutaa sinut hotellilta. Edessä on matka Yalaan, jonne kuljetaan pitkin kiemurtelevia vuoristoteitä.

Matkan varrella tehdään kaksi pysähdystä, joista ensimmäinen eli 25 metriä korkea Ravanan vesiputous on vuorossa noin puolen tunnin ajomatkan jälkeen.

Seuraavaksi jatketaan Kataragaman pyhiinvaelluskaupunkiin, joka on yksi Sri Lankan pyhimmistä paikoista. Joka vuosi heinä- ja elokuussa tuhannet buddhalaiset, hindut ja muslimit tekevät pyhiinvaelluksen kaupunkiin. Uskomatonta kyllä, kaikkien näiden uskontojen edustajat rukoilevat jumalaansa/jumaliaan sulassa sovussa Kataragama-temppelissä, mikä on maailmankin mittakaavassa varsin ainutlaatuista.

Matka jatkuu Yalaan, jonne saavutaan myöhään iltapäivällä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 11: Safari Yalan kansallispuistossa

Aamu ja aamupäivä ovat vapaata aikaa. Iltapäivällä opas/kuljettaja noutaa sinut hotelliltasi, ja yhdessä lähdette ajamaan pitkin kiemurtelevia vuoristoteitä kohti Yalaa, jossa odottaa jännittävä jeeppisafari.

Yalan kansallispuisto nimitettiin riistansuojelualueeksi jo vuonna 1900, ja kansallispuisto siitä tuli vasta 38 vuotta myöhemmin. Tänä päivänä Yala on Sri Lankan toiseksi suurin kansallispuisto, joka kattaa 978,8 km² kokoisen alueen. Kansallispuisto koostuu viidestä erillisalueesta, joista kaksi on avoinna yleisölle.

Yalan kansallispuistossa elää yli 215 eri lintulajia ja 44 nisäkäslajia. Täällä elää myös Sri Lankan suurin norsupopulaatio ja suurin osa maassa elävistä leopardeista. Vaikka täällä esiintyy eniten leopardeja Sri Lankassa, niiden näkeminen luonnossa ei ole läheskään varmaa. Leopardit ovat nimittäin varsin taitavia piiloutumaan pensaikkoihin ja välttelemään ihmissilmiä. Lintujen, norsujen ja leopardien lisäksi voit nähdä Yalassa krokotiileja, karhuja, apinoita, kauriita, villisikoja ja puhveleita, joten pidä silmät auki ja kamera ja kiikarit käden ulottuvilla!

Päivä 12: Yala – Kotimatka alkaa

Tänään on aika jättää hyvästit kiehtovalle Sri Lankalle.

Sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään Colombon kansainväliselle lentoasemalle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta Suomeen.

Päivä 13: Kotiinpaluu

Laskeudut takaisin Suomeen ihanan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Rantaloma Mirissassa, 3 yötä

Suosittelemme ehdottomasti matkan pidentämistä Sri Lankan rantalomalla. Joulukuun ja maaliskuun välinen aika on paras ajankohta vierailulle Sri Lankan etelä- ja länsirannikolla, ja juuri etelärannikolla sijaitsee pikkuinen Mirissan lomakaupunki.

Mirissasta tuli maailmankin mittakaavassa erittäin suosittu lomakohde, kun havaittiin, että peräti 26 eri valaslajia kulkee aivan läheltä kaupunkia marraskuun ja huhtikuun välille osuvan sesongin aikana. Yksi täällä tavattavista lajeista on sinivalas, joka on maailman suurin valas.

Mutta Mirissalla on paljon muutakin tarjottavaa valaiden lisäksi. Se on pieni ja viihtyisä lomakaupunki, jonka upeaa hiekkarantaa reunustavat huojuvat palmut ja jonka tunnelmaan on vaikea olla ihastumatta. Mirissa on yksinkertaisesti täydellinen paikka päättää Sri Lankan -kierroksesi.

Rantaloma sisältää 3 yön hotellimajoituksen puolihoidolla sekä lentokenttäkuljetukset.

Rantaloma Trincomaleessa, 4 yötä

Jos haluat yhdistää Sri Lankan kiertomatkaan rentouttavan rantaloman, koillisrannikolla sijaitseva Trincomalee on erinomainen vaihtoehto. Trincomaleen paras lomailusesonki on maaliskuusta elokuuhun.

Trincomalee on yksi Sri Lankan upeimmista ja idyllisimmistä rannikkoalueista. Pienen satamakaupungin vetonauloja ovat Uppuvelin ja Nilavelin valkoiset hiekkarannat sekä pikkuinen Pigeon Island, joka on yksi Sri Lankan parhaista snorklaus- ja sukelluskohteista.

Jonkin matkan päässä rannikolta viihtyvät merten suurimmat jättiläiset eli kaskelotit, sinivalaat ja pallopäävalaat, joita voit nähdä unohtumattomalla valassafarilla valassesongin aikana maaliskuusta huhtikuuhun. Veneretkellä voit nähdä myös parvikaupalla pyöriäisdelfiinejä, jotka telmivät Intian valtameren lämpimissä vesissä maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana. Jos merenkäynti ei sovi vatsallesi, voit suunnata Swami Rock -näköalapaikalle, mistä voit katsella ulapalla uiskentelevia valaita jalat tukevasti maan pinnalla.

Itse Trincomaleen kaupungin kiehtova historia ulottuu yli 2500 vuoden taakse. Viihtyisät pikkukadut kutsuvat kävelyretkille ihastelemaan kaupungin viehättävää siirtomaa-arkkitehtuuria. Swami Rockiin vievän tien varrella voit puolestaan vierailla vanhassa Fort Frederick -linnoituksessa. Toinen mielenkiintoinen käyntikohde on Koneswaramin hindutemppeli, joka sijaitsee kauniilla paikalla Swami Rockin kärjessä. Temppeliltä avautuu hieno näköala Intian valtamerelle.

Trincomalee tarjoaa myös hyviä ostosmahdollisuuksia ja tasokkaita ravintoloita, jotka ovat usein erikoistuneet kala- ja äyriäisruokiin.

Rantaloma sisältää 3 yön hotellimajoituksen Trincomaleessa, 1 yön hotellimajoituksen Negombossa, aamiaiset sekä lentokenttäkuljetukset.

Rantaloma Malediiveilla, 4 yötä

Malediivien saarivaltio sijaitsee Intian valtameressä Sri Lankan lounaispuolella ja ulottuu 820 km pohjoisesta etelään ja 120 km idästä länteen. Malediivit on Aasian pienin maa ja koostuu 1190 pienestä korallisaaresta, jotka jakautuvat 26 pienempään saariryhmään eli atolliin. Saaria ympäröi syvänsininen meri ja turkoosit laguunit, joita suojaavat upeat koralliriutat.

Malediivit on myös maailman matalin valtio, joka kohoaa keskimäärin vain 1,5 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle.

Saarista vain 202 on asuttuja ja 87 varattu pelkästään matkailijoiden käyttöön.

Vuonna 2017 Malediivit houkuttelivat ennätysmäärän turisteja, eikä näiden paratiisisaarten viehätystä ole vaikea ymmärtää. Rannoilla seisovat ihastuttavat bungalowit, paalujen päälle rakennetut kuvankauniit huvilat tasapainottelevat  turkoosinvärisen veden yllä, keskimääräinen lämpötila pysyttelee 30 asteen tuntumassa ympäri vuoden, aurinko paistaa 10 tuntia päivässä, kristallinkirkas vesi syleilee valkoisia hiekkarantoja, joita reunustavat lempeässä tuulenvireessä huojuvat kookospalmut.

Malediiveillä värit ovat niin voimakkaita ja intensiivisiä, että kuvissa ei tarvitse käyttää filttereitä – kuvasi muistuttavat sellaisenaankin postikortteja!

Useimmat hotellit Malediiveillä tarjoavat erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja ja retkiä, kuten saarihyppelyjä, romanttisia piknikkejä hiekkasärkillä, snorklaus- ja sukellusretkiä sekä auringonlaskuristeilyjä, joiden aikana on mahdollisuus nähdä delfiinejä. Malediivit on todellinen sukeltajan ja snorklaajan unelmakohde, sillä saaria ympäröivät toinen toistaan kauniimmat korallit, joiden lomassa uiskentelee trooppisia kaloja kaikissa sateenkaaren väreissä – hyvällä tuurilla voit bongata vaikka Nemon! Pinnan alla voit nähdä myös pieniä tiikerihaita, rauskuja ja kilpikonnia.

Illalla on mukava herätellä ruokahalua rantakävelyllä auringon laskiessa.

Miksi et tekisi unelmastasi totta? Lähde kanssamme Malediivien paratiisisaarille, jossa sinua odottaa rentouttava loma maailman parhailla hiekkarannoilla.

Rantaloma sisältää 4 yön majoituksen resortissa täysihoidolla, lennon Sri Lankasta Malediiveille, lentokenttäkuljetukset sekä pikavenekuljetukset resortin ja Malén lentokentän välillä.

Majoitut palkitussa Summer Island -lomakeskuksessa.

Majoitus:
Rantaloma Hikkaduwassa, 3 yötä

Suosittelemme ehdottomasti matkan pidentämistä Sri Lankan rantalomalla. Joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana kannattaa suunnata Sri Lankan lounaisrannikolle, jossa sijaitsee Hikkaduwan lomakaupunki.

Hikkaduwa on yksi Sri Lankan ensimmäisistä lomakaupungeista, joka ponnahti maailmankartalle jo 1970-luvulla. Hikkaduwa tarjoaa valtavan valikoiman hotelleja, ravintoloita, matkamuistokauppoja ja matkanjärjestäjiä, jotka järjestävät retkiä niin vedenpinnan alla kuin päälläkin. Hikkaduwan rantaa suojaa suuri koralliriutta, joka on erinomainen snorklaus- ja sukelluskohde värikkäine kaloineen ja kilpikonnineen.

Hikkaduwa on syystäkin suosittu lomakohde, sillä se on onnistunut säilyttämään viihtyisän ja rennon tunnelmansa jo vuosien ajan.

Rantaloma sisältää 3 yön hotellimajoituksen puolihoidolla sekä lentokenttäkuljetukset.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 430 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.