• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkammeIndonesia

Matkat Indonesiaan

Lähes 18000 saaresta koostuvan Indonesian saarivaltion tuhansien vuosien historia ja kiehtova kulttuuri ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Jännittävillä matkoillamme Indonesiassa voit vierailla Balilla, Jaavalla tai Sumatralla.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Indonesiaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 56 080.

Indonesia Indonesia

Matkat Indonesiaan

Lähes 18000 saaresta koostuvan Indonesian saarivaltion tuhansien vuosien historia ja kiehtova kulttuuri ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Jännittävillä matkoillamme Indonesiassa voit vierailla Balilla, Jaavalla tai Sumatralla.

Tutustu alla kaikkiin matkoihimme Indonesiaan.

Jos sinulla on kysyttävää, matkailuneuvojamme palvelevat numerossa 09 424 56 080.

Miksi kannattaa matkustaa Indonesiaan?

Indonesian saarivaltioon kuuluu lähes 18000 saarta, ja maa ulottuu Aasian mantereelta aina Australiaan asti. Maantieteellisen laajuuden lisäksi Indonesia on myös historiallisesti ja kulttuurisesti uskomattoman monipuolinen maa, mikä tekee siitä erinomaisen matkakohteen.

Indonesia sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla. Tulirenkaaksi kutsutaan Tyynenmeren rannikoita myötäilevää vyöhykettä, jossa esiintyy voimakasta vulkaanista toimintaa.

Indonesiassa sinua odottavat taivaalle kurottuvat tulivuoret, tarunhohtoiset temppelit, upeat trooppiset hiekkarannat, maailman hienoimpiin kuuluvat koralliriutat, kiehtova luonto sekä kulttuuri, joka on monimuotoisuudessaan vertaansa vailla.

Indonesiaa kiertävälle matkailijalle riittää nähtävää ja koettavaa vaikka kuukausiksi. Saarivaltion keskellä sijaitsevat neljä saarta ovat kuitenkin Indonesian mielenkiintoisimmat. Jokainen saari on omanlaisensa, ja pelkkä lyhyt matka saarelta saarelle tuntuu siltä, kuin saapuisi aivan uuteen maahan.

Kiertomatkamme Indonesiassa

Kiertomatkamme Indonesiaan keskittyy yhteen tai useampaan neljästä kiehtovasta saaresta: Bali,  Jaava, Sumatra ja Sulawesi.

Alla voit lukea lisää eri saarille suuntautuvista kiertomatkoista:

Bali

Bali tunnetaan ”Jumalten saarena”, ja se onkin kiistatta yksi Indonesian helmistä. Bali on pieni saari, joka tarjoaa suuria kokemuksia: upeaa luontoa, kauniita hindulaisia temppeleitä ja valkoisia hiekkarantoja, joilla voit viettää elämäsi rantaloman.

Tällä hetkellä valikoimassamme on useita eri matkoja Balille, joista yksi yhdistää kiertomatkan Jaavalla ja rantaloman Balilla. Joihinkin kiertomatkoihin on myös mahdollista yhdistää matka Komodo-saarille tai Gili-saarille.

Matkalle Balille voit kokea mm.

 • Ubud, joka on Balin kulttuurikeskus ja todellinen must-etappi matkallasi. Ubud sijaitsee kauniilla paikalla vehreiden vuorten ja smaragdinvihreiden riisiterassien keskellä. Tutustu kaupunkiin polkupyöräretkellä tai vieraile lähistöllä sijaitsevissa käsityöläiskylissä.
 • Kauniit hindutemppelit, joita et voi välttyä näkemästä, sillä niitä on saarella tuhansittain. Vieraile esim. Besakih-temppelissä, joka on Balin tärkein ja pyhin temppeli, tai Tanah Lotin temppelissä, joka sijaitsee luonnonkauniilla paikalla meren rannalla ja on Balin tunnetuin maamerkki.
 • Bali tarjoaa myös monia eläin- ja luontoelämyksiä. Balin kansallispuisto on koti äärimmäisen uhanalaiselle balinkottaraiselle. Puisto sopii myös erinomaisesti patikointiin.  Menjangan-saarella voit snorklata maailmankuululla koralliriutalla, ja Lovina Beachillä sinua odottavat leikkisät delfiinit.
 • Balin rannat ovat ainutlaatuisia. Päätä matkasi rantalomaan Sanurissa, jonka kilometrien pituiset hiekkarannat tekevät siitä yhden Balin suosituimmista rantalomakohteista.

Jaava

Jaava on yksi maailman väkirikkaimmista saarista, mutta jos matkustat suurkaupunkien ulkopuolelle, sitä ei ole helppo uskoa. Myös Jaava sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla. Minne tahansa Jaavalla menetkin, voit olla varma, että näet kaikkialla upeita maisemia, kauniita riisipeltoja ja taustalla kohoavia kartionmuotoisia tulivuoria.

Matkalla Jaavalle voit kokea mm.:

 • Yogyakarta, Jaavan sielu. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat useat eri palatsit, esim. sulttaanin palatsi Kraton, värikkäät markkinat ja kukoistava taidekäsityöperinne, joista tunnetuin esimerkki on batiikkivärjäystekniikka.
 • Vieraile vaikuttavassa ja UNESCO:n suojelemassa Borobudur-temppelissä Yogyakartan luoteispuolella. 800-luvun puolivälissä valmistunut Borobudur on yksi maailman suurimmista buddhalaisista pyhäköistä.
 • Jaavan vaikuttavia tulivuoria ei kannata missata! Koe tunnelmallinen auringonnousu Bromo-tulivuorella ja kiipeä pienemmän Ijen-tulivuoren huipulla 2300 metrin korkeudessa olevalle kirkkaansiniselle kraatterijärvelle.

Sumatra

Sumatra on Indonesian suurin saari, jonka ainutlaatuinen luonto, trooppiset sademetsät, joet ja vehreät vulkaaniset maisemat tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa.

Matkalla Sumatralle voit kokea mm.:

 • Gunung Leuserin kansallispuisto, joka on yksi Sumatran tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kansallispuisto tunnetaan tiheistä sademetsistään, joita asuttavat erittäin uhanalaiset sumatranorangit. Puistossa voit päästä näkemään nämä kiehtovat eläimet luonnollisessa ympäristössään.
 • Vierailun arvoisia ovat myös 120 metriä putoava Sipisopiso, joka on yksi Indonesian korkeimmista vesiputouksista, sekä Toba, maailman suurin vulkaaninen järvi.
 • Paikallisten heimojen tapaaminen. Batak karo -kylissä pääset näkemään perinteisiä siwaluh jabo -pitkätaloja, joista yhdessä voi asua jopa 12 perhettä. Heimo tunnetaan erityisesti talojensa veneen muotoisista katoista.

Haluatko tietää lisää matkoistamme Indonesiaan?

Matkasivuillamme on paljon lisää tietoa siitä, mitä kaikkea matkaltasi voit odottaa, kuten matkan kohokohdat, päiväohjelma, matkan hinta ja mitä siihen sisältyy sekä paljon muuta.

Onko sinulla kysyttävää?

Löydät käytännön tietoa matkoistamme Indonesiaan kohdasta Käytännön tietoa.

Jos sinulla on kysyttävää Indonesiasta, matkan varaamisesta tai muista Itä- ja Kaakkois-Aasiaan suuntautuvista matkoistamme, voit aina ottaa yhteyttä matkailuneuvojiimme, joilla on kattava kokemus kaikista matkakohteistamme.

Haluamme tarjota sinulle elämäsi matkan!

Aasiamatkat.fi – Kiehtovat kiertomatkat!

Sää kohteessa Indonesia kuukausi kuukaudelta

Indonesia venyy pohjoisesta etelään päiväntasaajan molemmin puolin, joten maassa vallitsee trooppinen ilmasto. Lämpötilat eivät juuri vaihtele saarelta toiselle. Suurin ero säässä näkyykin sateen määrässä ja sadekausissa. Ilman suhteellinen kosteus on tavallisesti suuri, mutta pienenee sen mukaan, mitä korkeammalle vuoristoon tullaan.

Indonesiassa ei ole samanlaisia vuodenaikoja kuin meillä Euroopassa. Sen sijaan vuosi jakautuu kahteen kauteen: kuivaan kauteen ja sadekauteen. Kuiva kausi ja sadekausi osuvat kuitenkin hieman eri kuukausille riippuen siitä, millä saarella satut olemaan.

Bali (Munduk – Lovina – Ubud – Sanur)

Bali on erittäin rehevä ja vehreä saari. Saarella ei useinkaan sada päiväsaikaan sadekaudellakaan, sillä sateet tulevat tavallisesti iltaisin tai öisin rankkoina mutta lyhytkestoisina kuuroina. Aurinkoisia tunteja on siis runsaasti myös sateisten kuukausien aikana.

Kuiva kausi kestää huhtikuusta syyskuuhun.

Sadekausi kestää lokakuusta maaliskuuhun.

Balin säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 29 30 30 32 33 31 31 31 31 31 31 30
Keskim. alin lämpötila 23 22 23 22 23 22 22 22 22 23 23 23
Sademäärä mm. 90 90 90 70 70 50 40 40 50 60 70 90
Meriveden keskilämpötila 29 29 28 28 28 28 27 27 27 27 27 27

Java (Yogyakarta – Bromo – Kalibaru – Banyuwangi)

Kuiva kausi kestää toukokuusta syyskuuhun. Tähän aikaan päivät ovat lämpimiä, kuivia ja hyvin aurinkoisia.

Sadekausi kestää lokakuusta huhtikuuhun. Itä-Jaavalla sataa vähemmän kuin lännessä. Sateet tulevat useimmiten myöhään iltapäivällä kovina rankkasateina, jotka kestävät tavallisesti tunnin-pari.

Yogyakartan (Keski-Jaava) säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 29 29 29 31 30 30 29 30 31 31 30 29
Keskim. alin lämpötila 22 22 22 22 22 21 21 21 22 22 22 22
Sademäärä mm. 353 335 310 211 127 89 41 25 30 94 229 340

Sumatra (Medan – Bukit Lawang – Berastagi – Samosir – Tobajärvi)

Sumatra on Indonesian kolmanneksi suurin saari. Päiväntasaaja kulkee saaren poikki, mikä vaikuttaa myös vuodenaikoihin: kuiva kausi ja sadekausi ovat hieman erilaisia päiväntasaajan pohjois- ja eteläpuolella. Kahdesta kaudesta huolimatta lämpötilat ovat hyvin tasaisia ja sadekuuroja esiintyy ympäri vuoden.

Kuiva kausi kestää toukokuusta syyskuuhun. Saaren pohjoisosissa ja pohjoisilla viidakkoseuduilla lämpötilat ovat hieman alhaisempia kuin etelässä, mutta yleisesti ottaen elohopea nousee aina korkeammalle kuivan kauden aikana.

Sadekausi kestää lokakuusta huhtikuuhun. Pohjois-Sumatralla sataa eniten lokakuun alusta tammikuuhun, kun taas etelässä vettä tulee eniten marraskuun alun ja helmikuun lopun välisenä aikana.

Medanin (Pohjois-Sumatra) säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 32 32 33 33 33 33 33 33 32 32 31 31
Keskim. alin lämpötila 22 23 23 24 23 24 24 23 22 23 23 23
Sademäärä mm. 92 115 97 157 178 147 167 185 263 387 253 228

Komodon kansallispuisto (Flores, Komodo Island ja Rinca Island)

Komodo-nimellä tunnettu saariryhmä koostuu useista eri saarista, jotka muodostavat kansallispuiston. Tunnetuimmat saaret ovat Komodo Island, Rinca Island ja hieman suurempi Flores, jossa sijaitsevat useimmat hotellit ja resortit. Kuten muuallakin Indonesiassa, myös Komodon kansallispuistossa vuosi jakautuu kahteen kauteen:

Kuiva kausi kestää huhtikuusta lokakuuhun. Kuiva kausi on todellakin kuiva, sillä joskus sen aikana voi olla tarpeen jopa rajoittaa veden käyttöä. Ilmankosteus on tähän aikaan myös erittäin alhainen.

Sadekausi kestää marraskuusta maaliskuuhun. Vettä tulee eniten tammikuussa ja helmikuussa. Sadekauden aikana sataa tavallisesti parin tunnin ajan aamulla ja parin tunnin ajan myöhään iltapäivällä, ja aurinkoisia tunteja on päivän aikana vain muutama.

Labuhanbajon (Flores) säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 31 31 31 31 31 31 31 31 32 32 32 31
Keskim. alin lämpötila 21 21 21 20 20 19 18 18 19 20 21 21
Sademäärä mm. 396 361 310 154 120 51 28 29 45 99 193 298

Gili Trawangan

Gili Trawangan on yksi Balin itäpuolella sijaitsevista Gili-saarista. Vaikka Gili-saarilla vuosi jakautuu kahteen kauteen kuten muuallakin Balilla, Gilillä aurinko voi paistaa kirkkaalta taivaalta samaan aikaan kun Balilla on pilvistä ja sateista.

Kuiva kausi kestää huhtikuusta lokakuuhun. Elokuu on kuivin kuukausi. Kuivalla kaudella snorklaus- ja sukellusolosuhteet ovat parhaat mahdolliset, koska näkyvyys vedessä on vähintään 30 metriä.

Sadekausi kestää lokakuun lopusta maaliskuun loppuun. Tammikuu on sateisin kuukausi. Sadekaudella sataa useimmiten iltapäivällä, mutta muina aikoina päivästä taivas voi olla täysin pilvetön.

Ota huomioon, että Balin ja Gili Trawanganin välinen matka kuljetaan Lombokinsalmen kautta. Merenkäynti voi olla kovaa erityisesti tammi-helmikuussa ja kesä-heinäkuussa. Jos sää ei salli vesillä liikkumista, lauttamatka voidaan perua turvallisuussyistä. Näin käy keskimäärin 1-2 kertaa vuodessa, ja lauttaliikenteen keskeytys kestää useimmiten 1-2 päivää kerrallaan.

Gili Trawanganin säätilasto: Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
Keskim. ylin lämpötila 30 30 30 31 31 30 30 30 31 31 31 30
Keskim. alin lämpötila 22 22 22 21 21 20 19 19 20 21 22 22
Sademäärä mm. 358 297 245 117 107 53 58 38 37 97 152 246
Meriveden keskilämpötila 29 29 29 29 28 28 27 27 27 28 29 29
Katsele valokuvia
Valokuvat
Miten matka varataan?
Näin varaat unelmiesi matkan meiltä Aasiamatkat.fi

Valitse unelmamatkasi kotisivuiltamme

Voit tutustua kaikkien matkojemme yksityiskohtaiseen päiväohjelmaan ja katsella upeita kuvia ja videoita sivustollamme. Voit lukea lisää majoituksesta, yhdistelmämahdollisuuksista ja kaikista käytännön asioista – ja nähdä hinnat ja lähtöpäivät seuraavien 18 kuukauden ajalta.

Onko sinulla kysyttävää tai erityistoiveita?

Olet aina tervetullut soittamaan tai lähettämään meille sähköpostia. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi, kuuntelemme toiveitasi ja annamme sinulle rehellisiä ja asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, jotka perustuvat useiden vuosien kokemukseen matkaelämysten järjestämisestä Aasiasss.

Pyydä sitomaton tarjous

Lähetämme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen valitsemastasi matkasta. Voit tallentaa, tulostaa tai jakaa tarjouksen matkakumppaniesi kanssa. Kun päätät varata matkan, voit tehdä sen helposti suoraan tarjouksessa olevasta linkistä.

Ota yhteyttä matkailuneuvojaan Iida Väänänen

Kirjoita:
info@aasiamatkat.fi

Soita:
09 424 56 080

Aukioloajat:
ma-pe 9-16

Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä tilastoihin ja kohdennettuun markkinointiin kolmannessa osapuolessa. Hyväksyt tämän napsauttamalla.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa Aasiamatkat.fi -matkatoimiston uudistetulle verkkosivulle

Kotisivumme ovat saaneet uuden designin edellisen vierailusi jälkeen, mutta matkamme ovat edelleen yhtä upeita.