• Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2006
 • Omistautuneet matka-asiantuntijat
 • Testatut laatumatkat
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat
 • Hintatakuu
 • 24/7 apu
 • Matkatakuurahaston jäsen
KotiMatkammeBaliJaava & rantaloma Balilla
14 päivää

Jaava & rantaloma Balilla

Legendaarisia tulivuoria, kiehtovia maisemia, viehättävä Yogyakarta ja uskomattoman kauniita temppeleitä, kuten Borobudur. Huipenna matka rantalomaan Balilla, Jumalten saarella.

Tuemme kestävää kehitystä. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Jaava & rantaloma Balilla Jaava & rantaloma Balilla
14 päivää

Jaava & rantaloma Balilla

Legendaarisia tulivuoria, kiehtovia maisemia, viehättävä Yogyakarta ja uskomattoman kauniita temppeleitä, kuten Borobudur. Huipenna matka rantalomaan Balilla, Jumalten saarella.

Tuemme kestävää kehitystä. Jokaista meiltä ostamaasi matkaa vasten istutamme 10 puuta. Lue lisää kestävän kehityksen hankkeesta täältä.

Mitä hintaan sisältyy?
Matkaan sisältyy
 • Lento Suomesta* Yogyakartaan
 • Lento Denpasarista Suomeen
 • Lautta Jaavalta Balille
 • 7 yötä kolmen tähden hotelleissa Jaavalla
 • 4 yötä kolmen tähden hotellissa Balilla
 • 11 x aamiainen
 • Paikallinen englantia puhuva opas kaikilla kuljetuksilla ja retkillä
 • Kuljetukset junassa ja ilmastoidussa autossa tai minibussissa
 • Kaikki mainitut kuljetukset ja retket kansainvälisessä 2-14 hengen ryhmässä, Aasiamatkat -matkatoimistoperheen asiakkaiden kanssa
 • Ympärivuorokautinen puhelinpalvelu koko matkan ajan (englanninkielinen)
 • Lähtötakuu – matka toteutetaan, jos matkustajia on vähintään 2
 • Mahdollisuus pidentää rantalomaa Sanurissa

Kattava retkipaketti:

 • Pyöräretki Candirejon kylässä ja vierailu Borobudurin temppelikompleksissa
 • Prambanan-temppelialue
 • Kaupunkikierros Yogyakartassa
 • Kaupunkikierros Kotagedessä
 • Bromo-tulivuori sekä mauste-, kahvi- ja teeplantaasit
 • Patikkaretki Ijen-tulivuorella
 • Sisäänpääsymaksut matkaohjelmaan kuuluviin nähtävyyksiin

 

*Lennot lähtevät Helsingistä. Lisämaksusta on mahdollisuus lentää myös muilta lentokentiltä – saatavuuden mukaan. Jätä kommentti pyytäessäsi tarjousta tai soita meille, niin tarkistamme saatavuuden ja hinnat.

Matka lyhyesti

Jaava sijaitsee Tyynenmeren ”tulirenkaalla”, josta löytyvät maailman aktiivisimmat tulivuoret, ja kaikkialla Jaavalla sinua odottavat toinen toistaan upeammat maisemat: kauniiden, lähes ikivihreiden riisipeltojen taustalla kohoavat kartionmuotoiset tulivuoret. Pääset vierailemaan kylissä ja kaupungeissa, joista monet ovat satoja vuosia vanhoja. Joissain kadut on päällystetty mukulakivillä, toisia taas suojaavat 20-metriset, reidenpaksuiset bambukasvustot. Kaiken keskipiste on vaikuttava Borobudur, yksi maailman suurimmista ja kauneimmista buddhalaisista pyhäköistä. Aivan Borobudurin lähellä sijaitsee kiehtova Prambananin hindulainen temppelikompleksi. Matkan aikana käydään myös aktiivisella Bromo-tulivuorella, jonka luokse päästäkseen on kahlattava legendaarisen ”hiekka-aavikon” yli. Jaavan kiertomatkalla pääset näkemään myös mauste-, kahvi- ja teeplantaaseja, kokemaan kontrastin perinteisen ja modernin elämäntavan välillä ja tutustumaan hymyileviin ja vieraanvaraisiin paikallisasukkaisiin. Matkan huipentaa muutaman päivän rentouttava rantaloma yhdellä Balin kauneimmista rannoista Sanurissa.

Miksi valita tämä matka?

 • Satumaisia maisemia, legendaarisia tulivuoria ja kiehtovan kauniita buddhalaisia ja hindulaisia pyhäköitä ja temppelikomplekseja, kuten Borobudur ja Prambanan
 • Nauti upeasta auringonnoususta Bromo-tulivuorella ja Ijen-vuorelta avautuvista näköaloista turkoosinsiniselle kraatterijärvelle
 • Vieraile Jaavan itäisen ylängön kuuluisilla kahvi-, neilikka ja kumiplantaaseilla
 • Huipenna matka rentouttavaan rantalomaan Sanurin rannalla Balilla

Hintamme sisältää aina:

 • Kaikki lennot – sekä kansainväliset että kohteen sisäiset
 • Kaikki kuljetukset kohteessa
 • Kaikki matkaohjelman mukaiset retket ja aktiviteetit
 • Kaikki majoitukset
Katso kaikki valokuvat
Valokuvat
Yksityiskohtainen matkasuunnitelma
Päivä 1: Lähtö valitulta lentokentältä

Matka alkaa valitulta lentokentältä. Matkan aikana on välilasku/ja.

Päivä 2: Saapuminen Jaavalle

Saavuttuasi Yogyakartan lentokentälle kuljet maahantulotarkistuksen läpi, jonka jälkeen noudat matkatavarasi. Tuloaulassa sinua odottaa opas, jonka tunnistat Asiatours-kyltistä. Opas kuljettaa sinut hotellillesi Yogyakartassa, jossa majoitut seuraavat neljä yötä. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit rentoutua hetken pitkän lentomatkan jälkeen, ja loppupäivä on vapaata aikaa.

Usein sanotaan, että Jaavan historia on alkanut Yogyakartasta, ja että kaupunki on tästä syystä myös jaavalaisen sivilisaation keskus. Yogyakarta sijaitsee Intian valtameren ja Merapi-tulivuoren välissä. Kaupunki on valtavan Indonesian saarivaltion sydän, ja tänne on vuosien saatossa rakennettu monia suuria ja merkittäviä temppeleitä, jotka edustavat monia maailman suurista uskonnoista. Hinduismia edustaa Prambanan, kun taas buddhalaisten suurin pyhäkkö on Borobudur.

Päivä 3: Pyöräretki Candirejossa – vierailu Borobudurin temppelissä

Päivä alkaa leppoisalla pyöräretkellä kauniissa maisemissa pienessä Candirejon kylässä, jossa edelleen eletään perinteiseen tapaan. Retken pituus on n. 5-6 kilometriä, ja reitti on suora ja tasainen. Pyöräillessä saat hyvän käsityksen jaavalaisesta kulttuurista ja maaseudun elämästä. Voit tuntea tuulen hiuksissasi ja haistella maaseudun tuoksuja ympärilläsi. Matkalla on aikaa myös pysähtyä ja jututtaa paikallisia.

Myöhemmin päivällä on edessä vierailu mahtavassa Borobudurin temppelikompleksissa eli ”buddhalaisluostarissa kukkulalla”. Valtavaan temppelialueeseen tutustutaan jalkaisin. Vierailun aikana opas kertoo temppelialueen kiehtovasta historiasta ja kivestä veistettyjen kohokuvien symboliikasta. Pääset myös tutkimaan temppelin sopukoita ja mielenkiintoisia veistoksia itsenäisesti. Loppupäivästä palataan hotellille.

Päivä 4: Pyöräretki Prambananin temppelialueelle – kaupunkikierros Yogyakartassa

Myös tänään päivä alkaa virkistävällä pyöräretkellä, jonka aikana vieraillaan hindujen valtavassa Prambanan-temppelikompleksissa. Retken aikana ajetaan n. 10-12 kilometriä tasaista reittiä pitkin, ja perässä seuraa auto siltä varalta, että jossain vaiheessa väsyt pyöräilemiseen.

Temppelikompleksi valmistui vuoden 800 paikkeilla, ja siihen kuului alun perin yli 200 suurta ja pientä temppeliä. Osa temppeleistä romahti maanjäristyksessä 1500-luvulla, ja temppelialue jäi unohduksiin muilta paitsi paikallisilta asukkailta. Vasta vuonna 1918 hollantilaiset aloittivat hylättyjen temppelien kunnostustyöt. Vaikuttavin temppeleistä on 47 metriä korkea, Shivalle pyhitetty Loro Jonggrang, jota pidetään Jaavan kauneimpana temppelinä.

Myöhemmin päivällä on vuorossa kaupunkikierros Yogyakartassa, jonka aikana vieraillaan muun muassa Krato Yogyakarta -nimisessä sulttaanin palatsissa, joka jaavalaisen uskon mukaan ei ole vain hallitsijan asuinpaikka vaan myös ”maailman napa”.  Palatsin alueella sijaitsevat myös Taman Sarin kuninkaalliset puutarhat. Tämän jälkeen vieraillaan käsityöverstailla, joissa värjätään kangasta Jaavalta peräisin olevalla batiikkitekniikalla. Voit seurata, kuinka käsityöläiset loihtivat kauniita kuvioita luonnollisia värejä ja vahaa käyttäen ja kuinka kankaasta myöhemmin valmistetaan ainutlaatuisia vaatteita.

Päivä 5: Kaupunkikierros Kotagedessä

Aamiaisen jälkeen on edessä retki Kotageden esikaupunkiin, jonka aikana hypätään ajassa taaksepäin 1500-luvulle. Yogyakartasta n. 5 kilometriä kaakkoon sijaitseva Kotagede on ollut Yogyakartan hopeateollisuuden keskus jo 1930-luvulta, mistä se kenties parhaiten tunnetaankin. Panembahan Senapati Ingalaga perusti kaupunginosan kuitenkin jo 1500-luvulla Mataram-kuningaskunnan pääkaupungiksi. Opas vie sinut jännittävälle kaupunkikierrokselle, jonka aikana käydään monessa historiallisessa kohteessa, kuten vanhassa palatsissa, kuninkaallisella hautausmaalla, jonne entisaikojen Matram-kuninkaat on haudattu, sekä autenttista jaavalaista arkkitehtuuria edustavassa kuninkaallisessa moskeijassa, joka on Jaavan vanhin moskeija.

Iltapäivä on vapaata aikaa. Voit lähetä tutkiskelemaan kaupunkia omin neuvoin tai vain rentoutua ja nauttia hotellin mukavuuksista.

Päivä 6: Yogyakarta – Bromo

Tänään on vuorossa hieman pidempi matkustuspäivä. Tukevan aamiaisen jälkeen sinut noudetaan hotelliltasi ja viedään rautatieasemalle, jossa nouset Jombangiin menevään junaan. Junamatka kestää n. 3,5 tuntia. Perillä Jombangissa sinua odottaa kuljettaja, joka vie sinut edelleen Bromoon. Ajomatka kestää noin 3 tuntia. Ajomatkan aikana voit rentoutua ja nauttia auton ikkunasta näkyvistä maisemista, minkä lisäksi saat myös hyvän käsityksen paikallisesta elämänmenosta.

Saavut hotellillesi iltapäivällä, ja loppupäivän voit viettää halusi mukaan. Nauti ainakin huikeista näköaloista mahtavalle kartionmuotoiselle tulivuorelle!

Majoitus:
Päivä 7: Auringonnousu Bromon yllä – Kalibaru

Tänään on aikainen herätys! Kuljettaja noutaa sinut jeepillä jo ennen auringonnousua. Vuorossa on retki aktiiviselle Bromo-tulivuorelle, joka on Jaavan tunnetuin tulivuori. Täällä saat kokea kenties elämäsi kauneimman auringonnousun. On aivan uskomaton ja lumoava kokemus seistä viileässä aamuhämärässä, kun aurinko alkaa hitaasti nousta Bromon ylle. Mitä korkeammalle aurinko nousee, sitä lämpimämmäksi ilma tulee, ja pikimusta yö saa väistyä mitä kauneimman postikorttimaiseman tieltä. Nauti näkemästäsi!

Tämän kauniin luonnonnäytelmän jälkeen on aika palata hotellille, jossa odottaa maukas aamiainen. Aamiaisen jälkeen on uloskirjautumisen vuoro, ja matka jatkuu itään kohti Kalibarua. Kalibaruun saapumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 8: Plantaasivierailu Kalibarussa – junamatka Banyuwangiin

Itä-Jaavan ylänköjen ilmasto soveltuu erityisen hyvin kahvin, vaniljan, neilikan ja muiden harvinaisempien kasvien viljelyyn. Tänä aamuna on vuorossa retki yhdelle monista kahvi- ja neilikkaplantaaseista, joista Jaava tunnetaan kaikkialla maailmassa. Pääset vierailemaan myös kumiplantaasilla ja seuraamaan kumintuotantoa.

Tämän jälkeen kuljettaja vie sinut rautatieasemalle, josta nouset Banyuwangiin menevään junaan. Junamatka kestää noin 1,5 tuntia. Banyuwangissa sinua on jälleen vastassa kuljettaja, joka vie sinut hotelliisi. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivä 9: Banyuwangi – Patikkaretki Mount Ijen -vuorella – Lautta Balille

Myös tänään lähdetään aikaisin liikkeelle. Hotellilta ajetaan noin 25 km matka Pal Tudingiin, josta lähdetään noin 3 kilometrin pituiselle patikkaretkelle Ijenin kraatterille. Patikointi huipulle kestää noin 2 tuntia ja reitti kulkee soraisia polkuja pitkin, joten suosittelemme, että puet jalkaasi hyvät ja tukevapohjaiset kengät. Kraatteri sijaitsee 2300 metrin korkeudessa, ja perille päästyäsi sinulla on runsaasti aikaa nauttia henkeäsalpaavista näköaloista yli ihmeellisen turkoosin kraatterijärven. Kun aurinko on noussut korkeammalle, on aika palata hotellille, kirjautua ulos ja jättää hyvästit Jaavalle.

Matkustat ensin Balille lautalla, ja perille saavuttuasi on edessä vielä ajomatka saaren kaakkoispuolelle – yhteensä matka vie n. 6 tuntia. Seuraavat neljä yötä majoitut upeassa Sanurin rantakaupungissa.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Päivät 10-12: Rantaloma Sanurissa

Päivät ovat vapaita.

Voit nauttia hotellin uima-altaasta tai rentoutua leveällä, kultaisella hiekkarannalla. Rantaa suojaa koralliriutta, mikä tekee siitä erittäin lapsiystävällisen, koska aallot rikkoutuvat jo kauan ennen rantaan saapumistaan. Rantaa myötäilee rantabulevardi. Bulevardin varrella on pieniä kauppoja, joissa myydään puuesineitä, vaatteita ja matkamuistoja. Kaupungin pääkadun varrella on suuri valikoima viihtyisiä ravintoloita ja viehättäviä katukahviloita, joissa voit maistella aitoa jaavalaista kahvia. Jos haluat hemmotella itseäsi, voit varata balilaisen hieronnan spasta. Mahdollisuuksia on monia.

Päivä 13: Kotimatka alkaa

Sinut noudetaan hotelliltasi ja kuljetetaan Denpasarin lentokentälle, josta lennät välilaskun/-laskujen kautta takaisin Suomeen.

Päivä 14: Kotiinpaluu

Laskeudut Suomeen mahtavan loman jälkeen.

Yhdistä matkaan
Valitse alla olevista vaihtoehdoista
Kaupunkiloma Singaporessa, 3 yötä

Pidennä matkaasi jännittävällä kaupunkilomalla Singaporessa ja nauti huippumodernin aasialaisen suurkaupungin sykkeestä.

Singaporen pinta-ala on vain 721,5 km2 , mikä tekee siitä Kaakkois-Aasian pienimmän maan. Pienestä koostaan huolimatta kaupunkivaltio tarjoaa todella paljon nähtävää ja koettavaa.

Voit ihastella Marina Bay Sandsin arkkitehtuuria, tehdä rauhallisen kävelyretken Gardens by the Bayn puistoissa, shoppailla sydämesi kyllyydestä Orchard Roadilla, siemailla Singapore Slingejä Raffles Hotelissa ja nousta kaupungin katolle nauttimaan huikaisevista maisemista 165 metriä korkean Singapore Flyer -maailmanpyörän kyydissä.

Singapore on todellinen kulttuurien sulatusuuni, jossa monista eri etnisistä taustoista tulevat ihmiset elävät rauhaisaa yhteiseloa toisiaan kunnioittaen. Voit nähdä tämän muun muassa kaupungin pyhäköissä: buddhalaisten temppelit, moskeijat, kristittyjen kirkot ja hindutemppelit seisovat vieri vieressä sulassa sovussa. Singaporen monikulttuurisuuteen voit tutustua esimerkiksi Little Indiassa, China Townissa ja Kampong Glamin arabialais-malaijilaiskortteleissa. Värikkäät talot ja mausteiden ja jasmiinin tuoksu luovat ainutlaatuista tunnelmaa.

Monikulttuurisuus näkyy luonnollisesti myös kaupungin ruokavalikoimassa ja ravintolatarjonnassa. Kun haluat kokeilla rehtiä katuruokaa, suuntaa johonkin monista Hawker Centre -ruokatoreista. Jos taas haluat hemmotella makunystyröitäsi Michelin-ravintoloissa, Singaporen parhaat ravintolat löytyvät Keong Saik Roadin varrelta.

Muita suosittuja hipsterikaupunginosia ovat värikäs Haji Lane Kampong Glamissa ja Tiong Bahrun Art Deco -alue. Molemmissa kaupunginosissa on suuri valikoima viihtyisiä kahviloita, hyviä ravintoloita ja kauppoja sekä hienoa katutaidetta.

Jos haluat vetäytyä suurkaupungin vilskeestä hetkeksi rauhaisampaan ympäristöön, Sentosa Island on hyvä vaihtoehto. Pääsaaren eteläpuolella sijaitsevalla Sentosalla on hiekkarantojen lisäksi paljon muutakin nähtävää, kuten Universal Studios ja muutama huvipuisto.

Houkutteleeko matka Singaporeen?

Lisämatka sisältää 3 yön hotellimajoituksen aamiaisella, lennon Singaporeen sekä lentokenttäkuljetukset.

Komodo Island ja läntinen Flores, 4 yötä

Komodo Island on koti komodonvaraaneille, jotka ovat maailman suurimpia nykyisin eläviä liskoja. Komodonvaraani voi kasvaa jopa 3 metrin pituiseksi ja painaa peräti 165 kg. Valtavasta koostaan huolimatta tämä lihansyöjälisko voi liikkua hämmästyttävän nopeasti – jopa 20 km/h – ja sen metsästystekniikka on aggressiivinen, jopa brutaali. Jättiläisvaraanien näkeminen luonnollisessa ympäristössään on monen matkailijan toivelistalla – eihän sitä ihan joka päivä pääse näkemään maailman suurimpia liskoja, jotka ovat hallinneet saarivaltakuntaansa jo runsaat 10 miljoonaa vuotta! Komodonvaraanien lisäksi karulla mutta luonnonkauniilla Komodo Islandilla voi nähdä muun muassa puhveleita, villisikoja, metsäkauriita, makakeja ja papukaijoja. Saarta ympäröivä meri on kristallinkirkas ja täynnä värikkäitä kaloja ja koralleja. Komodo sijaitsee Komodon kansallispuistossa, joka on UNESCOn maailmanperintöluettelossa.

Lisämatka sisältää 3 yön hotellimajoituksen Floresilla, 1 yön hotellimajoituksen Sanurissa, aamiaiset, lennot Balin ja Floresin välillä sekä lentokenttäkuljetukset. Lisämatkaan sisältyy myös kokopäiväretki Komodo Islandille, snorklausretki Pink Beachille ja Kelor Islandille sekä kokopäiväretki läntiseen Floresiin, Cunca Rami -vesiputoukselle ja Batu Cermin -luolaan sekä käynti paikallisilla markkinoilla.

Matka ei ole sallittu alle 7-vuotiaille lapsille.

Huomaa: Tätä matkaa ei järjestetä 20. – 27. toukokuuta 2020 eikä 30. – 31. heinäkuuta 2020.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Rantaloma Gili Trawanganilla, 4 yötä

Jos haluat huipentaa kiertomatkasi rantalomalla eksoottisella paratiisisaarella, Gili Trawangan on täydellinen valinta.

Gili Trawangan, joka tunnetaan myös nimellä Gili T, on yksi kolmesta Gili-saaresta – ja niistä myös kaikkein suosituin. Saaren suosio perustuu erityisesti sen erinomaisiin sukellus- ja snorklausmahdollisuuksiin. Pinnan alla seikkaillessasi voit nähdä muun muassa merikilpikonnia, värikkäitä trooppisia kaloja ja jopa tiikerihaita. Gili T tunnetaan myös upeista hiekkarannoistaan, jotka suorastaan kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan elämästä. Auringonpalvojia varten rannoilta löytyy aurinkotuoleja, ja kun auringossa tulee liian kuuma, voit siirtyä nauttimaan drinkin tai pari kookospalmujen alla odottaville säkkituoleille.

Päivällä saarella vallitsee rento ja rauhallinen tunnelma, mutta illan tullen saaren pienissä ravintoloissa ja baareissa osataan myös pitää hauskaa. Ilta-aikaan kannattaa suunnata saaren länsipuolelle nauttimaan upeasta auringonlaskusta ja hienoista näköaloista Balille. Hyvällä säällä voit nähdä auringon laskevan mahtavan Mt. Agungin taakse, ja se on takuulla elämys, jota et koskaan unohda! Saarella ei ole lainkaan asfalttiteitä eikä autoja, sen sijaan täällä liikutaan polkupyörillä ja hevoskärryillä.

Gili Trawanganilla on toisin sanoen kaikkea, mitä rentouttavalta rantalomalta voi kaivata.

Rantaloma sisältää 3 yön majoituksen resortissa Gili Trawanganilla, 1 yön hotellimajoituksen Sanurissa, aamiaiset, lentokenttäkuljetukset sekä pikavenekuljetukset Balin ja Gili Trawanganin välillä.

Majoitus:
Mahdollisuus huonetason korotukseen:
Lisämaksu yhden hengen huoneesta 350 €
Ainutlaatuisia etuja ryhmille (min. 6 hlö) – pyydä tarjous tänään ja saa lisätietoa.
Milloin haluat matkustaa
Lähtöpäiviä
Hinnat ovat per henkilö
Miksi kannattaa valita Aasiamatkat?
Miksi meidät valitaan

Olemme aina kanssasi

 • Henkilökohtainen palvelu matkailun asiantuntijoilta, joilla on ensikäden tiedot
 • Omistautunut varaustiimi varmistaa sujuvan matkan
 • 24/7 tuki matkan aikana

100-prosenttinen mukavuus

 • Hyvin suunnitellut matkaohjelmat, joissa on harkiten valittuja nähtävyyksiä
 • Kaikki matkat sisältävät lennot, kuljetukset ja majoitukset
 • Erilaisia vaihtoehtoja, joilla saat mieleisesi matkan
 • Majoitukset loistavissa sijainneissa
 • Huolellisesti valitut paikalliset oppaat, joilla on kattavat tiedot & kokemus

Kokemus

 • Tuhansien vierailijoiden suosima jo vuodesta 2006
 • Kaikki matkat ovat oman tiimimme testaamia ja laatutarkastamia
 • Pitkäaikainen yhteistyö laajan aasialaisen kumppaniverkoston kanssa

Paras vastine rahoille & täysi suojaus

 • Takaamme sinulle parhaat hinnat
 • Loistava yhteistyö kumppaneidemme kanssa varmistaa parhaan laadun ja hinnat
 • Optimoimme logistiikkamme ja prosessimme niin, että maksat vain siitä, mikä on tärkeintä
 • Pohjoismaisen matkatakuurahaston jäsen

Käytämme evästeitä sivuston käyttökokemuksen parantamiseksi ja markkinoinnin kohdentamiseen. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Voit kieltää evästeiden käytön klikkaamalla tästä. Tässä tapauksessa käytämme vain yhtä evästettä muistamaan, että olet kieltänyt evästeiden käytön.

Lue lisää täällä.