• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkammeSri Lanka

Matkat Sri Lankaan

Vain harva matkakohde maailmassa voi tarjota yhtä paljon upeita elämyksiä yhdessä paikassa.

Sri Lankassa sinua odottavat kauniit rauniot, värikäs kulttuuri ja kilometrien pituiset hiekkarannat.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Sri Lankaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 56 080.

Sri Lanka Sri Lanka

Matkat Sri Lankaan

Vain harva matkakohde maailmassa voi tarjota yhtä paljon upeita elämyksiä yhdessä paikassa.

Sri Lankassa sinua odottavat kauniit rauniot, värikäs kulttuuri ja kilometrien pituiset hiekkarannat.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Sri Lankaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 56 080.

Miksi kannattaa matkustaa Sri Lankaan?

Vain harva matkakohde maailmassa voi tarjota yhtä paljon upeita elämyksiä yhdessä paikassa.

Kaakkois-Aasiassa Intian valtamerellä sijaitsevasta Sri Lankasta löytyy lähes kaikkea: jännittäviä rauniokaupunkeja & mielenkiintoista historiaa, kiehtovia uskontoja & värikästä kulttuuria, kaunista luontoa & villejä eläimiä, loputtomiin jatkuvia uimarantoja ja vieraanvaraisia ihmisiä, jotka toivottavat sinut hymyillen tervetulleeksi.

Sri Lanka on koko ajan suosiotaan kasvattava lomakohde, joka tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille.

Kiertomatkamme Sri Lankassa

Alla voit lukea lisää nähtävyyksistä ja elämyksistä, jotka odottavat sinua yhdellä tai useammalla kiertomatkallamme.

Sigiriya

Sigiriyan kalliolinnoitus eli Leijonakallio on UNESCOn maailmanperintökohde ja Sri Lankan suosituin historiallinen nähtävyys.

Sigiriya on 200 metriä korkea kalliomuodostelma, joka nousee dramaattisesti tasaisesta, metsien verhoamasta maisemasta. Pystysuoran kallion laella ovat jäljellä vain rauniot vanhasta palatsista, jonka rakentaminen alkoi jo vuonna 477.

Legendan mukaan kuningas Kasyapa siirsi tuohon aikaan pääkaupunkinsa (joka siihen aikaan sijaitsi Anuradhpurassa) Sigiriyaan, jossa hän perusti palatsinsa kalliomuodostelman huipulle. Myöhemmin palatsi muutettiin buddhalaiseksi luostariksi, joka oli käytössä aina 1300-luvulle saakka.

Tänä päivänä Sigiriya on yksi maailman kauneimmista raunioista, ja kallion huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät yli keskisen Sri Lankan.

Sigiriyan huipulle vievän, tuhannesta askelmasta koostuvan portaikon puolivälissä on kuuluisa kuvagalleria. Kallion seinään maalattujen, kauniiden ja erittäin hyvin säilyneiden kuvien sanotaan esittävän vanhan kuningas Kasyapan lukuisia vaimoja ja jalkavaimoja. Ennen huipun valloittamista kuljetaan vielä mahtavien leijonantassujen ohi. Käpälät ovat ainoa jäljellä oleva osa valtavasta leijonapatsaasta, jonka mukaan koko kalliolinnoitus on myös nimetty.

Kandy

Sri Lankan kulttuuripääkaupunki Kandy tunnetaan myös kaupunkina, joka puolusti vapauttaan vielä pitkään sen jälkeen, kun muu maa oli joutunut alistumaan portugalilaisen ja hollantilaisen siirtomaavallan alle. Tänä päivänä Kandy on UNESCOn maailmanperintökohde, joka vaalii ainutlaatuisia perinteitään ja kiehtovaa kulttuuriaan, joista musiikki, tanssi ja arkkitehtuuri ovat kenties merkittävimpiä.

Kandy sijaitsee kauniilla, vuorten ja teeviljelmien ympäröimällä paikalla samannimisen tekojärven rannalla. Sri Lanka on maailman 4. suurin teentuottajamaa, ja Kandyssa voit saada mielenkiintoisen katsauksen teen viljelyyn ja valmistusprosessiin Geragaman teeplantaasilla ja teetehtaassa, jossa tuotetaan joitain maailman parhaista teelaaduista.

Kaupungissa sijaitsee myös joitain Sri Lankan suurimmista ja tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista ja pyhäköistä, kuten Pyhän hampaan temppeli.

Pyhän hampaan temppelissäDalada Maligawassa, säilytetään Sri Lankan merkittävintä buddhalaista pyhäinjäännöstä eli Buddhan kulmahammasta, joka legendan mukaan aikoinaan salakuljetettiin saarelle erään prinsessan hiuksissa.

Safari Sri Lankassa

Pienestä koostaan huolimatta Sri Lanka tarjoaa suuria luontoelämyksiä upeissa kansallispuistoissaan.

Safari Yalan kansallispuistossa

Monet matkoistamme vievät sinut safarille Yalan kansallispuistoon, joka on yksi Sri Lankan vanhimmista kansallispuistoista.

Puistoa pitää kotinaan 44 eri nisäkäslajia ja 215 eri lintulajia, ja se on erityisen tunnettu norsuista, hirvieläimistä, krokotiileistä ja apinoista.

Lisäksi Yalassa kävijällä on erinomainen mahdollisuus nähdä leopardeja, sillä kansallispuistossa sanotaan olevan maailman suurin keskittymä näitä kauniita eläimiä.

Safari Minneriyan kansallispuistossa

Minneriyan kansallispuisto on yksi Sri Lankan parhaista paikoista norsujen näkemiseen.

Toukokuusta syyskuuhun (kuivalla kaudella) voit päästä todistamaan ”The Elephant Gathering” -ilmiötä, jossa norsut kulkevat pitkiäkin matkoja kansallispuiston suurelle järvelle juomaveden perässä. Joskus tänne kokoontuu kerralla jopa satoja norsuja.

Norsujen lisäksi voit nähdä Minneriyassa krokotiilejä, apinoita, hirvieläimiä, lintuja sekä harvemmin karhuja tai leopardeja.

Huomaa, että safari Minneriyan kansallispuistossa on maksullinen lisäretki.

Rantaloma Sri Lankassa

1340 kilometriä pitkä rannikko ja lukemattomat upeat hiekkarannat tekevät Sri Lankasta erinomaisen kohteen myös kiertomatkan päättävälle rantalomalle.

Määrättyihin matkoihin on mahdollista yhdistää rantaloma. Lue lisää rantalomakohteista alla.

Passikudah

Passikudah on viehättävä pikkukaupunki Sri Lankan itärannikolla.

Passikudahin ranta on maailman pisin uimakelpoinen ranta, jonka vesi on niin matalaa, että voit kävellä yli kilometrin rannalta merelle päin. Lahtea suojaa myös koralliriutta, jonka ansiosta rannat ovat uimarille saaren turvallisimpia. Passikudah on myös hyvä snorklauskohde.

Hikkaduwa

Hikkaduwan lomakylä sijaitsee Sri Lankan lounaisrannikolla.

Hikkaduwa on yksi Sri Lankan ensimmäisiä lomakeskuksia, joten tänne on ehtinyt nousta runsaasti ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Jos olet innostunut snorklauksesta, Hikkaduwasta löytyy myös iso koralliriutta, jonka ympärillä elää parvittain värikkäitä kaloja ja kilpikonnia.

Negombo

Negombo sijaitsee Sri Lankan länsirannikolla.

Negombo on Sri Lankan tunnetuin merenrantakohde, joka on kuuluisa leveistä kultaisista hiekkarannikoistaan ja viihtyisästä lomatunnelmastaan.

Mirissa

Pieni Mirissan lomakaupunki sijaitsee Sri Lankan etelärannikolla.

Mirissa on viihtyisä lomakeskus, jonka hienot, palmujen varjostamat hiekkarannat kutsuvat rentoutumaan.

Mirissa tunnetaan myös valassafarikohteena, jossa voit nähdä delfiinejä ja peräti 26 eri valaslajia, kuten kaskelotteja ja sinivalaita.

Muita Sri Lankan kohokohtia:

Sri Lanka tarjoaa valtavasti kiehtovia elämyksiä, joista kannattaa mainita ainakin seuraavat:

 • Sri Lankan monet rauniokaupungit kuuluvat Aasian kauneimpien joukkoon. Suurin niistä on Anuradhapura, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Anuradhapura oli Sri Lankan ensimmäinen pääkaupunki ja on tiettävästi pisimpään olemassa ollut pääkaupunki koko maailmassa. Tänä päivänä Anuradhapura tunnetaan ikivanhoista raunioistaan. Anuradhapurassa voit nähdä myös maailman vanhimman elävän puun, joka tunnetaan nimellä Sri Maha Bodiya. Buddhan sanotaan mietiskelleen juuri tämän puun alla, kun hän saavutti nirvanan.
 • Aataminhuippu eli Sri Pada, joka tunnetaan myös englanniksi nimellä Adam’s Peak, on niin buddhalaisten, hindujen ja kristittyjen kuin muslimienkin pyhä vuori. Vuoren huipulla olevassa temppelissä on jalanjäljen muotoinen kuvio, ja vaikka jäljen jättäjästä ei ole varmuutta, kaikki ovat yhtä mieltä vuoren pyhyydestä.
  Joulukuun ja toukokuun välisenä aikana vuorelle noustaan pimeällä, koska auringonnousu vuoren laelta katsottuna on ikimuistoisen lumoava näky.
 • Horton Plainsin kansallispuisto sijaitsee Sri Lankan keskiylängöllä 2100-2300 metrin korkeudessa. Yksi kansallispuiston kuuluisista nähtävyyksistä on ”World’s End” -kalliojyrkänne, jonka laelta avautuvat kenties Sri Lankan parhaat näköalat.  Puisto päättyy yhtäkkisesti jyrkänteen reunalle, josta rohkeimmat voivat katsoa suoraan alaspäin yli 1000 metrin pudotuksen päätepisteeseen. Yksi unohtumattomimmista elämyksistä on kuunnella kansallispuiston hiljaisuutta samalla, kun katselet edessäsi avautuvia silmänkantamattomiin jatkuvia vihreitä metsiä.
 • Junamatka Sri Lankassa on todellinen elämys. Matkusta yhdessä paikallisten kanssa läpi vehreiden ylänkömaiden ja ihastele junan ikkunasta avautuvia maisemia. Matka vie ohi vihreäkylkisten vuorten, uneliaiden maalaiskylien, kauniiden vesiputousten ja rehevillä teeviljelmillä ahkeroivien työntekijöiden.

Yhdistä rantalomaan Malediiveillä

Joihinkin Sri Lankan -matkoihin on mahdollista yhdistää rantaloma Malediiveillä.

Malediiveille on vain 1,5 tunnin lentomatka Sri Lankasta, joten tapahtumarikkaaseen Sri Lankan -kiertomatkaan voi mainiosti yhdistää rentouttavan rantaloman Malediiveilla.

Malediiveilla voit:

 • Rentoutua täydellisesti upeassa neljän tähden Summer Island Resort -lomakylässä, jonka valkoiset hiekkarannat, huojuvat palmut ja kristallinkirkas vesi tekevät siitä todellisen trooppisen paratiisin.
 • Tutkia vedenalaista elämää. Malediivien värikkäät koralliriutat ja trooppiset kalat kutsuvat tutkimaan kiehtovaa merellistä maailmaansa.
 • Nauttia herkullisesta ruoasta lomakeskuksen ravintoloissa ja loungeissa samalla, kun nautit hienoista näköaloista.

Lue lisää

Voit tutustua matkoihin tarkemmin valitsemalla kunkin matkan kohdalla ”Lue lisää” -painikkeen. Matkakohtaisilla sivuillamme on lisätietoa matkan kohokohdista, hinnoista ja matkaohjelmasta ja paljon muuta

Jos haluat lukea lisää Sri Lankaan matkustamiseen liittyvistä käytännön asioista, kuten rokotuksista ja vastaavista, löydät paljon tietoa sivulta käytännön tietoa Sri Lankasta.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää Sri Lankasta, matkan varaamisesta tai muista matkoistamme Itä- ja Kaakkois-Aasian kohteisiin, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme.

Aasiamatkat.fi – Kiehtovat kiertomatkat!

Sää kohteessa Sri Lanka kuukausi kuukaudelta

Sri Lankassa vallitsee trooppinen ilmasto, jossa kuiva kausi ja sadekausi vaihtelevat sen mukaan, ollaanko saaren länsi-/lounaispuolella vai pohjois-/itäpuolella. Rannikkoseuduilla lämpötilat pysyttelevät 25 ja 35 asteen välillä ympäri vuoden, kun taas ylänköalueilla ja vuoristoissa on viileämpää, 15-20 astetta. Erityisesti iltaisin ja öisin saatat tarvita lämmintä päällepantavaa. Myös varhaisilla aamusafareilla voi olla hyvä pukeutua lämpimästi.

Useamman päivän jatkuvat sateet ovat Sri Lankassa hyvin epätavallisia myös sadekauden aikana. Toisaalta saarella voi esiintyä rankkojakin sadekuuroja ympäri vuoden, joiden jälkeen sää on tavallisesti erityisen miellyttävä: ilma tuntuu puhdistuneen ja kirkastuneen.

Sri Lankan länsi- ja kaakkoisosat:
Sri Lankan lounaisosissa kuiva kausi alkaa joulukuussa ja jatkuu huhtikuuhun, jonka jälkeen kaakkoismonsuuni Yala puhaltaa toukokuusta elokuuhun tuoden sadekauden tullessaan.

Tällä alueella sijaitsevia kyliä/kaupunkeja: Hikkaduwa, Mirissa, Galle, Yala ja Kataragama etelässä ja lounaassa sekä Negombo ja Colombo länsirannikolla.

Sri Lankan pohjois- ja itäosat:
Koillismonsuuni Maha tuo sadekauden Sri Lankan pohjois- ja itäosiin lokakuussa ja puhaltaa aina tammikuuhun asti. Kuiva kausi kestää puolestaan toukokuusta syyskuuhun. Tästä huolimatta saaren pohjoiset ja itäiset osat ovat verrattain kuivia, ja vuosittainen sademäärä on vain noin 1000 mm.

Tällä alueella sijaitsevia kyliä/kaupunkeja: Jaffna ja Passikudah pohjoisessa ja itärannikolla.

Sri Lankan ylängöt ja vuoristot:
Ylänköalueilla lämpötilat ovat miellyttävimmillään tammikuusta toukokuuhun, kun taas sadetta saadaan eniten huhtikuusta tammikuuhun. Lokakuu on kaikkein sateisin kuukausi, joten matkustamisen kannalta se ei ole paras mahdollinen valinta – paitsi jos pidät sateesta!

Tällä alueella sijaitsevia kyliä/kaupunkeja: Nuwara Eliya, Ella, Haputale, Kandy, Sigiriya ja Anuradhapura.

Katsele valokuvia
Valokuvat
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä Aasiamatkat.fi

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään meille sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat useiden vuosien kokemukseen matkaelämysten järjestämisestä Aasiasss.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@aasiamatkat.fi

Soita:
09 424 56 080

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa. Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Aasiamatkat.fi -matkatoimiston uudistetulle verkkosivulle

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.