• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkammeMyanmarMyanmarin kohokohdat
11 päivää

Myanmarin kohokohdat

Seiso Mount Popan huipulla ja nauti näköaloista Baganin tasangon tuhansien temppelien ja pagodien yli, purjehdi peilityynellä Inlejärvellä ja lumoudu henkeäsalpaavan kauniista auringonlaskuista.

Myanmarin kohokohdat Myanmarin kohokohdat
11 päivää

Myanmarin kohokohdat

Seiso Mount Popan huipulla ja nauti näköaloista Baganin tasangon tuhansien temppelien ja pagodien yli, purjehdi peilityynellä Inlejärvellä ja lumoudu henkeäsalpaavan kauniista auringonlaskuista.

Miksi valita tämä matka?

 • Nauti Mount Popa -tulivuorelta avautuvista lumoavista näköaloista Baganin tasangolle, jota koristavat viehättävät maalaiskylät ja lukemattomat pyhät temppelit ja pagodit
 • Vietä kiehtova päivä peilityynellä Inlejärvellä, tutustu paikallisten kalastajien ainutlaatuiseen kalastustekniikkaan ja näe, miten kukkia ja kasviksia viljellään kelluvissa puutarhoissa
 • Ihastele lumoavaa auringonlaskua Mandalayssa, näe Amarapuran punakaapuiset munkit ja käy Mingunin keskeneräisessä pagodissa katsomassa maailman suurimpiin kuuluvaa valurautakelloa
 • Purjehdi Iravadijoella, näe harvinaisia iravadindelfiinejä ja ihastu Yangonin siirtomaa-aikaisiin rakennuksiin ja kullattuihin pagodeihin

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset

Matka lyhyesti

Tällä matkalla pääset kokemaan kaikki Myanmarin suurimmat kohokohdat: tuhannet erikokoiset Buddhan patsaat, tasankojen lukemattomat temppelit ja pagodit sekä kauniit siirtomaa-ajan rakennukset suurkaupungeissa. Maalaiskylien pölyisillä sorateillä kohtaat raskaita taakkoja selässään kantavia miehiä ja naisia, uteliaita lapsia ja paikallisia maanviljelijöitä, jotka edelleen viljelevät tiluksiaan käsivoimin tai ajavat härkien vetämiä kärryjään.

Myanmarin vehreän kaunis luonto pääsee oikeuksiinsa upeiden auringonlaskujen valossa. Auringonlaskut ovat Myanmarissa niin henkeäsalpaavan kauniita, että ne ovat jo itsessään vaikuttava elämys. Nautit ikimuistoisen kauniista maisemista tasangoilla, joiden tuhansien pagodien kultaiset huiput aurinko laskiessaan värjää kaikilla punaisen sävyillä.

Vierailet monia eri uskontosuuntauksia edustavissa temppeleissä ja temppelikomplekseissa, tutustut buddhalaisluostareihin ja niissä asuviin munkkeihin ja näet lukemattomia taidokkaasti rakennettuja pagodeja – sekä kuuluisia ja edelleen loistokkaita stupia että pienempiä, aikojen saatossa rapistuneita pagodeja.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Meno- ja paluulennot Suomesta* Yangoniin
 • 4 sisäistä lentoa: Yangonista Baganiin, Baganista Mandalayhin, Mandalaysta Hehoon ja Hehosta Yangoniin
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Tervetuliaislahja, joka sisältää postikortteja, tervetuliasikirjan ja perinteisen laukun
 • Paikallinen englantia puhuva opas kiertomatkalla
 • 8 yötä hyvissä 3-4 tähden hotelleissa
 • 8 x aamiainen (3.-10. päivä)
 • 7 x lounas (3.-8. päivä)
 • Kuljetukset retkillä ilmastoidulla autolla tai minibussilla
 • Ympärivuorokautinen hätäpuhelinpalvelu koko matkan ajan
 • Lähtötakuu – matka järjestetään matkustajien määrästä riippumatta

Kattava retkipaketti:

 • Kiertoajelu Baganin tasangolla, jossa on yli 2000 pagodia ja temppeliä
 • Vierailu baganilaisessa lakka-astiapajassa
 • Shwezigonin stupa, Anandan temppeli, Dhammayangyin temppeli ja Nat Taung Kyaungin luostari
 • Retki Popa-vuorelle ”Henkien kotiin” ja vierailu huipulla sijaitsevassa temppelikompleksissa
 • Veneretki Iravadijoella, Mingunin pagodi ja Mingunin kello
 • Shwenandawin luostari, toiselta nimeltään Kultainen palatsi
 • Mahagandayonin luostari ja U Bein -tiikkisilta Amarapurassa
 • Sagaingin kukkula ja hevoskärryajelu Avassa
 • Pindayan luolat ja niiden 8094 Buddhan patsasta
 • Veneretki Inlejärvellä, vierailu kelluvissa kylissä ja kelluvassa Phaung Daw Oon padogissa
 • Vierailu Yangonin siirtomaa-alueilla ja korkeassa Shwedagonin pagodissa
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lento Suomesta

Lento valitulta lentokentältä Suomesta Myanmarin Yangoniin. Matkan varrella on välilaskuja.

Päivä 2: Saapuminen Yangoniin

Saavut Yangonin lentokentälle, kuljet maahantulotarkistuksen läpi ja noudat matkalaukkusi. Tuloaulassa sinua odottaa opas Asiatours-kyltin kanssa, ja saat kyydin kentältä hotellillesi.

Sisäänkirjauduttuasi voit rentoutua hotellilla pitkän lentomatkan jäljiltä tai lähteä tutustumaan kaupunkiin omin neuvoin.

Muihin Kaakkois-Aasian suurkaupunkeihin verrattuna Yangon on monella tapaa erilainen. Pilvenpiirtäjiä on harvassa, ja niiden sijasta viheralueita ja varjoa antavia puita on runsaasti – etenkin monet ikivanhat tiikkipuut erottuvat joukosta. Kaupungin arkkitehtuurissa yhdistyvät siirtomaa-ajan talot ja kirkot, hindulaiset temppelit, buddhalaiset stupat ja muslimien moskeijat, mikä luo ainutlaatuista tunnelmaa. Yangonissa on onnistuttu säilyttämään myös enemmän siirtomaa-ajan rakennuksia kuin missään muualla Kaakkois-Aasiassa. Kaupungin erittäin hyvin säilyneen ja viehättävän keskustan nähtävyyksiin kuuluvat uskomattoman korkea Shwedagonin pagodi ja Sulen pagodi, jonka stupa on yli 2000 vuotta vanha.

Yangonissa on yli 7 miljoonaa asukasta, mikä tekee siitä Myanmarin suurimman kaupungin, joten se on erinomainen paikka aloittaa Myanmarin mielenkiintoiseen historiaan ja buddhalaiseen kulttuuriin tutustuminen.

Accommodation included:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 3: Yangon – Bagan, nähtävyyksiä Baganin tasangolla

Aamiaisen jälkeen on aika palata lentokentälle, josta on lento Baganiin. Bagan on Myanmarin suurin arkeologinen alue ja yksi koko maan vaikuttavimmista kohteista. Sinua ollaan vastassa lentokentällä, ja saat kyydin majoituspaikkaasi. Tämän jälkeen on aika lähteä tutkimaan Baganin tasangon mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Iravadijoen varrella sijaitseva Baganin kaupunki oli ensimmäisen myanmarilaisen kuningaskunnan hallinnollinen keskus. Kukoistuskaudellaan n. 1000 vuotta sitten Bagan oli kooltaan peräti 40 km², mikä tekisi siitä kohtuullisen suuren metropolin tänäkin päivänä. Tuohon aikaan kaupunki oli lähes ennennäkemättömän suuri, mutta nykyään Bagan on kutistunut pieneksi maalaiskaupungiksi. Entisajan suuruuden voi kuitenkin edelleen aistia, etenkin kun seisoo pagodin tai temppelin huipulla ja katselee Baganin tasangolta taivasta kohti kurottavia satoja uskonnollisia rakennuksia.

Alueella on yhteensä yli 2000 temppeliä ja pagodia, jotka on rakennettu 1000-1200-lukujen aikana, ja vuonna 2019 se nimettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Pölyisillä sorateillä liikkuvat niin turisteja kuljettavat hevoskärryt kuin härkävaunut, joilla maanviljelijät vievät tuotteitaan markkinoille. Ajan hammas ja etenkin useat maanjäristykset ovat tuhonneet useita monumentteja, mutta viranomaiset pyrkivät restauroimaan ja suojelemaan niistä tärkeimpiä.

Päivä alkaa vierailulla paikallisilla värikkäillä markkinoilla. Seuraavaksi pistäydytään pajassa, jossa tehdään Baganin seudulle ominaisia pehmeitä lakka-astioita, jotka ovat kenties koko Myanmarin tunnetuimpia käsityötuotteita. Baganin tasangolla vieraillaan mm. Shwezigonin pagodissa, Dhammayangyin temppelissä, Anandan temppelissä sekä ainutlaatuisessa Nat Taung Kyaungin luostarissa, joka on rakennettu kokonaan tiikkipuusta.

Päivä huipentuu temppelin katolla, jossa ihastellaan tasangon ylle laskevaa aurinkoa, joka värjää satojen uskonnollisten rakennusten kimaltelevat tornit lämpimillä punaisen sävyillä.

Accommodation included:
Päivä 4: Vierailu paikallisessa kylässä ja retki Popa-vuorelle

Tänään on ohjelmassa retki Baganin tasangolla sijaitsevaan viehättävään pikkukylään ja sieltä Popa-vuorelle.

Päivä alkaa paikallisesta kylästä, jossa pääset seuraamaan tavallisten myanmarilaisten arkista elämää. Matkalla kylään ajetaan vehreän maaseutumaiseman läpi ja poiketaan välillä pienissä käsityöpajoissa, joissa valmistetaan esimerkiksi nk. ”palmumakeisia”. Matkan aikana näet melko varmasti ainakin naisia kantamassa valtavia taakkoja ikeessä, kyntötöissä rehkiviä härkiä ja rikkaruohoja käsin kuokkivia maanviljelijöitä. Kylässä voit nähdä, miten tavalliset myanmarilaiset elävät. Täällä vieraillaan myös pienessä paikallisessa tehtaassa, ja jos aikaa riittää, käydään katsomassa lapsia paikallisessa koulussa. Kylässä vieraillaan myös pienen kukkulan laella sijaitsevassa pagodissa, josta avautuu hieno panoraamanäköala ympäröivään maisemaan. Näköalojen ihastelun jälkeen on aika suunnata kohti Popa-vuorta.

Mount Popa on sammunut tulivuori, joka seisoo majesteettisena pilarina keskellä tasaista maisemaa. Vuoren huippu kohoaa 1500 metriä merenpinnan yläpuolelle. Vuoren juurelta johtaa 777 askelmaa sen laella sijaitsevaan, kullalla päällystettyyn temppelikompleksiin, jonka luota avautuvat upeat näköalat muuten suhteellisen tasaiseen maisemaan. Temppelikompleksiin kuuluu useita temppeleitä, jotka on pyhitetty määrätyille ”nat”-hengille, joiden buddhalaiset uskovat elävän juuri tällä vuorella. Tästä syystä vuorta kutsutaan myös nimellä ”Henkien koti”. Usko henkiin on yksi uskomuksista, joka erottaa myanmarilaiset buddhalaiset muista buddhalaisista.

Päivä huipentuu veneretkeen mahtavalla Iravadijoella auringon laskiessa.

Päivä 5: Bagan – Mandalay, retki Mandalayssa

Sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään lentokentälle, josta on lento Mandalayhin.

Mandalay on Myanmarin toiseksi suurin kaupunki ja maan ”toinen pääkaupunki”. Mandalay oli Burman kuningaskunnan viimeinen pääkaupunki, ja sitä pidetään nykyisen Myanmarin kulttuurin kehtona. Lisäksi kaupungin sijainti Myanmarin keskiosassa Iravadijoen varrella on tehnyt siitä merkittävän kaupallisen keskuksen.

Saapumisen jälkeen ajetaan Iravadijoelle, josta alkaa veneretki Minguniin. Noin tunnin kestävän matkan aikana voit nauttia jokivarren kiehtovista maisemista ja ihailla monien joella seilaavien veneiden värikkäitä purjeita. On erityisen hauska seurata paikallisia naiskauppiaita, jotka kerääntyvät nopeasti veneiden ympärille kaupittelemaan tuotteitaan matkustajille, kun veneet kiinnittyvät väliaikaisiin laitureihin.

Mingunissa vieraillaan ensimmäiseksi samaa nimeä kantavassa keskeneräisessä pagodissa. Kuningas Bodawpaya aloitti pagodin rakentamisen vuonna 1790, mutta siitä ehdittiin rakentaa vain perustukset. Rakennustöitä ei koskaan viety loppuun, koska eräs astrologi ennusti, että pagodin valmistumista seuraisi kuninkaan kuolema. Mingunin pagodista olisi tullut maailman suurin pagodi, mutta sen sijaan rakennuksen perustuksetkin tuhoutuivat maanjäristyksessä vuonna 1839. Pagodin raunioiden vieressä seisoo 90 tonnia painava valurautainen kello, joka oli tarkoitus sijoittaa temppelin stupaan. Tänä päivänä Mingunin kello on edelleen maailman toiseksi suurin kello. Mingunissa vieraillaan myös erikoisessa, lumoavan valkoisessa Hsinbyumen pagodissa (Mya Thein Tan), jonka terassit on rakennettu muistuttamaan meren aaltoja.

Mingunista palataan takaisin Mandalayhin, johon lähdetään tutustumaan mielenkiintoisen kiertoajelun merkeissä. Kiertoajelun aikana vieraillaan paikallisissa käsityöpajoissa, kuten lehtikultaa takovan kultasepän pajassa. Lehtikultaa myydään muun muassa temppeleihin vietäväksi alttarilahjaksi. Seuraavaksi käydään katsomassa 729 temppelistä koostuvaa Kuthodawin pagodia, jossa säilytetään maailman suurinta kirjaa, ja vieraillaan Shwenandawin luostarissa, joka tunnetaan myös nimellä ”Kultainen palatsi”. Shwenandaw on yksi Myanmarin kauneimmista luostareista, jonka ainutlaatuiset puukaiverrukset olivat aiemmin lehtikullalla päällystettyjä niin ulkoa kuin sisältä, mistä luostari on saanut nimensäkin.

Päivän päätteeksi noustaan vielä Mandalay-kukkulan huipulle ihastelemaan upeita näköaloja auringon laskiessa kaupungin ja Shanin tasangon ylle.

Accommodation included:
Päivä 6: Retki Amarapuraan, Sagaingiin ja Avaan

Päivä alkaa Amarapurasta, joka on yksi Myanmarin entisistä pääkaupungeista. Amarapurassa vieraillaan Mahagandayonin luostarissa, joka on koti yli tuhannelle buddhalaismunkille. Täällä pääset seuraamaan munkkien päivittäistä elämää, johon kuuluvat buddhalaisuuden opiskelu ja ihan tavalliset askareet.

Amarapurasta jatketaan matkaa Sagaingiin, joka myös toimi hetken aikaa pääkaupunkina Baganin kukistumisen jälkeen. Sagaingin kukkulalta voit ihailla upeaa maisemaa, johon kuuluvat Iravadijoki ja jokea ympäröivällä tasangolla sijaitsevat yli 700 munkki- ja nunnaluostaria. Sagaingista siirrytään Avaan eli Inwaan, jossa noustaan hevoskärryihin. Hevoskyydillä käydään katsomassa Nan Myint -tornia ja Bagayan luostaria, joka on rakennettu 267 tiikkipilarin päälle.

Päivän päätteeksi palataan vielä Amarapuraan, jossa ihastellaan upeaa auringonlaskua U Beinin tiikkisillalta.

Accommodation included:
Päivä 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

Tänään on edessä lento Hehoon, josta ajetaan 1200 metrin korkeudessa sijaitsevaan, kalkkikiviluolistaan tunnettuun Pindayaan. Matkalla voit ihailla mäkisiä maisemia, joita hallitsevat vihannesviljelmät, joista osa on kylvetty terasseiksi kukkuloiden kylkiin. Pindayassa vieraillaan luolissa, joissa säilytetään peräti 8094:ää savesta, sementistä, tiikkipuusta ja marmorista veistettyä Buddhan patsasta. Lisäksi poiketaan pienessä pajassa, jossa valmistetaan perinteisiä burmalaisia paperivarjoja.

Tämän jälkeen on aika jatkaa matkaa noin 100 kilometrin päässä sijaitsevalle Inlejärvelle. Matkalla pistäydytään vielä 500-vuotiaassa, puurakenteisessa Shwe Yan Pyayn luostarissa, joka on tyypillinen shan-luostari. Täällä voit ihastella shan-kansan maalaamia Buddhan kuvia, joita on yhteensä yli 700. Lounasta nautitaan paikallisessa ravintolassa, ja Inlejärvelle saavuttua saat kyydin majoituspaikkaasi.

Accommodation included:
Päivä 8: Inle

Tänään vietetään koko päivä Inlejärvellä, joka on yksi matkan suurimmista kohokohdista. Inle on 22 km pitkä, 11 km leveä ja sijaitsee 900 metriä merenpinnan yläpuolella. Järveä ympäröivät joka puolelta vuoret. Sijaintinsa puolesta järvi on yksi maailman kauneimmista, ja sen vesi pysyy tyynenä käytännöllisesti katsoen aina.

Järven vesi on erittäin ravinteikasta ja vesikasveja on paljon, mikä vaikuttaa ympäröivään elämään monella tapaa. Esimerkiksi perinteiseen tapaan soutaminen tai kalastaminen on mahdotonta. Paikalliset ovatkin kehittäneet oman erityisen soututekniikkansa. Soutaja seisoo kanootin perän päällä yhdellä jalalla, kiertää toisen jalkansa airon ympärille ja työntää siten kanoottia eteenpäin. Kaikkialla järvellä voit nähdä kalastajia, joiden käyttämä tekniikka on myös ainutlaatuinen – tavallisia verkkoja ei voi käyttää mm. kaikkialla esiintyvien vesikasvien vuoksi.

Koska järven vesi on erittäin matalaa, kasvillisuus on rehevää, mutta vesikasveja pidetään täällä kuitenkin ennemmin resurssina kuin ongelmana. Paikalliset keräävät vesikasveja järvestä ja rakentavat niistä jopa metrin levyisiä kelluvia ”peltoja”, joissa he viljelevät muun muassa tomaatteja, kurkkuja, meloneja ja monia muita maukkaita kasviksia. Järvellä näet myös paalujen päälle rakennettuja kelluvia kyliä, kelluvan Phaung Daw Oon pagodin, silkinkudontaa ja kehrääjiä, jotka valmistavat lankaa lootuksen varsista.

Lisäksi vieraillaan Inlejärveltä johtavan pienen kanavan varrella sijaitsevassa Inn Theinin phao-kylässä. Kyläkierroksella poiketaan paikallisessa koulussa, ja lopuksi käydään vielä kävelyllä Alaung Sitthoun alueella, jonka ikivanhat stupat ovat osittain peittyneet kasvillisuuden alle. Täällä voit nauttia uskomattoman hienoista järvinäköaloista kävellessäsi viehättävässä bambumetsässä.

Accommodation included:
Päivä 9: Inle – Yangon

Tänään saat kyydin Hehon lentokentälle, josta on lento takaisin Yangoniin. Saavuttuasi saat kyydin hotellillesi ja kirjaudut sisään, jonka jälkeen on aika lähteä tutustumaan kaupunkiin. Nähtävyyksien luokse kuljetaan vanhalla, ympyränmuotoista rataa kulkevalla junalla, ja reitti vie myös ohi Yangonin viehättävien siirtomaa-aikaisten kortteleiden, uskomattoman hyvin säilyneen keskustan ja huikean korkean Shwedagonin pagodin.

Shwedagonin pagodin kaunis kultainen torni näkyy lähes kaikkialta Yangonista. Tämä noin 2500 vuotta vanha pagodi on yksi buddhalaisten pyhimmistä paikoista, sillä siellä säilytetään Buddhan kahdeksaa hiussuortuvaa. Pagodissa vallitsee vaikuttava, rauhaa ja kunnioitusta huokuva tunnelma, ja se on yksi parhaista paikoista seurata buddhalaisten rukoushetkiä ja nähdä alttarilahjoja, jotka vaihtelevat kukista keitettyyn riisiin ja veteen.

Loppupäivä on vapaata aikaa.

Accommodation included:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivä 10: Kotimatka Yangonista

Päivä on vapaata aikaa aina lähtöhetkeen asti. Sinut noudetaan hotellilta ja viedään lentokentälle. Yangonista lennät takaisin Suomeen välilaskun/välilaskujen kautta.

Päivä 11: Paluu Suomeen

Laskeudut takaisin Suomeen jännittävän ja tapahtumarikkaan Myanmarin-loman jälkeen.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 238 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@aasiamatkat.fi

Soita:
09 424 56 080

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa. Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Aasiamatkat.fi -matkatoimiston uudistetulle verkkosivulle

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.