• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
  • Omistautuneet matka-asiantuntijat
  • Testatut laatumatkat
  • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
  • Hintatakuu
  • 24/7 apu
  • Matkatakuurahaston jäsen

Käytännön tietoa Malediiveista

Käytännön tietoa Malediiveista

Käytännön tietoa Malediiveista

1. Malediivien ilmasto

Malediivit sijaitsee Sri Lankan ja Intian lounaispuolella aivan päiväntasaajan tuntumassa, minkä ansiosta saarilla vallitsee trooppinen ilmasto. Tämä tarkoittaa, että päivälämpötilat ovat ympäri vuoden 28-30 astetta, eikä meriveden lämpötila koskaan laske alle 28 asteen.

Malediiveilla on kuitenkin kaksi vuodenaikaa; kuiva kausi ja sadekausi.

Kuiva kausi kestää joulukuusta huhtikuuhun, ja se on Malediiveilla korkeasesongin aikaa. Näiden kuukausien aikana aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta, sateet ovat erittäin vähäisiä ja ilmankosteus on alhainen. Meri on tyyni ja vesi on kirkasta, joten olosuhteet ovat sukeltajille ja snorklaajille ihanteelliset. Kuivan kauden tuo tullessaan lämmin ja kuiva Iruvai-monsuuni, joka puhaltaa Malediivien yli koillisesta.

Sadekausi kestää toukokuusta marraskuuhun. Sadekaudella lämpötilat ovat edelleen korkeita, mutta taivas on pilvisempi ja sateet voivat olla jokapäiväisiä. Lounaasta puhaltava Hulhangu-monsuuni tuo tullessaan trooppisia sateita, joita esiintyy etenkin saarivaltion eteläisimmillä saarilla. Sateet eivät kuitenkaan kestä koko päivää, vaan ne ovat lyhyitä mutta rankkoja kuurosateita, joiden jälkeen aurinko usein taas paistaa. Koska sateita on enemmän, myös ilmankosteus on suurempi näiden kuukausien aikana.

Malén säätilasto: TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARRAS JOULU
Keskim. ylin lämpötila 30 30 31 31 31 31 30 30 30 30 30 30
Keskim. alin lämpötila 25 26 26 26 26 26 26 26 25 25 25 25
Sademäärä mm 75 50 73 132 216 172 147 188 243 222 201 232
Meriveden keskilämpötila 28 29 29 30 30 29 29 29 29 29 29 28
2. Milloin kannattaa matkustaa Malediiveille?

Malediiveille voi matkustaa ympäri vuoden.

Auringonpaiste on taattu, kun matkustat korkeasesongin aikaan marraskuun ja huhtikuun välillä. Sää on näiden kuukausien aikana vakaa, lämmin ja miellyttävä, ja sadetta saadaan vain vähän.

Voit myös matkustaa toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Silloin sinun on kuitenkin valmistauduttava siihen, että sää vaihtelee, aurinkoa on vähemmän ja pilviä on enemmän. Odotettavissa on myös rankkoja mutta lyhyitä sadekuuroja. Lämpötilat pysyttelevät kuitenkin aina samoissa lukemissa: päivisin lämpötila ei laske alle 29 asteen, ja veden lämpötila on aina vähintään 28 astetta.

3. Matkaehdot

Tutustu huolellisesti matkaehtoihimme, sillä nämä muodostavat osan Aasiamatkojen valmismatkoja koskevista sopimusehdoista. Meiltä ostetut matkat kuuluvat valmismatkalain piiriin.

Klikkaa tästä lukeaksesi matkaehtomme.

4. Apua matkavakuutuksen hankkimiseen

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon vakuutuksia käsitteleviltä sivuiltamme.

Klikkaa tästä siirtyäksesi vakuutussivuillemme.

5. Rokotukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuksiin erikoistuneeseen lääkäriin, omaan lääkäriisi tai valtuutettuun rokotusklinikkaan. Voit myös lukea lisää matkailijan tarvitsemista rokotuksista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittamasta Matkailijan terveysoppaasta osoitteessa http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat.

Ota huomioon keltakuumetta koskevat säännöt – etenkin, jos matkustat maahan jonkin toisen maan kautta, jossa keltakuumetta esiintyy.

Jotkut maat vaativat maahan saapuessasi todistuksen keltakuumerokotuksesta. Muista siis ottaa rokotustodistus mukaan.

6. Passi & Viisumi

Kuten aina ulkomaille matkustaessasi, sinulla on oltava voimassa oleva Suomen passi. Passin on oltava voimassa 6 kuukauden ajan maastalähtöpäivästä lukien.

Pohjoismaiden kansalaiset saavat Malediiveille saavuttuaan turistiviisumin, joka on voimassa 30 päivää.

Viisumia koskevat säännöt voidaan tarkistaa ulkoministeriön kotisivuilta.

7. Lentovaraukset ja lentoliput

Lähetämme lentovarauksesi sinulle heti, kun varaat matkan. Matkasuunnitelmasta näet ajat ja matkareitit. On erittäin tärkeää, että tarkistat nimesi kirjoitusvirheiden varalta. Varauksessa olevan nimen on oltava tismalleen sama kuin passissa olevan nimen. Jos huomaat virheen varauksessa olevassa nimessä, ota meihin yhteyttä välittömästi.

Nykyään käytetään ainoastaan sähköisiä lentolippuja (e-lippuja), joten et saa fyysistä lentolippua. Lentoaseman lähtöselvityksessä käytetään passia ja varausnumeroa. Varausnumero näkyy matkasuunnitelmassasi.

8. Paikkavaraus, matkustusluokan korotus ja ylimääräinen jalkatila

Lentoyhtiö antaa sinulle istumapaikan lennolle lähtöselvityksen yhteydessä. Mikäli sinulla on erityisiä toiveita, voit lentoyhtiön sivustolla suorittaa istumapaikan varaamisen etukäteen. Useimmilla lentoyhtiöillä on verkkosivuillaan valikossa kohta ”manage my booking”. Huomioithan, että useat lentoyhtiöt perivät maksun istumapaikan varaamisesta, joten on hyvä pitää maksukortti esillä varausta tehdessään. Se, milloin lentoyhtiö aukaisee lennon istumapaikkojen varaamisen vaihtelee, mutta yleissääntönä voit varata istumapaikan varaushetkestä 48 tuntiin ennen lähtöä.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat usein lisäksi mahdollisuuden lentoluokan korotukselle, esim. lisää jalkatilaa tai muita mukavuuksia. Esimerkkeinä Economy Comfort KLM:n lennoilla ja Premium Voyageur Air France:n lennoilla. Tämän korotuksen pystyy tekemään lentoyhtiön sivuilla, maksua vastaan.

Huomioithan myös, että lentoyhtiöllä on täysi pääsy kaikkien paikkojen hallintaan ja heillä on siitä johtuen aina oikeus tehdä muutoksia varauksiin.
Jos et tee istumapaikan varausta ennen lähtöä, antaa lentoyhtiö lähtöselvityksen yhteydessä sinulle paikan.

9. Tietokirje

Kun olet varannut matkasi meiltä, lähetämme sinulle ennen matkan alkamista tietokirjeen. Tietokirje sisältää tärkeää tietoa esimerkiksi online-lähtöselvityksestä, toimenpiteistä mahdollisen myöhästymisen yhteydessä, juomarahoja koskevia ohjeita jne. Sen lisäksi kirje sisältää tärkeitä puhelinnumeroita, kuten paikallisten edustajiemme numerot sekä oman hätänumeromme.

Tästä syystä on tärkeää, että tulostat tietokirjeen ja otat sen mukaasi matkalle.

10. Matkatavarasi

Käytämme monia eri lentoyhtiöitä matkoillamme, joten sallitun matkatavaran määrä voi vaihdella sekä lähtöselvitettyjen matkalaukkujen että käsimatkatavaran osalta. Lisätietoja löytyy CheckMyTrip-palvelusta osoitteesta www.checkmytrip.com. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää matkatavaroista.

Huolehdi siitä, että kaikki välttämättömät tavarat ovat käsimatkatavaroiden joukossa. Välttämättömiä tavaroita ovat esimerkiksi passi, lentoliput, vakuutusasiakirjat, luottokortit, rahat, lääkereseptit ja elintärkeät lääkkeet. Lisäksi käsimatkatavaroihin kannattaa pakata kamera, tietokone ja tabletti sekä laturit ja adapterit.

Ilmastoinnin vuoksi lentokoneessa voi tulla kylmä, joten pakkaa mukaan käsimatkatavaroihin myös lämmin pusero tai tuulitakki.

11. Saapuminen Malediiveille & kuljetus lomakeskukseen

Saavut Malén lentokentälle, kuljet maahantulotarkistuksen läpi, saat leiman passiisi ja noudat matkalaukkusi. Tuloaulassa sinua on vastassa edustajamme, jonka tunnistat nimeäsi kantavasta kyltistä. Edustajamme saattaa sinut pikaveneelle, jolla sinut kuljetetaan lomakeskukseen. Jos majoitut Summer Islandilla, matka kestää n. 45 minuuttia, ja jos majoitut Bandos Islandilla, matka kestää n. 15 minuuttia. Lomakeskuksen ystävällinen henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi ja auttaa sisäänkirjautumisessa.

Sinulle ilmoitetaan pikaveneen lähtöaika takaisin Malén lentokentälle päivää ennen paluumatkaa.

12. Aikaero

Malediivien ja Suomen välinen aikaero vaihtelee sen mukaan, onko Suomessa kesäaika vai talviaika.

Kesä: +2 tuntia / Talvi: +3 tuntia

13. Kielet

Malediivien virallinen kieli on divehi. Sen lisäksi maassa puhutaan englantia. Voit kuitenkin huomata, että englantia ei pienemmillä saarilla puhuta kovin yleisesti.

14. Etiketti ja kulttuurierot

Kulttuuri- ja etikettierojen kokeminen on yksi matkustamisen nautinnoista, ja näitä eroja on tärkeää kunnioittaa.

Malediivilaiset ovat muslimeja, joten maahan ei saa tuoda sianlihaa eikä alkoholia. Eri lomakeskuksissa tarjoillaan kuitenkin viiniä, olutta ja väkeviä juomia.

Pukeutuminen on yleensä hyvin rentoa, mutta olkapäät ja polvet on peitettävä, jos vierailet paikallisilla saarilla lomakeskuksen ulkopuolella. Auringonotto yläosattomissa on kielletty.

15. Puhelin ja internet

Malediivien kansainvälinen suuntanumero on +960. Malediiveilla soittaminen ja puhelun vastaanottaminen voi tulla kalliiksi. Tarkista matkapuhelinpeitto ja hinnat omalta matkapuhelinoperaattoriltasi. Kaikissa lomakeskuksissa on WiFi.

16. Sähkö

Malediiveillä käytetään kolmepinnistä D- tai G-tyypin pistoketta, ja jännite on 220. Pistokkeet ovat erilaiset kuin Suomessa, joten ota mukaan adapteri.

17. Ateriat ja juomat

Malediivien keittiö on todellinen makuelämys, jossa yhdistyvät tuoreet meren antimet sekä intialaisen, srilankalaisen ja arabialaisen ruokakulttuurin parhaat puolet. Tavallinen ateria koostuu kalasta, joka marinoidaan chilissä, limemehussa ja kookosmaidossa. Jälkiruoaksi nautitaan usein tuoreita hedelmiä.

Eri lomakeskuksissa on tarjolla valtava valikoima herkullisia ruokia kaikkialta maailmasta sekä erityisesti tuoretta kalaa ja äyriäisiä.

Hanavettä ei voi juoda, joten suosittelemme pulloveden käyttämistä.

18. Juhlapäivät

Muiden maiden ja kulttuurien perinteiden ja juhlallisuuksien kokeminen on aina erityisen hieno ja kiehtova elämys. Alla on yleiskuva pyhäpäivistä, tärkeistä festivaaleista ja muista merkkipäivistä.

Huomaa, että jotkut museot ja nähtävyydet voivat olla suljettuja tällaisina päivinä.

19. Valuutta ja maksaminen

Malediivien valuutta on rufiya (MVR). Lomakeskuksissa hinnat ilmoitetaan USA:n dollareissa tai euroissa, ja maksuvälineenä käyvät kaikki hyväksytyt luottokortit. Paikallista valuuttaa ei siis ole tarpeen vaihtaa.

Kaikki matkan aikana ostamasi tuotteet ja palvelut lisätään huoneen laskuun, joka maksetaan lähtöpäivänä.

20. Hintataso

Hintataso Malediiveilla on korkea, koska lähes kaikki tuotteet on tuotava saarille. Tämä koskee erityisesti juomia, kuten vettä, virvoitusjuomia, olutta, viiniä ja väkeviä alkoholijuomia.

21. Ostokset

Useimmissa lomakeskuksissa on pieni myymälä, josta voi osta vaatteita, uima-asuja, matkamuistoja, kirjoja ja snorklausvarusteita jne.

22. Juomarahat

Juomarahan antaminen on vapaaehtoista.

Malediiveilla veloitetaan 10 % palvelumaksu kaikista ostoksista, niin ruoasta ja juomasta kuin retkistä ja snorklausvarusteistakin. Siivoojille ja kantajille on kuitenkin tapana antaa juomarahaa.

Alla ovat suuntaa-antavat määrät:

  • Kantaja – US$ 1 / matkalaukku
  • Hotellisiivooja – US$ 2 / päivä

Juomaraha-ohjeessamme määrät on annettu USA:n dollareissa, mutta paikan päällä juomarahat maksetaan kuitenkin paikallisessa valuutassa.

Jos haluat antaa juomarahaa myös muille lomakeskuksen työntekijöille, voit tehdä sen uloskirjautumisen yhteydessä. Juomaraha on mahdollista maksaa myös luottokortilla. Eri lomakeskuksissa on yhteinen ”tippikassa”, mikä tarkoittaa, että kaikki työntekijät saavat oman osuutensa juomarahoista.

Juomaraha-ohjeessamme määrät on annettu USA:n dollareissa, mutta paikan päällä juomarahat maksetaan kuitenkin paikallisessa valuutassa.

23. Turvallisuus

Malediiveilla on tavallisesti turvallista ja rikollisuus on hyvin vähäistä. Rikollisuus on rajoittunut lähinnä pääkaupunkiin eli Maléen. Pienillä, turisteille tarkoitetuilla paratiisisaarilla voit nauttia olostasi ilman huolia. Noudata kuitenkin aina lomakeskuksen antamia turvallisuusohjeita.

24. Ramadan

Ramadan on muslimien paastokuukausi, jonka aikana paikalliset paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun. Ramadan ei vaikuta oleskeluun eri lomakeskuksissa.

Jos vierailet ramadanin aikana paikallisilla saarilla lomakeskuksen ulkopuolella, on hyvä osoittaa huomaavaisuutta toimimalla tavallista hienovaraisemmin. Ramadanin aikaan sinun odotetaan myös olevan syömättä, juomatta ja tupakoimatta yleisissä tiloissa.

25. Liikuntarajoitteiset matkustajat

Huomioithan, että matkamme eivät yleisesti ottaen sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa omien erityistarpeidesi mukaisista mahdollisuuksista.

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.