• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen

Käytännön tietoa Singapore

Käytännön tietoa Singapore

Käytännön tietoa Singapore

1. Singaporen ilmasto

Singapore sijaitsee päiväntasaajalla. Maassa vallitsee trooppinen ilmasto, jolle ovat ominaisia korkeat lämpötilat ja suuri ilmankosteus ympäri vuoden. Sateet ovat tavallisia vuodenajasta riippumatta, eikä maassa ole varsinaista sadekautta. Sen sijaan vuosi jakautuu kahteen monsuunikauteen.

Ensimmäinen monsuunikausi eli koillismonsuuni kestää marraskuusta maaliskuuhun, ja toinen monsuunikausi eli lounaismonsuuni kestää kesäkuusta syyskuuhun. Erityisesti lounaismonsuunin aikana voimakkaat ukkoskuurot ovat tavallisia aamuisin, ja niitä seuraa usein voimakas tuuli. Molemmille kausille yhteistä on, että sateet alkavat tavallisesti varhain aamulla ja hiipuvat hiljalleen iltapäivää kohti.

Kannattaa myös pitää mielessä, että trooppiset pyörremyrskyt voivat osua myös Singaporeen kesäkuun ja joulukuun välisenä aikana.

Kuiva kausi, tai lähin vastaava, alkaa kesäkuussa ja kestää elokuuhun. Kesäkuu on useimmiten vähäsateisin kuukausi. Tähän aikaan vuodesta sateita on vähemmän, joten myös ilmankosteus on vähäisempi, minkä lisäksi aurinkoisia tunteja on enemmän ja taivas on pilvettömämpi. Sama koskee alkuvuotta, etenkin helmikuuta.

Kosteasta ilmastosta ja suurista sademääristä huolimatta Singaporessa on yhtä paljon aurinkoisia kuin sateisia tunteja, ja sekä ilman että veden lämpötila on tasaisen korkea ympäri vuoden.

Singaporen säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 30 31 31 31 31 31 31 31 31 31 30 29
Keskim. alin lämpötila 23 24 24 24 25 24 24 24 24 24 24 23
Sademäärä mm 243 160 186 179 171 162 159 175 169 194 257 287
Meriveden keskilämpötila 28 28 29 30 30 30 30 29 29 29 29 29
2. Milloin Singaporeen kannattaa matkustaa?

Singapore on ympärivuotinen matkakohde, mutta parasta matkailuaikaa ovat kevät ja kesän ensimmäiset kuukaudet. Aurinkoisia tunteja on tähän aikaan vuodesta eniten, sateet ovat vähäisempiä, ja silloin tällöin ilmassa voi tuntua viilentävä tuulenvire. Sateisia päiviä ei ole yhtä paljon kuin muina aikoina vuodesta, ja siksi myös ilmankosteus on alhaisempi. Joka tapauksessa on aina syytä ottaa mukaan sateenvarjo, sillä kovat sadekuurot eivät koskaan ole harvinaisia.

3. Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä nämä muodostavat osan Aasiamatkojen valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat Valmismatkalain piiriin.

Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

4. Apua matkavakuutuksen hankkimiseen

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon kotisivuiltamme vakuutuksia käsittelevältä välilehdeltä.

Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

5. Rokotukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuksiin erikoistuneeseen lääkäriin, omaan lääkäriisi tai valtuutettuun rokotusklinikkaan. Voit lukea lisää matkoilla tarvittavista rokotuksista osoitteessa http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat..

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin, jos matkustat maahan jonkin sellaisen maan kautta, jossa esiintyy keltakuumetta.

Joissain maissa sinun on esitettävä todistus keltakuumerokotuksesta maahan saapumisen yhteydessä. Muista ottaa rokotustodistuksesi mukaan tällaisia tilanteita varten.

6. Viisumi/passi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Singaporeen, jos oleskelu maassa kestää enintään 90 päivää. Passin on kuitenkin oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maassa oleskelun päättymisestä lukien.

Voit lukea lisää Singaporen viisumisäännöistä ulkoministeriön kotisivuilta.

7. Lentovaraukset ja lentoliput

Lähetämme sinulle matkasuunnitelman heti, kun olemme varanneet lentosi. Matkasuunnitelmasta voit nähdä, mitä matkaan tarkkaan ottaen sisältyy. Jos huomaat virheen varauksessa olevassa nimessä, sinun tulee ottaa meihin yhteyttä välittömästi.

Käytämme e-lippuja, jotka sinun on itse tulostettava. Kun liput on varattu, lähetämme sinulle sähköpostiviestin, joka sisältää varausnumeron sekä ohjeet lipun tulostamiseen.

8. Paikkavaraus, matkustusluokan korotus ja ylimääräinen jalkatila

Lähtöselvityksen yhteydessä lentoyhtiö osoittaa sinulle paikkasi lennolla. Jos sinulla on paikkaa koskevia toiveita, voit tehdä paikkavarauksen etukäteen lentoyhtiön kotisivuilla. Useimmilla lentoyhtiöillä on sivuston päävalikossa kohta nimeltä ”manage my booking”. Huomaa, että useimmat lentoyhtiöt veloittavat paikkavarauksesta lisämaksun, joten ota luottokorttisi valmiiksi esiin ennen varauksen aloittamista. Paikkavarauksen aikaikkuna vaihtelee lentoyhtiöstä toiseen, mutta pääsääntöisesti paikan voi varata heti matkan varaamisen jälkeen ja viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Monet lentoyhtiöt mahdollistavat myös matkustusluokan korotuksen tilavammalle ja mukavammalle paikalle, kuten esim. KLM:n Economy Comfort ja Air Francen Premium Voyageur. Voit tutustua palveluun ja tehdä matkustusluokan korotuksen lentoyhtiön kotisivuilla.

Huomaa myös, että lentoyhtiöllä on oikeus ja mahdollisuus tehdä viime kädessä muutoksia paikkojen suhteen, myös erikseen varattujen paikkojen.

Jos et tee paikkavarausta ennen matkaa, lentoyhtiö osoittaa sinulle paikan lähtöselvityksen yhteydessä.

9. Tietokirje

Kun olet varannut matkasi meiltä, lähetämme sinulle ennen matkaa tietokirjeen. Tietokirje sisältää tärkeää tietoa esimerkiksi online-lähtöselvityksestä, ohjeita toimenpiteistä mahdollisen myöhästymisen varalta, juomarahoja koskevia ohjeita jne. Sen lisäksi kirje sisältää tärkeitä puhelinnumeroita, kuten paikallisen edustajamme numeron sekä oman hätänumeromme.

Tästä syystä on tärkeää, että tulostat tietokirjeen ja otat sen mukaasi matkalle.

10. Matkatavarat

Käytämme monia eri lentoyhtiöitä matkoillamme Singaporeen, joten sallitun matkatavaran kilomäärä voi vaihdella sekä lähtöselvitettyjen matkalaukkujen että käsimatkatavaran osalta. Matkatavaroita koskevat tiedot löytyvät lentolipusta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää matkatavaroista.

Varmista myös, että pakkaat kaikkein välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroihin. Tällaisia tavaroita ovat esim. passi, lentoliput, vakuutusasiakirjat, luottokortit, rahat ja kamera sekä mahdolliset terveystiedot ja elintärkeät lääkkeet.

Ilmastoinnin vuoksi lentokoneessa voi tulla kylmä, joten käsimatkatavaroihin kannattaa pakata myös lämmin pusero tai tuulitakki.

11. Saapuminen Singaporeen ja lentokenttäkuljetukset

Kun saavut Singaporen lentokentälle, paikallinen edustajamme on vastassa lentokentän tuloaulassa. Tunnistat hänet kyltistä, jossa on oma nimesi. Edustajamme kuljettaa sinut hotellillesi ja lähtöpäivänä myös takaisin lentokentälle. Lähtöpäivän noutoajankohta ilmoitetaan saapumisen yhteydessä.

12. Aikaero

Singaporen ja Suomen välinen aikaero vaihtelee sen mukaan, onko Suomessa kesäaika vai talviaika.

Aikaero on +5 tuntia, kun Suomessa on kesäaika, ja +6 tuntia, kun Suomessa on talviaika.

13. Kielet

Singaporessa on neljä virallista kieltä: kiina, englanti, malaiji ja tamili. Malaiji on kansalliskieli, kun taas englantia käytetään hallinnollisissa asioissa ja opetuskielenä. Useimmat maan asukkaat puhuvat kahta tai useampaa kieltä.

14. Kulttuuri ja etiketti

Erilaisten kulttuurien kokeminen on yksi matkailun parhaista puolista, mutta vierailijan on myös tärkeä kunnioittaa kulttuuri- ja etikettieroja.

Singaporessa purukumi on kielletty, eikä sitä saa tuoda maahan. Laitonta on myös roskaaminen, tupakointi julkisissa paikoissa ja kadun ylittäminen muuten kuin suojatietä pitkin. Sääntöjen rikkomisesta voidaan määrätä jopa 1000 SGD:n sakot.

15. Puhelin ja internet

Singaporen kansainvälinen suuntanumero on +65 (tai 0065). Singaporessa soittaminen ja puhelun vastaanottaminen voi tulla kalliiksi. Tarkista matkapuhelinpeitto ja hinnat omalta matkapuhelinoperaattoriltasi.

Useimmissa hotelleissa on WiFi.

16. Sähkö

Singaporen jännite on 230 V. Pistokkeet ovat kolmepinnisiä nk. G-tyypin pistokkeita. Pistokkeet ovat siis erilaisia kuin Suomessa, joten muista pakata mukaasi adapteri.

17. Ateriat ja juomat

Singapore on todellinen kulttuurien sulatusuuni, joten täällä on tarjolla ruokaa kaikista maailmankolkista. Jos haluat kokeilla paikallisia erikoisuuksia, suuntaa jollekin monista Hawker Centre -ruokamarkkinoista tai katukeittiöistä, joissa on tarjolla valtava valikoima muun muassa kiinalaisen, malesialaisen ja intialaisen keittiön antimia.

18. Juhlapäivät

Muiden maiden ja kulttuurien perinteiden ja juhlallisuuksien kokeminen on aina erityisen hieno ja kiehtova elämys. Alla voit nähdä, milloin maassa vietetään pyhäpäiviä, tärkeitä festivaaleja ja muita merkkipäiviä.

Huomaa, että jotkin museot ja nähtävyydet voivat olla suljettuja tällaisina päivinä.

19. Valuutta

Singaporen valuutta on Singaporen dollari (SGD). Osoitteessa www.suomenpankki.fi voit aina tarkistaa ajankohtaisen  euron valuuttakurssin. Suosittelemme, että varaat mukaasi Yhdysvaltain dollareita käteisenä ja vaihdat ne virallisessa vaihtopisteessä. Tavalliset luottokortit, kuten Visa ja Mastercard, ovat melko yleisiä, ja pankkiautomaatteja (ATM) on kaikkialla. Luottokortit käyvät maksuvälineinä hotelleissa, kaupoissa ja useimmissa ravintoloissa, mutta eivät tavallisesti pienillä toreilla ja markkinoilla.

20. Hintataso

Singaporen hintataso on korkeampi kuin muiden Aasian maiden. Alla on erilaisten ruokatavaroiden ja juomien suuntaa-antavia hintoja paikallisessa valuutassa.

 • Paikallinen olut: 10 SGD
 • Tuontiolut: 11 SGD
 • Vesi: 1,5 SGD
 • Kivennäisvesi: 2 SGD
 • Tavallinen ateria: 12 SGD
 • 3 ruokalajin ateria 2 hengeltä: 60 SGD
21. Juomarahat

Juomarahat eivät kuulu Singaporen kulttuuriin, ja joskus juomarahan antaminen voidaan jopa kokea loukkaavana. Juomarahan sijasta hotellien ja ravintoloiden laskuun lisätään tavallisesti pieni palvelumaksu.

22. Turvallisuus

Singapore on yleisesti ottaen turvallinen maa matkailijalle, ja turisteihin kohdistuva rikollisuus rajoittuu tavallisesti taskuvarkauksiin. Varkauden uhriksi joutuminen on usein vältettävissä yleistä varovaisuutta noudattamalla ja maalaisjärkeä käyttämällä. Vältä kalliiden korujen ja kellojen käyttöä, älä esittele setelitukkoja äläkä koskaan päästä luottokorttiasi silmistäsi. Kun noudatat aina oppaan antamia turvallisuusohjeita, sinun ei tarvitse huolehtia turhaan.

23. Liikuntarajoitteiset matkustajat

Ota huomioon, että matkamme eivät yleensä sellaisenaan sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tiedustele mahdollisuuksista ottaa henkilökohtaiset tarpeesi huomioon.

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.