• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkateematKulttuuria & historiaa

Kulttuuria & historiaa

Aasia huokuu historiaa ja tarjoaa lukemattomia kiehtovia kulttuurielämyksiä.

Voit tuntea historian havinan ja aistia kulttuurin esimerkiksi Kioton geishakortteleissa, Kiinan muurilla tai thaimaalaisissa temppeleissä.

Tutustu historiaan ja kulttuurielämyksiin keskittyviin matkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa matkailuneuvojillemme numeroon 09 424 56 080.

Kulttuuria & historiaa Kulttuuria & historiaa

Kulttuuria & historiaa

Aasia huokuu historiaa ja tarjoaa lukemattomia kiehtovia kulttuurielämyksiä.

Voit tuntea historian havinan ja aistia kulttuurin esimerkiksi Kioton geishakortteleissa, Kiinan muurilla tai thaimaalaisissa temppeleissä.

Tutustu historiaan ja kulttuurielämyksiin keskittyviin matkoihimme alla.

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa matkailuneuvojillemme numeroon 09 424 56 080.

Miksi Aasian historia ja kulttuurit ovat kokemisen arvoisia?

Aasia on todellinen runsaudensarvi historiasta kiinnostuneille ja kulttuurielämyksiä janoaville matkailijoille.

Aasiassa voit tutustua buddhalaiseen kulttuuriin, ikivanhoihin geishaperinteisiin tai kiinalaisiin dynastioihin – ja nämä ovat vain esimerkkejä mantereen kiehtovimmista kulttuurielämyksistä.

Jos siis haaveilet matkasta, joka vie sinut mielenkiintoisiin historiallisiin kohteisiin ja tarjoaa paljon erilaisia kulttuurielämyksiä, valitse jokin näistä matkoista.

Kulttuuriin ja historiaan keskittyvät matkat

Minkä tahansa matkan valitsetkin, Aasiassa sinua odottavat monet jännittävät tarinat, historialliset kohteet, kiehtovat uskonnot ja mielenkiintoiset kulttuuriperinteet.

Olemme sisällyttäneet ”Kulttuuria ja historiaa” -kategoriaan matkoja, jotka tarjoavat enemmän kulttuurielämyksiä ja vierailuja historiallisiin kohteisiin. Näillä matkoilla pääset näkemään muun muassa UNESCO:n maailmanperintöluettelossa olevia kohteita, minkä lisäksi matkaohjelmaan kuuluu paljon sellaisia historia- ja kulttuurikohteita, joilla on kohdemaalle erityisen tärkeä merkitys.

Kambodžan ihmeellinen arkkitehtuuri

Angkor on Pohjois-Kambodžassa sijaitseva UNESCO:n suojelema rauniokaupunki, johon kuuluu mm. Angkor Watin temppelikompleksi.

Muinaisen Khmer-valtakunnan historia huokuu jokaisesta kivestä, ja tämä arkkitehtoninen mestariteos vie sinut ajassa taaksepäin tavalla, johon harva muu matkakohde pystyy – maailmankaan mittakaavassa.

Auringonlasku Angkorin yllä on näky, jota et unohda koskaan. Kun Auringon viimeiset säteet värjäävät taivaan lukemattomilla eri sävyillä, joudut ehkä nipistämään itseäsi uskoaksesi näyn todeksi.

Baganin tasangon lumoavat maisemat Myanmarissa

Baganin tasangolla sijaitsevan pagodin tai temppelin katolta avautuva maisema on yksinkertaisesti unohtumaton, ja näköalapaikoista on varaa valita, sillä

Baganin kauniin luonnon keskellä kohoaa yli 2000 eri temppeliä ja pagodia. Alueen mielenkiintoiseen historiaan pääset tutustumaan esimerkiksi Ananda-temppelissä, joka on rakennettu yli 900 vuotta sitten. Maisema on parhaimmillaan illan tullen, sillä auringonlaskut ovat täällä erityisen näyttäviä.

Baganin tasanko on ehdoton must-kohde historiasta ja kulttuurista pitäville.

Nauti upeista maisemista Sri Lankan Leijonakalliolla

Yksi Sri Lankan tunnetuimmista nähtävyyksistä on massiivinen Sigiriyan Leijonakallio.

Legendaarinen Leijonakallio, joka on myös UNESCO:n maailmanperintöluettelossa, kohoaa lähes 200 metrin korkeuteen keskellä muuten tasaista maisemaa, ja jos jaksat kiivetä huipulle vievät 1200 askelmaa, sinut palkitaan henkeäsalpaavan upeilla maisemilla. Kallion laella sijaitsevat myös kuningas Kashyapan yli 1500 vuotta sitten rakennuttaman linnakkeen rauniot.

Huipulle kiipeäjää hemmotellaan myös taiteella, sillä matkan varrella on useita erittäin hyvin säilyneitä freskomaalauksia, minkä lisäksi sisäänkäynnin luona kävijää tervehtivät jättiläismäisestä leijonapatsaasta ainoana jäljellä olevat tassut. Leijonakallion suuruuden voi oikeastaan käsittää vain näkemällä sen omin silmin.

Hội Anin hurmaava vanha kaupunki Vietnamissa

Hội Anin vanha kaupunki on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista, eikä ihme, sillä pittoreski kaupunginosa on ainutlaatuisen viehättävä.

Vanhat keltaiset talot, kiinalaiset temppelit, värikkäät lyhdyt ja historiallinen japanilainen silta ovat vain joitain esimerkkejä vanhan kaupunginosan tarjoamista nähtävyyksistä.

Illan tullen voit lähteä leppoisalle kävelylle Thu Bon -joen rannalle ja nauttia drinkin tai pari jollain monista ravintolalaivoista. Tämän jälkeen kannattaa suunnata Nguyen Thai Hoc -kadulle katsomaan värikkäiden lyhtyjen syttymistä ja jatkaa sieltä esimerkiksi kuuluisalle japanilaiselle sillalle.

Hội Anin vanhaan kaupunkiin et voi olla rakastumatta.

Luang Prabangin lukemattomat perinteet Laosissa

Luang Prabang on todellinen traditioiden sulatusuuni. Kiehtovan Laosilaisen arkkitehtuurin ja Ranskan siirtomaa-ajalta peräisin olevien viehättävien rakennusten yhdistelmä antaa kaupungille ainutlaatuisen ilmeen.

Luang Prabang on varsin hyvin säilynyt, ja kävelykierroksella voit nähdä kaupunkikuvassa monien eri kulttuurien jättämiä jälkiä. Juuri tämän ainutlaatuisen kulttuuriyhdistelmän ansiosta Luang Prabang on päässyt myös UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Kulttuurien vaikutus näkyy esimerkiksi kaupungin arkkitehtuurissa, johon kuuluvat yhtä luontevasti niin perinteiset laosilaiset puutalot kuin isot huvilat, jotka rakennettiin Ranskan siirtomaa-aikana.

Koe Kioton ainutlaatuinen geishakulttuuri Japanissa

Kioton kadut yksinkertaisesti huokuvat historiaa. Yksi syy siihen on Japanissa edelleen hyvin arvostettu ja tarkoin vaalittu geishakulttuuri.

Kiehtoviin asuihin sonnustautuvat meikot eli geishaoppilaat ja pitkän koulutuksen läpikäyvät geishat ovat edelleen tärkeä osa japanilaista kulttuuria.

Voit nähdä geishoja esimerkiksi emännöimässä perinteisiä teeseremonioita, joissa korostetaan ikivanhoja traditioita. Kiotossa kannattaa myös käydä kävelyllä Gionin geishakorttelissa, jossa edelleen on useita perinteisiä geishakouluja.

Kaduilla kulkevat elegantit silkkipukuiset naiset saavat kaupunkimaiseman näyttämään menneeltä ajalta peräisin olevalta postikortilta.

Vaikutu Kiinan muurin mielenkiintoisesta historiasta Kiinassa

Kiinan muuri tekee kävijään vaikutuksen, jota oikeastaan vaikea sanoin kuvailla.

Muuri, joka on myös UNESCO:n maailmanperintöluettelossa, on ainutlaatuinen pala historiaa. Sen kivet kertovat tarinaa Qin-dynastiasta, joka aloitti muurin rakentamisen suojatakseen maataan pohjoisesta tulevilta hyökkääjiltä. Kiinan muuri on kautta aikojen ollut vallan symboli.

Henkeäsalpaavan kauniissa vuoristomaisemassa kiemurteleva pitkä muuri lumoaa takuulla kävijän kuin kävijän.

Koe kulttuurielämyksiä Grand Palacessa Thaimaassa

Buddhalainen kulttuuri ja historia ovat läsnä kaikkialla Thaimaassa. Maan temppeleissä vieraillessasi huomaat pian, miten valtavan suuri merkitys uskonnolla on thaimaalaisille.

Yksi Thaimaan merkittävimmistä kulttuurikohteista on Bangkokissa sijaitseva historiallinen Grand Palace. Buddhalaiset perinteet ja tavat ovat paikallisille äärimmäisen tärkeitä, ja Suuren palatsin kultaisissa temppeleissä ja maan pyhimmän Buddhan patsaan äärellä olet buddhalaisuuden ytimessä.

Henkeäsalpaavan kauniiden uskonnollisten rakennusten edessä on melkein nipistettävä itseään, niin lumoavia ne ovat.

Onko sinulla kysyttävää matkoistamme?

Aasiasta löytyy kaikki, mitä lomalta voi toivoa.

Jos haaveilet kiehtovista kulttuureista, ikivanhasta historiasta, arkkitehtonisista mestariteoksista tai oikeastaan mistä vain, Aasiasta löytyy sinulle takuulla täydellinen kohde.

Jos sinulla on kysyttävää matkoistamme, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme, jotka auttavat sinua mielellään löytämään elämäsi matkan.

Aasiamatkat.fi – Kiehtovat kiertomatkat!

Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä Aasiamatkat.fi

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään meille sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat useiden vuosien kokemukseen matkaelämysten järjestämisestä Aasiasss.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.